Букса за компютърна диагностика на B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Букса за компютърна диагностика на B3

Мнениеот VW_forever » Вто 31 юли 2007 4:59

Привет на всички!
Въпросите са ми два:
1. Пасат B3 март 1991г. мотор 2Е DIGIFANT, има ли букса за диагностика и къде се намира?
2. Триизводният куплунг в двигателният отсек, (в ръководствата го дават "Сервизен"), но по принцип е за проверка на ламбда сондата, някой правил ли е тестове, какви сигнали или напрежения излизат на него? Каква информация може де се "източи" от там и евентуално с какъв софт?

Ето и малко инфо по темата:
Търсят се две свободни букси, черна и бяла http://www.ardio.ru/vw.php?dlc=2#dlc2, едната е за захранването на адаптера, а другата за К-line и L-line на адапера.
По принцип програмата VISA позволява диагностика на пасати от 90г. и нагоре, като точките за евентуалното разположение на въпросните букси са 3:
- под пластмасата на скоростният лост
- над блока с предпазителите
- в една от заглушките около касетофона
При мен и на трите местта липсват. При "братушките" се развиват тези, че за автомобили производство от август месец натам е възможно диагностика, че зависи от това колко извода е контролера и т.н и т.н.

Ако някой може да даде конкретна и обоснована информация по въпроса, ще съм му благодарен....

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 31 юли 2007 6:11

При мен и на трите местта липсват.

може да се каже, че си си отговорил сам :wink: При мене е още по глупаво - имам даже буксата за захранването , ама други ядец - няма "компот" моята "тележка" , ама това е едно от нещата , заради което си я харесвам повече ..засега :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Букса за компютърна диагностика на B3

Мнениеот radotom » Вто 31 юли 2007 8:22

VW_forever написа:Привет на всички!

1. Пасат B3 март 1991г. мотор 2Е DIGIFANT, има ли букса за диагностика и къде се намира?

Привет и на теб ;)
Със същото аУтомобил съм. Диагностичните букси се намират под пластмасата на скоростния лост, ама не под коженото чохълче, а наистина под пластмасата, за която се държи този чохъл.
Хващаш от към ръчната, дърпаш нагоре и ще излезе.
Големия проблем е, че едва ли ще успееш да източиш някаква информация :(
Както казва един човек във форума, наш'те компоти са тъпи, та дрънкат!
Диагностичните букси не са свързани към него, а само към ABS-а, ако имаш такъв.
То за 'тва същия тоя човек си сменил контролера с такъв, дето е след '92, че там вече имало изведена диагностика

VW_forever написа:2. Триизводният куплунг в двигателният отсек, (в ръководствата го дават "Сервизен"), но по принцип е за проверка на ламбда сондата, някой правил ли е тестове, какви сигнали или напрежения излизат на него? Каква информация може де се "източи" от там и евентуално с какъв софт?

Ха! Я ти дай малко инфо кой е точно тоя куплунг. Да не е един, дето стои близо до бобината и изглежда по същия начин, като куплунга на комутатора?
Иначе аз съм си мерил Ламбдата с осцилоскоп и практически се убедих колко огромно значение за качеството на горивната смес има въздушния филтър!
Но съм мерил директно в/у Ламбдата.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 31 юли 2007 21:20

radotom написа:Диагностичните букси се намират под пластмасата на скоростния лост, ама не под коженото чохълче, а наистина под пластмасата, за която се държи този чохъл.

Ако имаш в предвид тази с дупката, дето стои коженото чохълче- свалял сам я и няма нищо там. Колата ми няма ABS.
radotom написа:Ха! Я ти дай малко инфо кой е точно тоя куплунг. Да не е един, дето стои близо до бобината и изглежда по същия начин, като куплунга на комутатора?

Точно това е куплунга http://www.skatafka.com/download.php?file=7e561f4ceabc9e408b737bd634d2f93b, но мисля, че той би свършил повече работа за нещо от рода на
това http://www.autolib.diakom.ru/CARS2/pribor/lambda/index.html
или това http://www.ecu.ru/diagnostics/full/lambda/, поне аз така мисля, иначе със сондата не съм експериментрал. Не съм гледал по форума, но ако няма тема за тестване на ламбда сондата с осцилоскоп, би било добре да се сподели от човек, който го е правил, осцилограми, напрежения и т.н., но в отделна тема :) . Все пак тук обсъждаме буксите за компютърна диагностика, или по какъв начин да прочетем паметта на "наш'те тъпи компоти". :)

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Вто 31 юли 2007 21:52

колеги кьсметлии сте вие бреи .имате почети безотказни компоти но и вие ще си купите с онези готините кадето едвам им насмогват сервизите .свиркаите си .букси мукси :dance:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 31 юли 2007 21:56

до 08.92 2Е е тъп.
след родилни мъки и 3 сменени компира го направих наай сетне да е умничък...
с компир от 2Е '94 В4 стана на финала.
така че-греда-компира ти е тъп... :dontknow:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 31 юли 2007 22:04

vaskoto1 написа:до 08.92 2Е е тъп.
след родилни мъки и 3 сменени компира го направих наай сетне да е умничък...
с компир от 2Е '94 В4 стана на финала.
така че-греда-компира ти е тъп... :dontknow:

За VW_forever
Е, на! Аз казах ли ти, че така вика човекът! :lol: :lol:
И че си го е сменил ;)

Относно буксата - Вече приготвих осцилоскопа, за да видя утре какво излиза на тази буксичка ;)
Предполагам, че там са изведени '+' и '-', а в средата трябва да е сигнала от Ламбдата, но... нека не гадая!

Върни се в “Passat”