Дайте някакъв акълл. Тропа ми гърнето.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Дайте някакъв акълл. Тропа ми гърнето.

Мнениеот silent » Пон 01 авг 2005 20:10

Преди две години сменях задно гърне в Крафт. Естествено в няколко месеца по-късно разбрах че са осрали всичко. Но нито имах време нито желание да се разправям. Както и да е, половин година по-късно може би усетих едно чукане от време на време даже без малко да си разпердушиня задното окачване до момента в който съвсем случайно разбрах че тръбата на задното ми гърне при натоварена кола и минаване през дупка опира в задния мост и много гадно тропа. Обаче явно от товаренето през тези години малко може би ми е клекнала задницата и особено след като сложих и газовата уредба тропането се усили до толкова че вече почна да ме вбесява. Не ми се сменя гърнето щото е здраво а и няма кинти сега преди отпуската. Пружини пък хептен.Чудя се кво да измисля и нищо не ми идва в главата

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 01 авг 2005 20:24

Има едни тампони, които се слагат на пружинитет между навивките, ще ти подвигнат поне малко задницата (поне като временно спасение)
Или опитай да си пооправиш тръбата, че да не опира (да я понакривиш малко...)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 01 авг 2005 21:02

И на мен така тропаше при натоварване отзад и решението се оказа много просто-отиваш при хората които поставят гърнета казваш им за проблема и те го решават.
Специално при мен процедурата продължи 20-тина минути и некви левчета-реже се кривата която минава над моста слага се друга подходяща и си пушка.
Още утре бягай при майсторите(не е зазадължително в Крафт)-ще олекнеш с 15тина лева,ама пък няма да ти тропа през целия път до морето :lol: !

Потребителски аватар
Passat_vr6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Passat_vr6 » Пон 01 авг 2005 21:09

Виж какво Гърнето (а и всичките тръби) има тампони с който се захващат към купето данеби те да са се скъсали или разтегнали. а за да повдигнеш колата има едни ударни тампони на самия прът на амортисйора . Около 15-16лв комплекта за едно колело (поне толкова са в Пловдив). Като ги смениш си я товари колкото искаш. колата кляка наи много 2-3 санта и после упира на тях.

Върни се в “Passat”