Колеги имам един въпрос,като запаля колата и усилвателя ми почва да дава некви смощения ,казаха ми че това е от алтернатора!Иначе на изгасена кола няма проблеми,а също така на запалена,пък само усилвателя така става!
Някой знае ли от кво може дасе дължи това!!

Проблем с алтернатор-помощ!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Основниия проблем за подобна ситуация е или проблем в запалителната система (капачка,свещи,бобина) или по-вероятното е пробил доид на изправителя на алтернатора (вкарва синосуидални смущения в захранването).Лампите ти мигат ли леко докато колата раобти? (усеща се на фарове на тъмно най-лесно).
Успех!
Успех!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Имах (и все още много лекичко имам) същия проблем.
Обикновено това не е от захранвамето, а смущения от запалването. И поради големия коефициент на усилване на стъпалото стават мизерии.
Използвах екранирани кабели до входа на усилвателя и сега брума се чува едва-едва, само ако се заслушаш на липсващо радио или пауза м/у песните. Пусни и отделна, дебела маса от акумулатора само до стъпалото, като замасиш и корпуса му.
Обикновено това не е от захранвамето, а смущения от запалването. И поради големия коефициент на усилване на стъпалото стават мизерии.
Използвах екранирани кабели до входа на усилвателя и сега брума се чува едва-едва, само ако се заслушаш на липсващо радио или пауза м/у песните. Пусни и отделна, дебела маса от акумулатора само до стъпалото, като замасиш и корпуса му.