:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Стържене

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Стържене

Мнениеот mafiacartel » Вто 18 сеп 2007 21:21

При леко потегляне отзаде нещо стърже и после изчезва :shock (VW-Passat 1.8 ABS)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 18 сеп 2007 21:47

Да не би да не ти се връщат добре накладките...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 19 сеп 2007 8:31

Ако го прави само след престой на колата на едно място (за през нощтта или спряна някъде за час-два) е защото ръждясват барабаните - при мен го има същия ефект и като поспра 2-3 пъти изчезва.
Обаче ако се появява всеки път при потегляне дори в градски условия вероятно накладките опират в барабана (а там вече зависи какво точно е - може да е блокирало спирачно цилиндърче,крив барабан и т.н.)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 20 сеп 2007 14:41

Моят пасат прави това само при влажно време и ако съм бил на ръчна. Дори понякога накладките ми са се слепвали в барабана и при потегляне(като се отделят) изпукват. Ако е само заради финния слой лека ръжда е нормално и няма основание за притеснение. Възможно е и да влизат песъчинки, все пак живееш край морето, но пък не ми се вярва всеки ден да е ветровито и заради това да се получава.
Заради това, което са писали и колегите преди мен е най-добре да отвориш(или при майстор/сервиз) барабана(предполагам, че отзад е с такива) и да провериш профилактично положението. Особенно, ако си взел колата от човек, който не знаеш какво е правил по нея преди теб и на колко хил. са накладките и т.н. Добре е да си подготвиш нов шпленд и спазвай условието за натягане на лагера, когато сглобяваш.
Освен това наближава дъждовната и студена част от годината и не е добре да се изненадеш неприятно някой път при опит за спиране или пък да ти замине барабана без време.
Успех.

Върни се в “Passat”