Така, преди малко ми се случи следното след като пробвах аквапланинга на новите гуми Yokohama:
Та минавам аз през локви и други такива ... с по-висока скорост и се случва следното. След като мина през локвата нещо ми "натежава" волана и завива трудно. След 2-3 метра каране на сухо се оправя и си работи нормално. Някакви идеи за проблема?

"Проблем" с хидравликата при мокро време
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично не съм фен на корите.Не за друго а защото ако нещо започне да капе или да тече дори не се забелязва толкова лесно (а ако се види навреме може да те предпази от последващи събития).
Понеже и двата ми Пасат-а са такива (,сегашния е АБС ама все едно) не мисля че проблема е само във водата.
Ремъка кога си го сменял и натегнат ли е като хората?
Трябва да е доста стар или доста хлабав за да успее да приплъзне от вода.Иначе кората е удачна наистина понеже предпазва предния капак от това ремъците да му мятат кал и мизерия отдолу и пази двигателя да го ударим в/с/ нещо (макар че къде ли не съм се катерил и не ми се е случвало да го закача...знае ли човек).
Понеже и двата ми Пасат-а са такива (,сегашния е АБС ама все едно) не мисля че проблема е само във водата.
Ремъка кога си го сменял и натегнат ли е като хората?
Трябва да е доста стар или доста хлабав за да успее да приплъзне от вода.Иначе кората е удачна наистина понеже предпазва предния капак от това ремъците да му мятат кал и мизерия отдолу и пази двигателя да го ударим в/с/ нещо (макар че къде ли не съм се катерил и не ми се е случвало да го закача...знае ли човек).
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Кората е добра идея.
точно поради причината да не хвърля кал вода и други вредни за помпата и ремъците примески.
Ако се замислите кората може да спести и финансови разходи.
Имам кора и съм по спокоен.
Колкото до течове и други такива явления от мотора,профилактично си отварям капака и оглеждам за такива,което според мен не е проблем.
Професионален навик
п.п.Лично мнение

точно поради причината да не хвърля кал вода и други вредни за помпата и ремъците примески.
Ако се замислите кората може да спести и финансови разходи.
Имам кора и съм по спокоен.
Колкото до течове и други такива явления от мотора,профилактично си отварям капака и оглеждам за такива,което според мен не е проблем.
Професионален навик
п.п.Лично мнение