Здравейте, много се радвам че открих този форум и се надявам някои да ми даде компетентен отговор относно моите няколко проблемчета

Сдобих се с един Пасат CL 1.8 моно инжекция 1989г с АГУ, който има следните проблеми:
1. Докато карам, през ауспуха излиза бял пушек,от което съдя че ми гори масло и мисля че ще трябва да сменям гумичките на клапаните! Ако някой е на същото или на друго мнение Моля да си каже мнението

2. Имаше проблем със съединителя ( "отлепваше" много ниско и дори когато беше натиснат до края колата на 1-ва предвка пак се движеше макар и минимално, затова това беше и причината да превключвам много трудно малките предавки.Та....ходих в един сервиз където ми одраха кожата и платих 350 лв за да сменят целия съединител с нов ( някой ако се поинтересува кой е сервиза ще му кажа после )а също ми замериха и компресията и тя беше 11, 11.25 което мисля че е много добре. Взех си колата и на същия ден колата започна да да придурпва на 1-ва 2-ра и 3-та предавки, т.е като спра на светофар и съм изключил от скорост колата си държи обороти ( около 800 ) като включа на 1-ва да потеглям ж момента , в който подаван газ на полусъединител изведнъж оборотите ми падат и ако не съм подал много газ колата придърпва , спира и гасне , ако и дам на 1-ва 2000 оборота и превключа на 2-ра или трета пак започва да придърпва, което ми убива скоростта , колата спира и гасне . Това става и на ГАЗ и на Бензин и просто незнам какво става!!!

Иначе ако съм изключил от скорост двигателя си поддържа без никакъв проблем всякакви обороти, т.е това се получава само в движение .
Ами това са ми проблемчетата , приемам всякакви мнения по въпроса само и само да мога да се порадвам по скоро на иначе много добрия Пасат.