Бобина

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бобина

Мнениеот Jovany » Сря 27 юли 2005 10:37

Едва днес установих че пасата ми 1.8 mi 94 г. се движи с българска бобина (прилича на тези едно време дето слагахме на жигулките).
Въпросът ми е да я сменям ли проблем ли е това може ли да ми навреди нещо на колата надеждна ли е. Изобщо нормално ли е да карам с подобно нещо.

Последна промяна от Jovany на Сря 27 юли 2005 12:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Сря 27 юли 2005 12:37

Това бУбина ми е малко непознато като понятие, но ако става въпрос за бОбина, много ми е интересно как изобщо върви. Защото за този пасат, а и не само не е просто бобина а вътре е и електронното транзисторното /доколкото знам - не тиристорно/ запалване. Да сложиш от друга кола - да от Opel, Ford става но да е с такова електронно запалване, ама твоя случай явно е някаква много "спешъл" доработка.
Иначе няма лошо ако имаш излишен някой лев да си вземеш една нормална /разбирай за пасата/ и да си е носиш за резерва, че мен ме изостави миналата седмица на 50 км от най-близкия град, с детето, жената и тъщата /сигурно тя е виновна/ в колата.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 27 юли 2005 12:49

:D :D :D Вече знам как се пише извинявам се за ужасния си правопис
Ами не знам върви си нормално тази сутрин много се зачудих след като забелязах. Не знам дали има доработки мисля не. Пича от който купих колата не е ентусиаст някакъв не разбира от техника чак толкова че да промени цялото запалване.Много ми е чудно :?:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 27 юли 2005 13:16

малко да изясниме обстановката.
и двамата имате право,но има различни видове бобини.
едните са самостоятелни/по принцип цилиндрични/предполагам ,като на Jovany.не е чудно,че е българска.масово на голфчета съм виждал сръбски/югославски :wink: /
другата бобина е по-малка и е в един корпус с комутатора представлява алуминиев куб.виждал съм на пасат и поло.значително по-скъпа е от другата.
Jovany,карай и не се плаши. :D

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 27 юли 2005 13:20

Да точно така изглежда цилиндрична.
Благодаря ти :)

Върни се в “Passat”