проблем с високи обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jack
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с високи обороти

Мнениеот jack » Съб 30 юли 2005 12:44

Мисля че имаше тема но не успях да я открия.
Проблема е следния на празен ход оборотите ска4ат до и над 4000. Смених моторчето на празен ход да пробвам дали е от него но проблема остана. Изолирах го като изкарах буксата но никакъв резултат. След това изключих акумолатора за да може компа да премахне евентуални грешки от каране на газ-отново нищо. Помагаите не мога да я карам постоянно с 4000 оборота.
Колата е пасат 1.8 моно

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 30 юли 2005 15:05

Колега, прескочи до някъде за една диагностика. Нали ти е ясно че причини бол. Отиди я закачи и виж какво я сърби. Теми из форума с подобна тематика има много, както има и много отговори свързани с най-различни причини за проблема. Ама номера с кристалната сфера не винаги работи.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 30 юли 2005 21:17

По принцип Sunny е прав, ама все пак виж си изпарителя - на него има винтчета за настройка /примерно два броя/, включи двигателя да работи и върти с отверка /на завиване/ може и да свалиш оборотите, ако не стане - диагностика му е майката... Успех!
А забравих да ти кажа, врътваш рязко на четвърт оборот примерно и слушаш реакцията на двигателя - ако всичко е точно оборотите трябва да паднат и малко след това да се въстановят, след изключване на двигателя и повторното му пускане оборотите на празен ход трябва да са тези на които са паднали при завъртането разбира се ако това е проблема и става по този начин /да има на къде да въртиш/.

Потребителски аватар
jack
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jack » Нед 31 юли 2005 11:01

Оправих го.
Подадох ток на мотор4ето за празния ход да се върне, но краиното решение е смяна а доколкото знам струва 120 лв. Засега съм го изолирал но при студен двигател губи обороти.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с високи обороти

Мнениеот Sunny » Пон 01 авг 2005 6:12

Е нали уж го беше правил и преди и разлика нямало :roll: :?:
jack написа:...Смених моторчето на празен ход да пробвам дали е от него но проблема остана. Изолирах го като изкарах буксата но никакъв резултат...

Потребителски аватар
jack
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jack » Пон 01 авг 2005 8:41

оборотите паднаха защото, трябваше самото мотор4е да се завърти, и ако застане в определена позиция може да си държи обороти и високи независимо дали е изклю4ено или не. затова трябваше да му подам ток директно от акумолатора и да сменя + - ако не се врътне. Сега когато съм го изклю4ил си стои в положение на ниски оборти и не създава проблем.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Сря 03 авг 2005 11:04

jakc - защо ти е да купуваш ново моторче, отовори го и го почисти, не е нищо сложно вътре, обикновенно се натрупва нагар на пластините на онова "хуйче" дето регулира оборотите(сори за израза ама си е точно "хуйче"............. деба и простотията) и не може да прави контакт и да се върне обратно. Аз имах същия проблем но при мен освен моторчето се оказа че зъбчето дето държи прожината на коляното на дросел клапата е счупено и то не може да натисне достатачно онова "хуйче" та да си направи контакт и да се прибере.
Успех!

Върни се в “Passat”