:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

В понеделник ще взимам B3 комби, 1.9 TD 1993.

Техническа и сервизна информация за Passat
golicin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

В понеделник ще взимам B3 комби, 1.9 TD 1993.

Мнениеот golicin » Пет 31 авг 2007 9:17

Здравейте колеги.
От Понеделник и аз се присъединявам към клуба в буквалния смисъл на думата - взимам B3 комби, 1.9 TD. Колата е на около 200 000 км. Бихте ли ми дали малко информация за модела и двигателя? Колата е със сменен ангренаж. Но трябва да сменя всичките гуми и шалтера на моторчето за парното. Други дефекти няма. Ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате на какво да обърна внимание, какви гуми да сложа и т.н. Досега съм карал Рено и не съм запознат с моделите на Пасата. Колко е средния разход на гориво в градски условия?

Предварително ви благодаря.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 31 авг 2007 10:14

Здравей колега,двигателят е 75 к.с. турбодизел с предкамерно пълнене от старата школа и е без интеркулер,а на 200 хил.км. е бил ама преди десет години :wink: ,а сега е сигурно на два пъти по толкова,но така стои въпроса с по-голямата част от колите на старо.Ако колата е запазена и двигателят е в час вземай я.Купетата на пасата са добре защитени от корозия,използваните материали на текстила и пластмасата в салона са качествени и здрави и ако е поддържана колата със сигурност ще изглежда добре и няма да има отъркани тапицерии и напукани и надраскани пластмаси.Окачването също е много здраво и рядко създава проблеми.Кода на мотора е AAZ и за повече инфо относно проблемите и слабите му места може да погледнеш в дизеловия подфорум или най-лесно ще стане с ТЪРСАЧКАТА като напишеш кода на мотора.Успех с покупката!

golicin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мерси колега

Мнениеот golicin » Пет 31 авг 2007 10:28

Мерси колега. Веднага ще погледна инфото за двигателя. А за километрите съм почти сигурен, защото я взимам от баща ми. За разлика от мен той кара само като има работа. За справка - от началото на годината до сега е минал не повече от 5-6 хиляди. Аз за една година навъртях 17 000 км, но половин година ме нямаше в България. И не работя като шофьор :) Просто ако има как и до тоалетната ще отида с колата.

Върни се в “Passat”