ПАСАТ 3В/В5/ 1.8-20V ADR
ПАСАТ 3В/В5/ 1.8-20V ADR
Смятам да сменям пасадена с нещо по-ново.Засега гледам има на добри цени пасат 3В/В5/ 97-2000.Ориентирал съм се към 1.8 -20V /125 к.с./ ADR мисля ,че се води .Та искам някой ,който има такъв или е карал по -продължително време модел с този мотор да сподели как стои този мотор в пасата като динамика,разход на гориво, надежност, някакви специфични особености и евентуално проблеми.Като цяло точно този мотор не е дискутиран особено във форума и всичко за него се изчерпва обикновено със съвета "вземи си 1.8Т или TDI",та ми е интересно да разбера нещо повече все пак .
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Знам, че такъв мотор се слага и на Ауди(примерно А4), така че можеш да надникнеш във форума им.
А тук виждам, че се коментира компютъра на такъв мотор: http://audibg.com/index.php?showtopic=23540 . А тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= нашия колега KGL e писал за нещо за този мотор.
Успех.
А тук виждам, че се коментира компютъра на такъв мотор: http://audibg.com/index.php?showtopic=23540 . А тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= нашия колега KGL e писал за нещо за този мотор.
Успех.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
И колегата Vlad777 е с такъв двигател (е, ако не е точно ADR, то поне със сигурност е 1,8 20 V без турбо). Ако четеш руски, приготвяй
и действай :
двигатели
съвети за избор на автомобил
Ако дотук го няма, можеш да поровиш във форумa
Тук със сигурност има писано много за този двигател, и то точно за моделите, които се интересуваш.
Отделно и аз имам събирани малко материали - ако те интересуват, пиши на Л.С.
Успех и късмет с избора !

двигатели
съвети за избор на автомобил
Ако дотук го няма, можеш да поровиш във форумa
Тук със сигурност има писано много за този двигател, и то точно за моделите, които се интересуваш.
Отделно и аз имам събирани малко материали - ако те интересуват, пиши на Л.С.
Успех и късмет с избора !
Добро е моторчето, ама е малко тромавичко на старт. С повече от 190 и няколко не съм го карала, но при тази скорост не е шумен и се държи стабилно. Зависи с какво се сравнява все пак. По мои аритметики градското му е 9-10, а извънградско 7-8, зависи колко го настъпваш. Според мен 150 конявия с турбо харчи повечко... Освен простотиите, които са свършени в Юнитрейд, нищо не се е повреждало, но е на 58 000 още...за после не знам. Сменях ремъци, ролки и т.н, защото е все пак на години...като я вземеш си 1000 лева назад
Не съм се ровила, но предполагам е писано...Имах pdf някъде, да се поровя, ако ти е интересно?

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Мотора наистина е добър. Поне нямаш дерта с турбото което струва 1700лв. Аз с моя пасат навъртях 30 000 от както съм го купил и по двигателя нямам ремонти - преди това го е карал италианец. Имах известни грижи с комфор модула но се оправих, което си е болес на модела както се казва. Карам и служебен пасат които е с турбо и разхода никак не е по малък. Да уточня карам служебния както си карам и личния.
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Ще се включа и аз, защото съм със същия мотор. Карам го от 4 месеца исках точно този модел а и го взех защото беше с газов инжекцион. Мотора е супер нямам забележки по него освен както казва колегата, че е малко муден при старт, но това все пак е лимузина и си е голямо купе. На този мотор се слага успешно газ и е като на бензин никаква разлика. За разхода не мога да кажа точно защото след диагностика при vaskoto1 се оказа че дросел клапата ми е здала багажа и харчи малко повече, но скоро ще я сменя. За 1,8Т знам че харчи по-малко върви повече, но турбината скапе ли се---изваждане голямо.Така че ако искаш голяма кола с не много скъпа поддръжка и евентуално газ това е пасат с този мотор........ прецени си..........