След като смених дисковете, ( http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 481#587481 ) покарал съм има няма 5-6 хил км изапочна да става следното:
Ако съм карал напред и съм ползвал спирачка и пак натиснапедала- вс е ок. Обаче ако спра итръгнаназад и пак натиснаспирачки- се чува едно тракане и ми сеструва чее само от предната лява гума.
Ходих там където ми сменяха спирачните дискове и накладките - прегледаха спирачния апарат и накладките-нищо не мърда и затвориха ...
Ама аз след 2 дена викам чакай да погледна иаз.. и: видях че отворите на дисковете са малко-по-големи от диаметъра на болтовете, което значи че спирачния диск 'плува' напред назад и удря в болтовете когато променя посоката. Опитах да стегна повече болтовете - но без резултат- тракането остава. Някой имал ли е такъв проблем? и има ли по-интелигентно решение. Ако сте забелязали по-нагоре в постовете -на главините на този пасат няма отвор с резба за онова болтче М5 което придържа спир. диск към главината... Диска се държи само от болтоветте чрез които джантата се закрепва към главината.

Спирачен диск 'плува' ли напред назад....
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Спирачен диск 'плува' ли напред назад....
Последна промяна от krraynov на Чет 30 авг 2007 9:02, променено общо 1 път.
- krraynov
- Контакти:
Е сложих болтче... М5
Пробих отвор на главинатаи направих резба М5, монтирах болче, ама онова което очаквах-не се случи. Дисковете явно не 'плуват' напред назад. Онова тракане- при първоначално спиране напред или назад- пак си го има... чудя се вече от какво може да бъде.
Има и нещо друго, при завой започнах да чувам някакво тракане изотзад, извадих всички работи които обикновенно слагаме в багажника, ама не беше от тях.. ще речеш че е някакъв болт.. паднал на ''подходящо'' място и при отколняване от праволинейно движение ситраква
.. знам ли
Има и нещо друго, при завой започнах да чувам някакво тракане изотзад, извадих всички работи които обикновенно слагаме в багажника, ама не беше от тях.. ще речеш че е някакъв болт.. паднал на ''подходящо'' място и при отколняване от праволинейно движение ситраква

Последна промяна от krraynov на Чет 30 авг 2007 9:04, променено общо 1 път.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Според мен си попаднал на фалшиви дискове.
Не е нормално да не може да се затегне диска от болтовете на джантите.
Ако желаеш хубави дискове се обърни към:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=49902
марка National
Не е нормално да не може да се затегне диска от болтовете на джантите.
Ако желаеш хубави дискове се обърни към:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=49902
марка National
- krraynov
- Контакти:
Ами....
Накладките са PAGID, дисковете Zimmerman. Накладките вдигахме колата инеможахме да мръднем с отвертка накладките нагоре-надолу... ама пак трабвада проврязначи.. щото и мен товаме съмнява,...
- krraynov
- Контакти:
Новите и старите...
Новите и старите накладки бяха едни и същи и по форма и по размери на металната планка върху която е феродото... ама пак ще трабва да обърна внимание на тоя възел значи...
Оказа се точно това което niks76 предположи, накладките бяха малко по-малки от леглото им. Наклепах ги на една наковалня с един чук, после с шмиргела ги оформих да влязат на местата им и всичко утихна...
Благодаря
Оказа се точно това което niks76 предположи, накладките бяха малко по-малки от леглото им. Наклепах ги на една наковалня с един чук, после с шмиргела ги оформих да влязат на местата им и всичко утихна...
Благодаря