задни пружини - препоръка
-
- Автомобил:
- Двигател:
задни пружини - препоръка
Здравейте колеги! днес бях натоварил пасатац около 150кг в багажника обаче и 5 човека всичките по 100 кг та се счупи едната задна пружина колата е комби 1800/ 90к.с. В3 и гледам пружината мисля че производител е немската К+F сега по магазините гледам само две фирми производители едните ги знам Suplex а другите не съм ги чувал "cs" germany с цени около 70лв обаждах се за оригинал Боге там цената 200 лв. гледах в тъсачката няма конкретни мнения за пружините и техното разпостранение по магазините К плюс Ф просто не ги виждам къде се продават кой ги внася мисля да си взема и нови амортесьори доколкото знам японските Каяба са добре цена - качество а пък върха на всичко е че на баща ми приятел казал що не вземи сина ти да си сложи едни пружини от лада предни и да дигне малко височината това което всъщност отдавна искам да постигна просто не ми се мисли за руско нещо обаче аз на руснаците им имам вяра по отношение нека някой които има мнение да каже относно пружините и амортесьорите отзад на пасата
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
danakoplatec написа:надявам се да се каже нещо и за марките амортесьори на пасата а какво мислите за пружини от лада 2101
Ако ще продаваш колата слагай Каяба, ако ще я караш има доста теми за аморт. може да прочетеш. А за пружините не се занимавай с глупости от Лада и тем подобни. Слагай втора употреба но да са свалени от една кола. Това е мое мнение а ти както си решиш.
batsande написа:Не се занимавай с втора употреба , в крайна сметка има стареене на метала и няма тази еластичност, пък CS за доста добри и неса толкова скъпи 68 лв. в евро07
На 100% те подкрепям колега.Преди 4-5 дена на нащо комби е наравих тая процедура пружините са с едтакъв диаметъри стават.Единствената разлика беше в долни край но с флекса кат се вземе малко и ляга перфектно.Ако решиш да сменяш савета ми е като свалиш оригиналната иди и я срави с ладовата и сам ще се увериш се пак аз за 32лв зех 2 а ми изкаха по 80лв на броика сам си прави изводите.Ковата преди беше на 2 пръста от гимата до веждата а сега и 5 те преста влизат.А за втора употреба замен е пълна глупост само хамалогията ще ти остане.
- pasajero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят съвет е такива неща се купуват от две места едното е Autotrade (вносителя на VW) a другото от моргата.
Да си купиш пружина за 80лв от магазина при положение че струва 200, извинявайте ама звучи по детски наивно ако смятате че ще върши работа.
Купих си казанче за парното от магазина новичко 70лв на моргата ми искаха 50 и си казах, ще си зема ново 20лв нищо работа.
МОнтирах го(само който е сменял казанче на пасат знае какво коства тази процедура) запалих колата и като загря мотора започна да мирише на изгоряла пластмаса после започна да излиза и пушек, казах си нормално е за ново, но не беше така след месец започна да ми капе антифриз в краката.
Най добре,соред мен разбирасе да си вземеш от моргата то си личи в какво състояние са от пръв поглед.
На моя пасат 2 му сложих от пасат 3 (имат дебело наелоново покритие в краищата)
За комби са различни (подсилени)
А иначе пружините са от многото слаби места на пасатите, в крайна сметка са смятани за голф който е по-лек.
Аи със здраве и късмет в избора.
Да си купиш пружина за 80лв от магазина при положение че струва 200, извинявайте ама звучи по детски наивно ако смятате че ще върши работа.
Купих си казанче за парното от магазина новичко 70лв на моргата ми искаха 50 и си казах, ще си зема ново 20лв нищо работа.
МОнтирах го(само който е сменял казанче на пасат знае какво коства тази процедура) запалих колата и като загря мотора започна да мирише на изгоряла пластмаса после започна да излиза и пушек, казах си нормално е за ново, но не беше така след месец започна да ми капе антифриз в краката.
Най добре,соред мен разбирасе да си вземеш от моргата то си личи в какво състояние са от пръв поглед.
На моя пасат 2 му сложих от пасат 3 (имат дебело наелоново покритие в краищата)
За комби са различни (подсилени)
А иначе пружините са от многото слаби места на пасатите, в крайна сметка са смятани за голф който е по-лек.
Аи със здраве и късмет в избора.