:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Спирачен диск 'плува' ли напред назад....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Спирачен диск 'плува' ли напред назад....

Мнениеот krraynov » Чет 09 авг 2007 7:25

След като смених дисковете, ( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 481#587481 ) покарал съм има няма 5-6 хил км изапочна да става следното:
Ако съм карал напред и съм ползвал спирачка и пак натиснапедала- вс е ок. Обаче ако спра итръгнаназад и пак натиснаспирачки- се чува едно тракане и ми сеструва чее само от предната лява гума.
Ходих там където ми сменяха спирачните дискове и накладките - прегледаха спирачния апарат и накладките-нищо не мърда и затвориха ...
Ама аз след 2 дена викам чакай да погледна иаз.. и: видях че отворите на дисковете са малко-по-големи от диаметъра на болтовете, което значи че спирачния диск 'плува' напред назад и удря в болтовете когато променя посоката. Опитах да стегна повече болтовете - но без резултат- тракането остава. Някой имал ли е такъв проблем? и има ли по-интелигентно решение. Ако сте забелязали по-нагоре в постовете -на главините на този пасат няма отвор с резба за онова болтче М5 което придържа спир. диск към главината... Диска се държи само от болтоветте чрез които джантата се закрепва към главината.

Последна промяна от krraynov на Чет 30 авг 2007 9:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Е сложих болтче... М5

Мнениеот krraynov » Вто 28 авг 2007 21:49

Пробих отвор на главинатаи направих резба М5, монтирах болче, ама онова което очаквах-не се случи. Дисковете явно не 'плуват' напред назад. Онова тракане- при първоначално спиране напред или назад- пак си го има... чудя се вече от какво може да бъде.
Има и нещо друго, при завой започнах да чувам някакво тракане изотзад, извадих всички работи които обикновенно слагаме в багажника, ама не беше от тях.. ще речеш че е някакъв болт.. паднал на ''подходящо'' място и при отколняване от праволинейно движение ситраква ;-).. знам ли

Последна промяна от krraynov на Чет 30 авг 2007 9:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 29 авг 2007 8:32

Според мен си попаднал на фалшиви дискове.
Не е нормално да не може да се затегне диска от болтовете на джантите.
Ако желаеш хубави дискове се обърни към:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=49902
марка National

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 29 авг 2007 9:16

специално за отпред ,има два вида накладки с много малка разлика в диаметъра,и се 4ува тракане когато спираш и караш бавно(накладката се движи нагоре -надолу в супорта) :idea:

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Ами....

Мнениеот krraynov » Чет 30 авг 2007 8:21

Накладките са PAGID, дисковете Zimmerman. Накладките вдигахме колата инеможахме да мръднем с отвертка накладките нагоре-надолу... ама пак трабвада проврязначи.. щото и мен товаме съмнява,...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 30 авг 2007 8:23

За 256 мм-отровия диск,вентилирания,има 2 вида накладки.Различават се с малко,но достатъчно.

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Новите и старите...

Мнениеот krraynov » Чет 30 авг 2007 9:00

Новите и старите накладки бяха едни и същи и по форма и по размери на металната планка върху която е феродото... ама пак ще трабва да обърна внимание на тоя възел значи...

Оказа се точно това което niks76 предположи, накладките бяха малко по-малки от леглото им. Наклепах ги на една наковалня с един чук, после с шмиргела ги оформих да влязат на местата им и всичко утихна...

Благодаря

Върни се в “Passat”