Проблем с хидравликата
Проблем с хидравликата
Здравейте колеги.Имам едно въпросче.Хидравличната течност на моето возило взе да се губи значително.Първоначално доливах около 50 грама на 1000 км , но напоследък тия 50 г ги доливам на около 300 км.Теча , според майстор,е от дясната хидравлична рейка.Според търсачката нова рейка е финансов колапс.Чудя се дали да търся втора употреба или да слагам механична/хич не ми се иска/.Пробвал ли е някой добавки към хидр.течност за спиране на теч и имат ли ефект?Литър хидр. течност е 3 лв , но факта че се губи дразни много.Струва ли си да се сменят само уплътненията по тази рейка?Абе който е преболедувал това , моля да сподели.Благодаря предварително./ чудно как при наличието на маса пасати в Шумен никой не може да ме ориентира към свестен майстор?/
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
То е хубаво да вземеш течност от 20 лв. литъра, ама като спре да тече, щото на моята за да не оставя помпата без масло и за три завоя хвърли 16 левчета по асфалта ми се дорева.
Аз лично реших проблема като купих второупотребна рейка от Симеон.
Батко Абдул я даде за 100 кинти с един скъсан маншон. Смених си рейката сам, а реглажа на предницата в СБА.Сега течове няма.
За рециклиране на старата рейка преди година ходих в сервиз и дадох 230 лв. за ремонт с 1 година гаранция, като пращали рейката за ремонт в София. Резултат - изтече точно 2 седмици след като изтече и гаранцията. Старата сега съм я разглобил и от нея извадих 1 семеринг и 2 гумички. Казаха ми че някъде по Ботев или Симеон имало ремонтни комплекти по 40 лева. Ще я ремонтирам и ще си имам резервна ако стават де.
Дано съм бил полезен
Едит: Сега видях, че колегата е от Шумен та приказките за Ботев и Симеон едва ли ще му свършат работа, но принципа на действие е същия.
Аз лично реших проблема като купих второупотребна рейка от Симеон.
Батко Абдул я даде за 100 кинти с един скъсан маншон. Смених си рейката сам, а реглажа на предницата в СБА.Сега течове няма.
За рециклиране на старата рейка преди година ходих в сервиз и дадох 230 лв. за ремонт с 1 година гаранция, като пращали рейката за ремонт в София. Резултат - изтече точно 2 седмици след като изтече и гаранцията. Старата сега съм я разглобил и от нея извадих 1 семеринг и 2 гумички. Казаха ми че някъде по Ботев или Симеон имало ремонтни комплекти по 40 лева. Ще я ремонтирам и ще си имам резервна ако стават де.
Дано съм бил полезен

Едит: Сега видях, че колегата е от Шумен та приказките за Ботев и Симеон едва ли ще му свършат работа, но принципа на действие е същия.