Здравейте,
искам да попитам след като сменя алуминиевите джанти със стоманени трябва ли да се сменят и болтовете или може с едни и същи. Ако може да ми препоръчате някакви зимни гуми, нови, размери 185/65/15, а и тасове ще трябва да намеря, ако имате оферти пишете.
Благодаря предварително
п.с. за пасат 5.5

Въпрос - гуми
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Въпрос - гуми
PaciTo написа:Здравейте,
искам да попитам след като сменя алуминиевите джанти със стоманени трябва ли да се сменят и болтовете или може с едни и същи. Ако може да ми препоръчате някакви зимни гуми, нови, размери 185/65/15, а и тасове ще трябва да намеря, ако имате оферти пишете.
Благодаря предварително
п.с. за пасат 5.5
195/65/15 91V е най-малкия размер за В5.5! Ако си с джанти 6J 15 5x112 ET37
205/60/15 91V са ако джантите са 6.5J 15 5х112 ЕТ37 или 7J 15 5х112 ЕТ37
205/55R16 91W са ако джантите са 7Jx16ET37 5x112
Успех!
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
да не пускам нова тема. Купих си и аз 2-ра ръка зимни гуми с джанти, но са различни:
2х Dunlop SP Winter Sport със 7mm профил произведени края на миналата година
2х Good Year Ultra Grip със ~4mm профил произведени края на 2003.
Гумите са 195/65/15 Т
Тея Good Year със 4мм грип дали ще са достатъчни за тая зима при положение че ще се карат към 3-4Ткм или да купувам нови? Другата зима така или иначе ще купя нови 2.
Ако все пак са в добро състояние, кои да сложа отпред - с дълбокия грайфер или захабените?
ПС: добре че прочетох по-горе за болтовете дето няма да станат от алуминиевите ми джанти, някой може ли да ме ориентира колко горе долу струват 20 болта за стоманени джанти?
да не пускам нова тема. Купих си и аз 2-ра ръка зимни гуми с джанти, но са различни:
2х Dunlop SP Winter Sport със 7mm профил произведени края на миналата година
2х Good Year Ultra Grip със ~4mm профил произведени края на 2003.
Гумите са 195/65/15 Т
Тея Good Year със 4мм грип дали ще са достатъчни за тая зима при положение че ще се карат към 3-4Ткм или да купувам нови? Другата зима така или иначе ще купя нови 2.
Ако все пак са в добро състояние, кои да сложа отпред - с дълбокия грайфер или захабените?
ПС: добре че прочетох по-горе за болтовете дето няма да станат от алуминиевите ми джанти, някой може ли да ме ориентира колко горе долу струват 20 болта за стоманени джанти?
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Сега погледнах за болтовете в ЕТКА. Спред програмата и за стоманени и за оригиналните алуминиеви джанти болтовете са еднакви:
M14X1,5X27
КАто номер на част във VW е:
b 8D0 601 139 D
За алуминиевите само са дадени допълнително и сектерни болтове, но там моделите са много и според-зависи.
Това е за моделите Б5 и Б5.5.
M14X1,5X27
КАто номер на част във VW е:
b 8D0 601 139 D
За алуминиевите само са дадени допълнително и сектерни болтове, но там моделите са много и според-зависи.
Това е за моделите Б5 и Б5.5.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма значение дали са алуминиеви или стоманени ... аз като спуках гума и си сложих резерваната стоманка си бях със същите болтове ... такаче пари за болтове отпадат ... за това дай повечко пара за гума че е едно от най-важните консумативи за една кола ... особено ако караш доста извънградско по магистрали и пътища с висока скорост
Аз чакам да ми намерят едни стоманки 15" и отивам в Диана за нови Мишелини Алпин
... Много съм доволен от тях !