:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

B4 - Проблем със 1-ва и 3-та предавка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

B4 - Проблем със 1-ва и 3-та предавка

Мнениеот n3bu1a » Пон 30 юли 2007 10:02

Здравейте,

имам следния проблем - понякога първа и трета предавка не влизат - трябва да пробвам няколко пъти за да стане. Мои познати ми обясниха, че вероятно това е свързано с някаква разхлабена част на самата скоростна кутия - така или иначе не ми стана много ясно. Интересува ме дали някой се е сблъсквал със същия проблем. Притеснява ме факта, че може съединителя да заминава.

Благодаря Ви предварително за инфото.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 30 юли 2007 11:21

Ако заминава съединителят ще имаш проблеми и на другите предавки. Проблемът може да е в привода за превклюване (жила или щанги)

Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3bu1a » Пон 30 юли 2007 12:02

Останалите предавки влизат перфектно. Някой може ли да ми препоръча сервиз където да разбират от тези неща?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 30 юли 2007 14:14

Хвърли един поглед на тези... http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096.
От Ваското имам лични впечатления, много добре пипа, абе с две думи разбира си човека. От това което съм чел за Никси не пада по-долу. :да:

Потребителски аватар
rositon1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rositon1 » Съб 01 сеп 2007 10:06

пробваи със смяна на маслото на скоростната кутия.И аз го имах същия проблем самоче със задна и пета,сега си влизат нормално

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Съб 01 сеп 2007 10:32

Отпред при двигателя, там където жилото на съединителя е закачено към скоростите, има лостова система.Тя се регулира(поне при мен, Пасат Б4), има една гайка с която можеш да си направиш реглаж за да влизат нормално скоростите.На мен ми се разхлаби тази гайка в движение, и ми изчезнаха всички скорости, имаше само 3-та, а при включване на задна си влизаше първа.Спрях, отворих капака, видях гайката която се движеше свободно, наместих я на същото положение както преди(с времето се вижда къде е била, там имаше отпечатък), и се качих.От тогава нямам проблеми със включване на предавките :wink:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 02 сеп 2007 22:00

Когато купувах колата ,момченцата , които ми я подготвяха , много аресали оригиналния немски акумулатор -нов Бош . Решили да го цунат и да ми сложат един стар боклук 38 Ач. Взех си колата , карам я на маркировка и нещо трудно включва първа и трета .В сервиза за маркирането момчето вика отвори капака. Отварям и виждам : скапания менте акумулатор паднал върху лостовата с-ма на скоростите на една страна и увиснал на кабелите.Дори не го вързали в гнездото.
Та мисълта ми е да видиш долу разните лостчета вурху скоростната кутия за механична повреда.

deskoskorpiona
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: AFN-99

Мнениеот deskoskorpiona » Съб 08 сеп 2007 12:39

КОЛЕГИ И ПРИ МЕН СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ И МОИТЕ СКОРОСТИ ИЗЧЕЗНАХА И АЗ УСТАНОВИХ ЧЕ СЕ Е РАЗХЛАБИЛА ГАЙКАТА НА ЛОСТОВАТА СИСТЕМА КЪДЕТО СЕ ХВАЩАТ ЖИЛАТА НАЙ ЛЕСНО СЕ РЕГУЛИРА КОГАТО СИ ВКЛЮЧИЛ НА ЗАДНА АКО НЕМОЖЕШ ОТ ЛОСТА ВДИГНИ КАПАКА НАТИСНИ МЕХАНИЗМА НАДОЛУ И ЗАВЪРТИ НА ДЯСНО ТАКА Е ЗАДНА И СТЯГАЙ

Върни се в “Passat”