Светна ми лампата на ABS-a, опасно ли е?
Светна ми лампата на ABS-a, опасно ли е?
Здравейте колеги, днес ми светна лампата на АБС-а. От какво може да е да е, случвало ли му се е на някой?
vlukarev написа:Закачи я на VAG-COM. Не е толкова безопасно ако имаш проблем с помата. Накарай някой да ти натисне спирачките на работещ двигател и виж дали не се покачва нивото на течността като натискаш педала(имах такъв проблем). Ако си в София имам VAG-COM може да я видим. Остави контакт на лични.
Мерси много за предложението, но съм в Германия.
Утре не съм на работа и ще я поогледам. Може и датчик да е, защото вчера изгасна и после пак светна. Ще я опраа

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Според мен АБС на Пасат В4 е едно от най-слабите звена на колата. От личен опит мога да кажа, че не минава месец без да светне лампичката. Хубавото е че много често системата сама се оправя, но лошото е че всеки път като светне АБС и се чудя дали ще се оправи, или този път нещо е "заминало на кино".
Най-честия проблем при АБС са датчиците, но може да бъдат и други причини, като: кабели към датчиците, релета на АБС (2 са на брой ), самия блок на АБС ( не дай си боже ).
И в тази връзка искам да попитам колегите нещо. Моя Пасатко на предните колела е със спирачни дискове, а на задните - с барабани. Въпроса ми е - ще светне ли лампичката на АБС ако дебелината на предните или задните накладки падне под някакъв минимум?
Най-честия проблем при АБС са датчиците, но може да бъдат и други причини, като: кабели към датчиците, релета на АБС (2 са на брой ), самия блок на АБС ( не дай си боже ).
И в тази връзка искам да попитам колегите нещо. Моя Пасатко на предните колела е със спирачни дискове, а на задните - с барабани. Въпроса ми е - ще светне ли лампичката на АБС ако дебелината на предните или задните накладки падне под някакъв минимум?