Полудя ми датчика за водата

Техническа и сервизна информация за Passat
marian ivanov
Автомобил:
Двигател:

Полудя ми датчика за водата

Мнениеот marian ivanov » Съб 10 ное 2007 19:29

Здравейте колеги! Как е настроението? Имам ауди 80 1.8s 1989 90 конски сили. Имам проблем с лампичката на водата. Когато вдигна 91-92 градуса ми се вклучва лампичката на таблото за водата. Но всичко си работи нормално. Перката се вкл. на 93-94 градуса и си охлажда нормално, без да ми загрява колата до критични стойности. Всичко е в реда на нормалното. Когато ми падне под 90 градуса лампичката за водата спира да свети. Но като вдигне пак над 90 градуса започва отново да свети и така си повтаря всичко отначало. Какво да правя колеги. Да не ми се брактиса колата. Какво е вашето мнение. Благодаря ви за вниманието.

naskocanada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskocanada » Съб 10 ное 2007 19:32

ми 4акай отговор брат4ед

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 10 ное 2007 19:36

naskocanada написа:ми 4акай отговор брат4ед

:screwy

Колега на тва ауди не знам как е, но по принцип сигурно имаш 2 датчика за температурата, един за стрелката и един за лампичката, вероятно втория е за смяна. Вземи му огледай окабеляването, пробвай да го почистиш или го смени не би трябвало да е скъп. Естествено говоря на изуст по аналогия с VW двигателя 1.6/1.8.

Най малкото напъхай на 1 мултицет сондата в казаня да провериш дали не прегрява наистина.

Върни се в “Passat”