:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ESP на Passat Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

ESP на Passat Б5

Мнениеот dpassat » Пон 27 авг 2007 14:45

Тъй като търсачката не ми помогна, да попитам тук следното?
На кои пасати след 1998г. има ESP, ВИН инфото не го показва, фабрично ли е като АВS и ли е екстра, предлага ли го ниво комфортлайн и т.н. :roll:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 27 авг 2007 15:06

Доколкото знам е като екстра. Може да разбереш дали твоя Пасат има ESP по наличието на копче за спирането му, в страни от радиото.

Ps. подобен въпрос, има ли начин да се спира ABS на Пассат същата година?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 27 авг 2007 15:36

dpassat написа:...На кои пасати след 1998г. има ESP, ВИН инфото не го показва, фабрично ли е като АВS и ли е екстра, предлага ли го ниво комфортлайн и т.н. ...

На някои го има (моят например го няма) => не е фабрично като ABS-a. Дали влиза в нивото комфортлайн - трудно ми е да кажа. А и откъде знаеш предишния собственик какво си е поръчвал. Кое VIN-инфо не го дава ? Прати VIN-a на лични и ще видим всичко.
jivkojj написа:подобен въпрос, има ли начин да се спира ABS на Пассат същата година?

Потърси из мненията на musura - искаше да спира ABS-а от бушона, ама си мисля че не е много добра идея - най-малкото ще набива грешка.

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 27 авг 2007 16:37

Да с бушона е ясно, но ми се искаше и копче да има. Ставаше въпрос, че ако искам да кача столчето на детото на предната седалка няма как да стане. Има знак на седалката, че не мога да го слагам зарад ABS-a.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 27 авг 2007 16:43

Заради AIRBAG не може. А тои може да се изключи. АБС а няма общо с детското столче

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 27 авг 2007 16:48

zaro написа:Заради AIRBAG не може. А тои може да се изключи. АБС а няма общо с детското столче

АбсИлютно. Зачудих се малко какво общо има АБС-а.....

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 27 авг 2007 16:52

доколкото аз знам както при Б5.5 и Б6 ESP-то ABS-а и ASR-a са взаимно свързани системи, мисля че при Б5 и при Б5.5 като изключиш ASR-а се изключва и ESP-то, а при Б6 е обратното няма копче ASR, а има ESP OFF, тук със сигурност знам, че като изключа ESP, се изключва и ASR-a :roll: ако греша някой да ме поправи :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 27 авг 2007 18:09

jivkojj написа:Да с бушона е ясно, но ми се искаше и копче да има. Ставаше въпрос, че ако искам да кача столчето на детото на предната седалка няма как да стане. Има знак на седалката, че не мога да го слагам зарад ABS-a.

Чакай, чакай - не бъркай ситуацията с боя ! Заради ABS-a, или Airbag-а ? На други модели съм виждал изключване на Airbag-а с такива цели, но на Б5 - не.
Иначе musura искаше да си сложи копче за изключване на ABS-а, и се чудеше къде да е, и си мислеше за бушона (т.е. захранването).

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 27 авг 2007 21:09

Да моя грешка в бързината, исках да кажа air-bag, дали могат да се спират, но щом не става, ще го карам само отзад столчето :)

vladi2k
Автомобил:
Двигател:

Може, може, може

Мнениеот vladi2k » Пет 07 сеп 2007 23:58

Колега, на много коли съм виждал, че десния преден Airbag може да се изключва с някакво специално ключе или нещо подобно. Но на някой - не. Но може да се отиде в сервиза и там да го направят. Има си начина (точно с тази цел), но не винаги е оставен на собственика. В немско например имаше един Голф 3, на който така му спряха в сервиза airbag-а и връчиха нарочен документ за пред компетентните органи :)
Но все пак - ако ще пазиш детето - слагай го отзад да ти е живо и здраво и да не дава Господ
:!:

idd77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот idd77 » Пон 17 сеп 2007 15:05

ESP-то е допалнителна екстра за В5. среща се рядко и обикновенно в изпълнение Highline. Не бива да се бърка с ASR. ESP-блока за управление се намира до отвора за вода за чистачките. От него излизат много метални тръбички. ASR-a e част от ESP-то и се среща значително по-често в В5.

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Пон 17 сеп 2007 19:54

Моя 5.5 е Comfortline и има ESP, както казват колегите има копче за вкл./изл. отстрани до радиото. Общо взето повечето 5.5 които съм виждал имат ESP. ESP наистина има нужда от ABS и ASR за да може да работи, така че колите с ESP имат и тези две системи.

5ците имат ASR отделно и без ESP и то е на мястото на ESP копчето, за тия, които имат.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 18 сеп 2007 5:23

jungleboy написа:Моя 5.5 е Comfortline и има ESP, както казват колегите има копче за вкл./изл. отстрани до радиото. Общо взето повечето 5.5 които съм виждал имат ESP. ESP наистина има нужда от ABS и ASR за да може да работи, така че колите с ESP имат и тези две системи.

5ците имат ASR отделно и без ESP и то е на мястото на ESP копчето, за тия, които имат.

Абсолятно е така! И трите системи са взаимосвързани и ползват датчиците на АБС-а.

Върни се в “Passat”