проблем с кабелите на компютрите

Техническа и сервизна информация за Passat
vazeli4o
Автомобил:
Двигател:

проблем с кабелите на компютрите

Мнениеот vazeli4o » Сря 22 авг 2007 21:30

Здравейте на всички
нов съм във форума и малко ми е объркано още
Днес ходих до Porsche да ми тестват ABS на Passat 2 и след час и малко ми казаха че имам прекъсване и на 2-та кабела към комповете
Та се чудех дали може да се намерят схеми на ел.инсталацията за да знам какво да разглобявам и от къде минават кабелите за да не я разглобя цялата
Благодаря предварително

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 23 авг 2007 8:08

Здравей и :welcome_to_group
Значи първо, ако става въпрос за колата от гаража (това, което пише под аватара ти), е Пасат Б3. Справка - ТУК.
След като вече знаеш какъв модел ти е колата, за схемите може да погледнеш ТУК (но не пише кой кабел откъде минава), а ако четеш руски (евентуално английски или в краен случай немски) може да се огледаш ТУК и ТУК. Имаме един голям специалист, но той замина на почивка. Може да изчакаш да се появи заместника му.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 авг 2007 9:06

евентуално можеш да се върнеш в порше, да напишеш на един голям шперплат TEVES II и да им го отлупаш от тиквите! тоя АБС не се чете с компир и ако те не го знаят-да се връщат да четат малко сервизно инфо! :evil:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 авг 2007 10:39

... същото се онася и за компа на инжекциона... е, поне на някои, дето не са си го сменяли, де! mhihi
Яяяяя... Дон Василий си монтирал лаптопа на надуваемия дюшек! mhihi
Дали си носи и гаечните ключове... :maaad:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 авг 2007 15:32

radotom написа:...

спамер! имам ама са надуваеми..mhihi
аре че и аз се разспамих...mhihi mhihi

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 23 авг 2007 15:58

Айде и аз да довърша спама
radotom написа:Яяяяя... Дон Василий си монтирал лаптопа на надуваемия дюшек! mhihi

Може би е видял многото билбордове, гласящи "това, че си на почивка, не значи, че не работиш" :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 23 авг 2007 17:42

Почивка? За vaskoto? Когато Tyan е на по-малко от 10 км от него?
ЗАБРАВИ!!! mhihi mhihi mhihi

vazeli4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vazeli4o » Чет 23 авг 2007 23:03

radotom написа:... същото се онася и за компа на инжекциона... е, поне на някои, дето не са си го сменяли, де! mhihi

никъде не сам споменал за четене с комп. там го четоха с тестер но не можаха да се вкл до нито един от 2-та

vazeli4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vazeli4o » Чет 23 авг 2007 23:04

gr_kanev написа:Здравей и :welcome_to_group
Значи първо, ако става въпрос за колата от гаража (това, което пише под аватара ти), е Пасат Б3. Справка - ТУК.
След като вече знаеш какъв модел ти е колата, за схемите може да погледнеш ТУК (но не пише кой кабел откъде минава), а ако четеш руски (евентуално английски или в краен случай немски) може да се огледаш ТУК и ТУК. Имаме един голям специалист, но той замина на почивка. Може да изчакаш да се появи заместника му.

благодаря за инфото но не ми е много в помощ

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 24 авг 2007 0:27

vazeli4o написа:там го четоха с тестер но не можаха да се вкл до нито един от 2-та
:lol: чакай сега!
Как се чете компа на ABS-a си нямам ни най-малка идея!
Но щом vaskoto1 казва, че не става с компютър, вярвам безрезервно!
За компа, управляващ двигателите ни (говоря за 2Е!) не става да се чете ни с комп, ни с тестер, ни със светодиоден пробник, даже! Това поне го знам.
Всъщност, аз и компа на ABS-a не успях да си прочета въпреки подробните разяснения на горния човек, но предполагам, че грешката е в мен, а не в кабелите.
Vag-Com съм виждал само веднъж на живо. Когато в БОШ-центъра в Пловдив се опитаха с подобно нещо да ми четат ЕКУ-то на мотора и след неуспешния им опит (естественно!), казаха, че се е скапал и за това трудно ми пали, като е студена колата :motz: :censored :screwy

Уф... пък докато порастна дотолкова, че да стана заместник на този специалист, дето заминал в почивка, ама си носел надуваеми ключове mhihi ... малйииии... що теми трябва да оспамя! :lol:
Иначе, благодаря на 'Доктора' за комплимента, де! :lol:

vazeli4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vazeli4o » Пон 27 авг 2007 18:53

radotom написа:
vazeli4o написа:там го четоха с тестер но не можаха да се вкл до нито един от 2-та
:lol: чакай сега!
Как се чете компа на ABS-a си нямам ни най-малка идея!
Но щом vaskoto1 казва, че не става с компютър, вярвам безрезервно!
За компа, управляващ двигателите ни (говоря за 2Е!) не става да се чете ни с комп, ни с тестер, ни със светодиоден пробник, даже! Това поне го знам.
Всъщност, аз и компа на ABS-a не успях да си прочета въпреки подробните разяснения на горния човек, но предполагам, че грешката е в мен, а не в кабелите.
Vag-Com съм виждал само веднъж на живо. Когато в БОШ-центъра в Пловдив се опитаха с подобно нещо да ми четат ЕКУ-то на мотора и след неуспешния им опит (естественно!), казаха, че се е скапал и за това трудно ми пали, като е студена колата :motz: :censored :screwy

Уф... пък докато порастна дотолкова, че да стана заместник на този специалист, дето заминал в почивка, ама си носел надуваеми ключове mhihi ... малйииии... що теми трябва да оспамя! :lol:
Иначе, благодаря на 'Доктора' за комплимента, де! :lol:

значи идеята е да се разбере кой или кои от датчиците неработят и ако си работят което много ме съмнява дали да си търся нов ABS комп

Върни се в “Passat”