Здравейте, става дума за Пасат 91 год. Карам го на газ.
1. Намалява маслото в двигателя. Онзи ден погледнах маслото и видях, че няма около 1,5 л. Не мисля, че тече от някъде, може би го гори. Може ли някой да ме посъветва към кого да се обърна за този проблем и горе долу колко ще ми струва поправката и дали не е по-изгодно да си доливам масло.
2. Колата достига много висока температура - до 110. Перката се включва на около 90+ градуса, при задръствания ми достига до 100 и си седи там, но най-интересното е, че дори и при голяма скорост, когато я понапъна малко или при изкачване качва над 100, като онзи ден видях по-магистралта почти 110. Това възможно ли е. Свързани ли са 2та проблема. Температурата се вдигаше дори и след като налях масло до максимума.

2 проблемa
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Онзи ден погледнах маслото и видях, че няма около 1,5
А бе злите езици говорят, че м/у най ниската и най-високата "чертичка" е 1 литър

-
- Автомобил:
- Двигател:
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
1 литър е поне при мен или горе долу толкова .... съдя по количествата които и аз съм доливал ...
и аз като колегата съм лаик, ама 1.5 литра масло е почти 1/3 от количеството необходимото масло ...
а иначе по разбиращите сигурно ще ме коригират но мисля че двата проблема могат да бъдат свързани: Ако маслото ти е по-рядко демек с по нисък вискозитет (пр. 5W-40) и при по-висока температура на автомобила и ако е по старичък е нормално маслото да се стопява.
Въпреки това мисля че е редно да се учочни за какъв период като километри изчезва това масло.
А иначе за температурата само за последните 2 седмици имаше поне 3 теми. Перката има мисля 3 степени, като първата се включва при 92 а третата при над 110 градуса.
А това че температурата ти се вдига доста и стои около 100 е съвсем нормално при тези условия: външна температура и задръствания ...
ни при извънградско би трябвало да е малко над 90
и аз като колегата съм лаик, ама 1.5 литра масло е почти 1/3 от количеството необходимото масло ...
а иначе по разбиращите сигурно ще ме коригират но мисля че двата проблема могат да бъдат свързани: Ако маслото ти е по-рядко демек с по нисък вискозитет (пр. 5W-40) и при по-висока температура на автомобила и ако е по старичък е нормално маслото да се стопява.
Въпреки това мисля че е редно да се учочни за какъв период като километри изчезва това масло.
А иначе за температурата само за последните 2 седмици имаше поне 3 теми. Перката има мисля 3 степени, като първата се включва при 92 а третата при над 110 градуса.
А това че температурата ти се вдига доста и стои около 100 е съвсем нормално при тези условия: външна температура и задръствания ...
ни при извънградско би трябвало да е малко над 90
Ако не се лъжа, мисля че 1 литър е между долната и горната огъвка на щеката. А между долната и горната чертичка, където е набраздено е около половин литър. В тези граници е препоръчителната стойност. Съдя от моя личен опит, защото и аз имам същия проблем като колегата - с горенето на маслото, и тия дни ще сменям гумички, но по класическият начин- със сваляне на главата и шлайфане и припасване на клапаните. Дано да се оправи само с тях, защото няма признаци проблема да е по- надолу. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за отговорите, но виждам, че повече стана спор за това колко литра е между долната и горната граница. При мен е 1 и сега засякох, че някъде за 300км е гори 0,5 л. Ще се радвам някой, ако ми отговори, примерно тази смяна на гумички, горе долу колко струва, за да имам представа по-този проблем какво трябва да се прави и на каква цена, за да не ме лъжат по сервизите, защото не разбирам много.
Ще се радвам ако някой би ми отоговрил и за порблема ми с температура.
Ще се радвам ако някой би ми отоговрил и за порблема ми с температура.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L