Б3-Въпрос за скоростна кутия-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Б3-Въпрос за скоростна кутия-решено

Мнениеот dlug » Пон 30 юли 2007 14:24

От известно време се чува странен шум от скоростната ми кутия. Дилемата ми е-ако ремонтът излезе много скъп (както и ще стане най-вероятно :banghead: ) и се наложи да взимам друга скоростна кутия, дали да не взема друг модел с по-малки предавателни числа за да ми свали разхода поне малко. Въпросът е дали някой е правил подобно нещо и има ли идея как ще се отрази на вървежа друга скоростна кутия :dontknow: . Пробвах в търсачката но не намерих отговор на подобен въпрос. Ако съм пропуснал моля да ме извините. Благодаря предварително за инфото :D :D

Последна промяна от dlug на Сря 01 авг 2007 23:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3-Въпрос за скоростна кутия

Мнениеот Lisho » Вто 31 юли 2007 19:32

dlug написа:От известно време се чува странен шум от скоростната ми кутия. Дилемата ми е-ако ремонтът излезе много скъп (както и ще стане най-вероятно :banghead: ) и се наложи да взимам друга скоростна кутия, дали да не взема друг модел с по-малки предавателни числа за да ми свали разхода поне малко. Въпросът е дали някой е правил подобно нещо и има ли идея как ще се отрази на вървежа друга скоростна кутия :dontknow: . Пробвах в търсачката но не намерих отговор на подобен въпрос. Ако съм пропуснал моля да ме извините. Благодаря предварително за инфото :D :D

Няма проблеми само, че иди да я пазариш с този където ще ти я монтира да не каже после. Те това д'ет си ми го донесъл не му стават полуоските. Въж първо буквичките на твоята кутия, после намери какви са и предвателните числа. Ако ме питаш мен ще бъдеш доволен ако си намериш читава кутива пък дори и други предавателни числа (било по-добри или по-лоши).

Успех

Потребителски аватар
dlug

Re: Б3-Въпрос за скоростна кутия

Мнениеот dlug » Вто 31 юли 2007 22:20

Няма проблеми само, че иди да я пазариш с този където ще ти я монтира да не каже после. Те това д'ет си ми го донесъл не му стават полуоските. Въж първо буквичките на твоята кутия, после намери какви са и предвателните числа. Ако ме питаш мен ще бъдеш доволен ако си намериш читава кутива пък дори и други предавателни числа (било по-добри или по-лоши).

Успех

О,говорил съм вече...каза че разлика може да има в големината на чашките на полуоските но ще ги смени с моите, няма проблем. Утре разглабям пък то ще си покаже. А ако се наложи друга ще съм доволен да е читава разбира се :D :D Благодаря

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Сря 01 авг 2007 23:24

Днес си разглобих скоростната кутия и за мое щастие подозрителният шум се оказа от лагера на пиньона т.е. не се наложи да сменям цялата кутия :yeaha: а само един-два лагера.
Темата по принцип може да буди интерес за някои хора, така че нека модовете решат какво да я правят. За този момент проблема при мен е решен (надявам се за дълго).

Върни се в “Passat”