:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с паленето на бензин и не само...

Техническа и сервизна информация за Passat
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 08 окт 2007 9:47

Според скромния ми опит - около 90 градуса.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 08 окт 2007 14:32

:welcome_to_group
tahi_72 написа:Аз толкоз съм я карал,няколко пъти и мисля,че е добре.
Два пъти отиде на 90С но за кратко-така и не чух вентилатора да се включи.Доколкото знам това трябва да бъде на 100-110С.

По-принцип 70-80 градуса са малко ниски(но във форума има доста изписано затова). При изправна система трябва да отчита 90 "+ -" ок 2 градуса. Не си чул вероятно включването на първа степен на вентилатора. Втората му степен е при около 100-102 градуса.

При ваденето на помпата си подготви парцали, защото ще поизтече бензин при махането на маркучите. Братко, бая ще се обензиниш, ако ти е останало толкова гориво в резервоара, помпата е закрепена на дъното. Ще ти драсна няколко насочващи реда. За да бъде освободена от дъното кошницата с помпата трябва да завъртиш 1/4 оборот, обратно на часовниковата стрелка. Внимавай като я хващаш с устройството на бензиномера(то е захванато на самата кошница, но това беше писал и колега по-горе), да не стиснеш силно рамото на поплавъка. Наистина не може да се каже със сигурност каква е причината помпата да не работи преди да се извади и разглоби. Лошото е, че тя е капсулована(самото моторче) и трябва да намериш внимателен начин да я разфасоваш, за да можеш после да я събереш, ако успееш да я отремонтираш.

Дерзай и късмет.

tahi_72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tahi_72 » Пон 08 окт 2007 16:32

Благодаря,ако не се пробвам няма да знам какво е,а ако не мога да я събера-нали на магазина има малко солено ще излезе нo няма как.
Такъв ми бил късмета!

Върни се в “Passat”