задни пружини - препоръка

Техническа и сервизна информация за Passat
danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

задни пружини - препоръка

Мнениеот danakoplatec » Нед 18 мар 2007 13:45

Здравейте колеги! днес бях натоварил пасатац около 150кг в багажника обаче и 5 човека всичките по 100 кг та се счупи едната задна пружина колата е комби 1800/ 90к.с. В3 и гледам пружината мисля че производител е немската К+F сега по магазините гледам само две фирми производители едните ги знам Suplex а другите не съм ги чувал "cs" germany с цени около 70лв обаждах се за оригинал Боге там цената 200 лв. гледах в тъсачката няма конкретни мнения за пружините и техното разпостранение по магазините К плюс Ф просто не ги виждам къде се продават кой ги внася мисля да си взема и нови амортесьори доколкото знам японските Каяба са добре цена - качество а пък върха на всичко е че на баща ми приятел казал що не вземи сина ти да си сложи едни пружини от лада предни и да дигне малко височината това което всъщност отдавна искам да постигна просто не ми се мисли за руско нещо обаче аз на руснаците им имам вяра по отношение нека някой които има мнение да каже относно пружините и амортесьорите отзад на пасата

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 18 мар 2007 14:12

огледай се по някоя морга за пружини.ПП из рздела продава май имаше някой и друг пасат комби дето се продава на части.Пружините трябва да са еднакви когато сменяш ги сменяй заедно и двете от зад да нямаш проблеми с носене на задницата.Успех

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Нед 18 мар 2007 14:27

Не се занимавай с втора употреба , в крайна сметка има стареене на метала и няма тази еластичност, пък CS за доста добри и неса толкова скъпи 68 лв. в евро07

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 18 мар 2007 17:54

Ако намериш Закс слагай такива. И не забравяй, че трябва да смениш и двете, защото здравата, стара пружина със сигурност ще е по-мека от новата и може да не стои така както трябва!

danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danakoplatec » Нед 18 мар 2007 18:37

надявам се да се каже нещо и за марките амортесьори на пасата а какво мислите за пружини от лада 2101

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 18 мар 2007 19:45

danakoplatec написа:надявам се да се каже нещо и за марките амортесьори на пасата а какво мислите за пружини от лада 2101

Ако ще продаваш колата слагай Каяба, ако ще я караш има доста теми за аморт. може да прочетеш. А за пружините не се занимавай с глупости от Лада и тем подобни. Слагай втора употреба но да са свалени от една кола. Това е мое мнение а ти както си решиш.

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirovasi » Нед 19 авг 2007 20:09

batsande написа:Не се занимавай с втора употреба , в крайна сметка има стареене на метала и няма тази еластичност, пък CS за доста добри и неса толкова скъпи 68 лв. в евро07

На 100% те подкрепям колега.Преди 4-5 дена на нащо комби е наравих тая процедура пружините са с едтакъв диаметъри стават.Единствената разлика беше в долни край но с флекса кат се вземе малко и ляга перфектно.Ако решиш да сменяш савета ми е като свалиш оригиналната иди и я срави с ладовата и сам ще се увериш се пак аз за 32лв зех 2 а ми изкаха по 80лв на броика сам си прави изводите.Ковата преди беше на 2 пръста от гимата до веждата а сега и 5 те преста влизат.А за втора употреба замен е пълна глупост само хамалогията ще ти остане.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 20 авг 2007 17:59

K+F има в Аутобул на Симеон. Между другото CS също не са зле. Послушай колегите по-горе и не си взимай втора употреба разликата в цената не е толкова голяма.

Потребителски аватар
pasajero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pasajero » Пет 24 авг 2007 13:47

Моят съвет е такива неща се купуват от две места едното е Autotrade (вносителя на VW) a другото от моргата.
Да си купиш пружина за 80лв от магазина при положение че струва 200, извинявайте ама звучи по детски наивно ако смятате че ще върши работа.
Купих си казанче за парното от магазина новичко 70лв на моргата ми искаха 50 и си казах, ще си зема ново 20лв нищо работа.
МОнтирах го(само който е сменял казанче на пасат знае какво коства тази процедура) запалих колата и като загря мотора започна да мирише на изгоряла пластмаса после започна да излиза и пушек, казах си нормално е за ново, но не беше така след месец започна да ми капе антифриз в краката.
Най добре,соред мен разбирасе да си вземеш от моргата то си личи в какво състояние са от пръв поглед.
На моя пасат 2 му сложих от пасат 3 (имат дебело наелоново покритие в краищата)
За комби са различни (подсилени)
А иначе пружините са от многото слаби места на пасатите, в крайна сметка са смятани за голф който е по-лек.
Аи със здраве и късмет в избора.

Върни се в “Passat”