Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5.5

Мнениеот longora » Вто 06 ное 2007 12:34

Колеги, от доста време се каня да пусна тази тема но я пускам чак сега ... Става въпрос за подгряването на седалките. От известно време моята седалка загрява много по-бавно от колкото пасажерската и грее по-слябо. Усеща се само на 5, а ако е по-малка степен все едно е изключено подгряването :( Дали има възможност да се счупят нагревателите ( или там каквото е ) от моите килограми - около 120кг. Когато взех колата седалката си грееше много и направо ме изгаряше за разлика от сега и съм много притеснен от това че може с моите килограми да съм го причинил .. дайте някви съвети какво да направя за да може да си грее пак като преди :) Благодаря ви предварително !

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 06 ное 2007 13:54

нямам опит с подобни еХтри, но не мисля, че е от килограмите. все пак и ние сме хора, а и пасат 5.5 не е карт.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 06 ное 2007 14:13

Не беше ли писал и преди за подобен проблем ? Не че аз имам опит с подобни екстри, ама виж (ако четеш руски) тук - описано е разглобяването на такива седалки на Голф 3, със снимки е придружен материала (нямах време да го преглеждам). Мисля си дали не е нещо от врътките за регулиране. Ако си наясно с токовете, може да опиташ и сам - ако стане, размяна на врътките - лява за дясна седалка и обратно. Също и да се измерят съпротивленията, да се огледат връзките към седалките. Нещо покрай произшествието, ремонтите, а и оня инцидент с токчето ? Да си свалял или да си давал да ти мият седалки, тапицерия ? Малко вероятно (да не кажа невероятно) ми се струва да е от килограмите ти. Виж, късмета е друга работа.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 06 ное 2007 14:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 06 ное 2007 14:19

Еми не е от инцидента 1000% защото е от доста време, нито от токчето, а за ремонти ... нищо не е пипано вътре или по тоците за да стане това. Не е прана все още ... мислих да я пера на лято. Руския ми е тъмна Индия, но ще намеря някой преводач :) А за килограмите ме съмнява да не би някой път като съм сядал да съм счупил нещо :( защото все пак ми е тесничко и понякога не влизам много плавно ..

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 06 ное 2007 22:15

:arrow:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Чет 08 ное 2007 11:38

Има един термистор в седалката който след време започва да прави проблеми. Предназначението му е да предпази седалката от запалване и реотана от прегряване. Ако ти се играе и имаш време може да си свалиш тапицерията и да си провериш/презапоиш спойките на термистора.
Друг вариянт(също вероятен) е да ти се е разбазикало релето(копчето) за реотана. Тъй като казваш, че на 5 не грее силно, може да си премериш с мултицет какви стойности ти дава релето на изхода при промяна на степените от 1 до 5 и да ги сравниш със стойностите на релето на другата седалка. Ако са еднакви тогава чак гледай термистора и си разглобявай седалката. Имаше някъде във форума едни линкове към руският сайт www.passatb5.ru (или нещо такова беше) в който се описва стъпка по стъпка разглобяването на седалката.

П.П. Само ако стигнеш до разглобяване внимавай със буксите на еърбега(не ги разкачай!!!) и със самият еърбег - последствията могат да бъдат КРАЙНО неприятни!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 12:28

Благодаря ти много за информацията !!! Тези дни ще прегледам нещата в реда който казваш :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 08 ное 2007 13:14

Сайтът е www.passat-b5.ru

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Подгряването на седалката ми грее много слабо - Пасат Б5

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 08 ное 2007 21:14

longora написа:Колеги, от доста време се каня да пусна тази тема но я пускам чак сега ... Става въпрос за подгряването на седалките. От известно време моята седалка загрява много по-бавно от колкото пасажерската и грее по-слябо. Усеща се само на 5, а ако е по-малка степен все едно е изключено подгряването :( Дали има възможност да се счупят нагревателите ( или там каквото е ) от моите килограми - около 120кг. Когато взех колата седалката си грееше много и направо ме изгаряше за разлика от сега и съм много притеснен от това че може с моите килограми да съм го причинил .. дайте някви съвети какво да направя за да може да си грее пак като преди :) Благодаря ви предварително !

Чичка въобще не се занимавай с това подгреване то въобще не е полезно за твойте гениталий,не се глези да си греаш гъзо,такъв голем мъж па се оплакваш не ми се топли .Ти сигурно братле си грееш и вечер завивката преди да си легнеш :evil:
Сега майтапа на страна Лонгорче,значи напълно възможно е да си го преебал с килограми те си,но искам да те успокоя че самите нагреватели са били тръгнали да заминават,както пише по горе колегата за термистора,до колкото имам спомени май ще требе ново,затова моя съвет не се занимавай с глупости а си карай убавата кола,ако нети аресва ела ти дам мойта :twisted:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 23:09

MITKO_DVD Митко ако стане с малко пари мисля да си го оправя .. обаче ако ми кажат няква фрапираща сума ( дори над 100лв ) няма да се занимавам поне за сега :) Но ако е нещо леко или примерно откачено нещо защо да не се оправи .. и между другото е много готино да ми грее големиот гъз :lol: Поздрави !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 09 ное 2007 22:05

longora написа:MITKO_DVD Митко ако стане с малко пари мисля да си го оправя .. обаче ако ми кажат няква фрапираща сума ( дори над 100лв ) няма да се занимавам поне за сега :) Но ако е нещо леко или примерно откачено нещо защо да не се оправи .. и между другото е много готино да ми грее големиот гъз :lol: Поздрави !

100% ще енад 100лв. :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 10 ное 2007 16:34

Е ще му мисля след като искарам колата от сервиза .. има един човек дето мисля че може да се справи, но за колко пари ще видим .. :(

Върни се в “Passat”