Пасат Б4 2Е-Челно стъкло - теч
- gas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
уплътнението на тая кола е само декор,няма връзка с теча.като бивш автостъклар ще ти кажа какво да направиш.според мен за да се отлепи стъклото значи не е залепено както трябва и може по-нататък да се отлепи повече.единия вариянт е да се свали здраво и да се залепи наново,другия е да отидеш до кобра и да го подлепят отвътре....те знаят.не си прави експерименти да го лепиш сам с разни болкити и силикони от железарията,автостъкларския силикон е специален и двукомпонентен,тия в железарията само по цвят приличат на него.подлепването в кобра ще ти струва почерпка(предполагам 5-10лв) но ще е сигурно.ако се отлепи повече се обади ще ти съдействам да го презалепиш..успех
- VW passat
- Автомобил:
- Двигател:
kaloyan22 написа:На Кобра стъклата около 150-200лева, ама сигурно ти е остаряло уплътнението, ако нямаш някакво посукване или ръжда.
Нашите стъкла май не са залепени
имахме същия проблем оправихме го със черен силикон една туба замина ама тя е 5 лева от въшната страна набиваш пистолета между стъклото и конката и минаваш от всички страни. в последствие една топка ни счупи предното стъкло застрахователите го платиха отидохме в кобра и срещу 118лв ни сложиха ново стъкло 3пластово така май се води
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колеги какво се оказа:
Разглобихме всичко на ново и започна един колега да гледа внимателно,оказа се че това стъкло е сменяно и за основа са сложили някъква светло синя основа която явно е била няква не качествена,като започна с пистолета за въздух да суши мястото се вижда как силикона е отлепен и въздух излиза от другата страна,просто основата е скапана и няма какво да го задържа.Подлепихмего стъклото с хубав силикон от този дето лепиме челните стъкла при нас и сега ще пробам да видя дали тече-да ли сме направили нещо.Ако несме или ново стъкло (това ще се чупи) или подлепване в Мустанг ми казаха над ОМВ на раковата болница на Г.Димитров.Утре ,а може и по късно да пиша какъв е резултата
Разглобихме всичко на ново и започна един колега да гледа внимателно,оказа се че това стъкло е сменяно и за основа са сложили някъква светло синя основа която явно е била няква не качествена,като започна с пистолета за въздух да суши мястото се вижда как силикона е отлепен и въздух излиза от другата страна,просто основата е скапана и няма какво да го задържа.Подлепихмего стъклото с хубав силикон от този дето лепиме челните стъкла при нас и сега ще пробам да видя дали тече-да ли сме направили нещо.Ако несме или ново стъкло (това ще се чупи) или подлепване в Мустанг ми казаха над ОМВ на раковата болница на Г.Димитров.Утре ,а може и по късно да пиша какъв е резултата

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
gas написа:ако ти е здраво стъклото защо да даваш пари за ново,това се сваля здраво и се лепи на ново но качествено,мога да те свържа със стъклари от кобра които да дойдат на място и да го направят.не давай на хора които не разбират да ти правят стъклото защото ще стане същата работа.
О'к Gas за сега няма проблем не тече ако има проблем ще ти се обадя за повече инфо за тези стъклари

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имам сьщия проблем, но на мен ми тече от ляво. Течьт от стьклото го оправих сьс силикон, но след това открих още един и той е на сьщото място, но тече от шибидаха когато има проливен дьжд. Маркучетата не могат да смогнат с дебита на водата и тя се просмуква между ламарините на тавана. Те май са двойни и точно при стьклото явно има някакво разлепване. От там тече, но не знам как да си сваля тавана, за да видя кьде точно е този теч! Иначе с наливане на вода в каналчетат на шибидаха нищо не тече. Поливам и предното стькло и няма проблем. Ако някой може да ми даде сьвет за свалянето на тавана ще сьм му много благодарен!!!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
estoyanovvd,
Проблема с теча на челното стъкло е описан в постовете по-напред в темата, а за шибидаха - имаш запушени каналчета. Те са общо 4 - две напред (в предните колонки) и две назад - в задните. Предните са в колонките между предното (челното) стъкло и вратите. Стигат се лесно за отпушване с някакво жило или тел отгоре - откъм шибидаха. Задните са в колонките зад задните врати и излизат някъде около задните колела. Те се достигат по-лесно в обратна посока - от колелото към шибидаха.

Проблема с теча на челното стъкло е описан в постовете по-напред в темата, а за шибидаха - имаш запушени каналчета. Те са общо 4 - две напред (в предните колонки) и две назад - в задните. Предните са в колонките между предното (челното) стъкло и вратите. Стигат се лесно за отпушване с някакво жило или тел отгоре - откъм шибидаха. Задните са в колонките зад задните врати и излизат някъде около задните колела. Те се достигат по-лесно в обратна посока - от колелото към шибидаха.