Едва днес установих че пасата ми 1.8 mi 94 г. се движи с българска бобина (прилича на тези едно време дето слагахме на жигулките).
Въпросът ми е да я сменям ли проблем ли е това може ли да ми навреди нещо на колата надеждна ли е. Изобщо нормално ли е да карам с подобно нещо.
Бобина
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Това бУбина ми е малко непознато като понятие, но ако става въпрос за бОбина, много ми е интересно как изобщо върви. Защото за този пасат, а и не само не е просто бобина а вътре е и електронното транзисторното /доколкото знам - не тиристорно/ запалване. Да сложиш от друга кола - да от Opel, Ford става но да е с такова електронно запалване, ама твоя случай явно е някаква много "спешъл" доработка.
Иначе няма лошо ако имаш излишен някой лев да си вземеш една нормална /разбирай за пасата/ и да си е носиш за резерва, че мен ме изостави миналата седмица на 50 км от най-близкия град, с детето, жената и тъщата /сигурно тя е виновна/ в колата.
Иначе няма лошо ако имаш излишен някой лев да си вземеш една нормална /разбирай за пасата/ и да си е носиш за резерва, че мен ме изостави миналата седмица на 50 км от най-близкия град, с детето, жената и тъщата /сигурно тя е виновна/ в колата.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Ами не знам върви си нормално тази сутрин много се зачудих след като забелязах. Не знам дали има доработки мисля не. Пича от който купих колата не е ентусиаст някакъв не разбира от техника чак толкова че да промени цялото запалване.Много ми е чудно

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
малко да изясниме обстановката.
и двамата имате право,но има различни видове бобини.
едните са самостоятелни/по принцип цилиндрични/предполагам ,като на Jovany.не е чудно,че е българска.масово на голфчета съм виждал сръбски/югославски
/
другата бобина е по-малка и е в един корпус с комутатора представлява алуминиев куб.виждал съм на пасат и поло.значително по-скъпа е от другата.
Jovany,карай и не се плаши.
и двамата имате право,но има различни видове бобини.
едните са самостоятелни/по принцип цилиндрични/предполагам ,като на Jovany.не е чудно,че е българска.масово на голфчета съм виждал сръбски/югославски

другата бобина е по-малка и е в един корпус с комутатора представлява алуминиев куб.виждал съм на пасат и поло.значително по-скъпа е от другата.
Jovany,карай и не се плаши.