Компресор за климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
st55
Автомобил:
Двигател:

Компресор за климатик

Мнениеот st55 » Вто 31 юли 2007 15:12

Аз ходих при един дето му викат Йонко и се намира на пътя за Калояновец, но за него в последствие чух много противоречиви мнения...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 01 авг 2007 7:23

slav написа:Да използвам темата на колегата за да не отварям нова за такова нещо :) Искам да попитам дали някой знае дали лагера на шайбата на компресора /този който се върти когато не е пуснат климатика/ по принцип трябва да е гресиран или не, защото когато сваляха моя тоя лагер беше гресиран и се оказа че майсторите не са виждали друг гресиран по този начин и решиха че това е приумица на предния майстор на компресора :)

Оригиналния лагер е капсалован(затворен) и пълен с грес фабрично.Струва 35лева.На теб са ти сложили някакъв обикновен...

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 01 авг 2007 8:24

K22 написа:
slav написа:Да използвам темата на колегата за да не отварям нова за такова нещо :) Искам да попитам дали някой знае дали лагера на шайбата на компресора /този който се върти когато не е пуснат климатика/ по принцип трябва да е гресиран или не, защото когато сваляха моя тоя лагер беше гресиран и се оказа че майсторите не са виждали друг гресиран по този начин и решиха че това е приумица на предния майстор на компресора :)

Оригиналния лагер е капсалован(затворен) и пълен с грес фабрично.Струва 35лева.На теб са ти сложили някакъв обикновен...

Всъщност той и този може би си беше капсулован, но просто не се виждаше от греста по него и затова сигурно майсторите бяха учудени защото както и те казаха няма смисъл от това гресиране и щом казваш че е капсулован наистина няма логика предния майстор да го намаже обилно с няква бяла грес отвънка. Иначе по принцип лагер не съм сменял но други ремонти по компресора съм имал и на първия ремонт не съм присъствал, за разлика от втория /ще се научим да седим при майсторите докато ни правят колите че иначе едно правят друго развалят :) / и може би там някой е направил това иначе и аз не виждам от къде ще се вземе. Иначе лагера не издава шумове няма луфт и се върти идеално поне за сега.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 01 авг 2007 8:40

няма логика предния майстор да го намаже обилно с няква бяла грес отвънка

ха защо бе ..това показва, че го е правил или неук или стар майстор .... ламето не е знаело и е смазвало наред , а старите - те много не "верват" на разни касуловани джаджи и си мажат - нека да има , да пази от вода , прах и т.н ..щом не е спирачки - мажи наред - няма да е лошо :lol: :lol:

mmmladenov-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

и аз така

Мнениеот mmmladenov-vw » Сря 01 авг 2007 10:31

И при мен се появи същия проблем с климатика. 94г. 1.8. Та въпроса ми е , колко ти взеха за смяна на въпросния клапан и дали някой може да ме ориентира, къде в София ще ми свършат най-добре тази работа. Ще ви бъда много благодарен !

st55
Автомобил:
Двигател:

Компресор за климатик

Мнениеот st55 » Чет 02 авг 2007 7:02

вЪПРОСНИЯ КЛАПАН Е 80 ЛВ. ВТОРА УПОТРЕБА, А НОВ Е ОКОЛО 150 ЛВ.

Върни се в “Passat”