теч при главата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimo69
Автомобил:
Двигател:

теч при главата

Мнениеот dimo69 » Пон 29 окт 2007 21:07

здравейте колеги
искам да питам нещо
имам пасат92 в2 моноинж. 1.8 та значи оказа се че ми сълзи от маркуча който влиза да охлажда в главата точно там свалихме го а беше лепен с червен силикон след като свалихме установяваме че точно където опира в главата на самата глава е направил дупчици където контактува направихме го временно с ъс гарнитура а там по принцип няма и залепихме с черен силикон ако пак ми тече какъв съвет можете да ми дадете дали да го сваля отново и да заваря при майстор с алуминий дупчиците и после да се пилне на ръка мисля че съветите ви ще бъдат от полза за всички а и какъв зор е имало та да направи антифриза такива дупчици благодаря на всички които помагат със съвети

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2007 21:20

Здрасти, Димо!
Това, да ти кажа, при всичките Пассати, че и Голфове мога да се обзаложа, че го има. Има го и при мен.
Там наистина няма гарнитура, но има един О-пръстен.
Безсмислено е да ходиш да го наваряваш, защото в никакъв случай после не можеш на ръка да го направиш както си трябва. Тръкни го леко със шкурка и не закачай повече повърхноста на главата.
Отиваш и вземаш един нов такъв фланец. Към него трябва да си върви този О-пръстен. Ако го няма- купи го.. Не е повече от 50 ст.
Самия фланец е няколко лева в магазините на Ауто+, а в Юнитрейд е около 15-20 лева.
При желание и ако са дълбоки язвичките по главата може да сложиш и тънък слой силикон.
Сега малко забележки, ако разрешиш:
-Пассата ти не е В2, а В3!
- Слагай по някой препинателен знак, моля ти се!
-Пък ако ползваш и големи букви за начало на изречениетоооооо... цена няма да имаш! :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 29 окт 2007 21:30

Както ти казва radotom слагай нов фланец той си има О-пръстен и намазваш леко с топлоустойчив силикон :idea: И неси прави експерименти а си го купи от Порше БГ или от Юнитреид струва 13.90лв по цени отпреди месец :wink: А ако имаш стругар да ти го направи от алуминий става вечен :lol:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 29 окт 2007 21:48

Намери си фланец алуминиев от по старите голфове 2-ки 1-ци или от някой аудита също имат.Аз на моя пасат съм с алуминиев сложих му нов О пръстен леко намазах с силикон на Виктор Рейнц и няма никакви проблеми.

Потребителски аватар
dimo69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimo69 » Пон 29 окт 2007 23:37

Да благодаря ви приятели за отговорите, но при мен са доста дълбочки дупчиците, доста трябва да шкуря може би с нов фланец ще помогне този моя май е пластмасов в момента още съм начинаещ и сега се уча.Сега съм с гарнитурка залепена със силикон ако не издържи ще използвам вашите съвети.

Потребителски аватар
dimo69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimo69 » Вто 30 окт 2007 1:39

Приятели нали говорим за този маркуч от радиатора който влиза в средата а не за този отстрани отляво

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 30 окт 2007 10:47

И двата са с еднакво Ф, и двата са пластмасови и са с Опръстен за оплътнение.
Разликата е само, че единия е просто щуцер, от където се взема маркуча за парното, а на другия ти стоят и датчиците за температура. Той, обаче, не може току-така да ти го врътне стругар, защото е с твърде сложна форма. Иска си магазински ;)
При температурните датчици също има О-пръстени.

Върни се в “Passat”