Доста странни проблеми с Passat-a

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

Доста странни проблеми с Passat-a

Мнениеот bachest » Пон 19 ное 2007 21:59

Здравейте колеги!

Passat '94 1.8Mi - ABS. В началото беше едно прехлопване, когато въртя волана. Завъртам от крайно ляво и в момента преди да достигна крайно дясно нещо по предницата прехлопва. Същото нещо става, когато въртя от крайно дясно на ляво. Когато шофирам и не навивам докрай геврека - никакви проблеми. Интересното стана, че отшумя от само себе си. Викам си брей - Пасатко е страшен! След това се появи носенето на колата в някаква посока, когато шофирам. Все ги сменяше. Ту носеше наляво, ту надясно. Интересна работа - пак отшумя от само себе си. :? Или по-точно го прави на моменти. Сега започна да вибрира леко волана, когато изключа от скорост и се движа поне с над 120км/ч. Ще го изчакам малко, пък току виж пак отшуми? :? Подобен проблем и с педала на спирачката. От страшно мек педал, сам стана по-твърд. Да му се начуди човек на тоз Пасатко - с характер.

Като резюме:
1. Прехлопването изчезна напълно.
2. Носи понякога. Някой път се оправя, някой път носи.
3. Волана започна да вибрира леко, когато изключа от скорост.
4. Педала на спирачката един ден реши и се оправи сам!

Определено мисля, че има проблем/и по предницата. Някой би ли дал някаква насока да го/ги изолираме?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 ное 2007 22:11

Хехеееее... браво! В твоята кола първия собственик е поръчал да има и система за саморемонт! :lol:

Педала на спирачките защо се е оправил ти го казвам веднага:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28618 <- това е едното,
а другото е ако си имал малко въздух в главния спирачен цилиндър и си имал късмета той да се изтика в посока казанчето ;)

Относно пукането и носенето вероятно имаш скъсани тампони на предните носачи. Може и на Мак'ферсоните тампоните да са, но на носачите повече се усещат, мисля.
Прегледай ги:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66851

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Пон 19 ное 2007 22:14

мои приятел имаше такъв проблем с чукане в предницата същите симптоми оказа се каре външно за спирачките не знам

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 19 ное 2007 22:25

По проблем три:
Имах същия, смених гумите и се пооправи.
Проблем две:
Носеше ми на ляво, странно. Предницата я беше прегледал Niksi, клубен майстор. Нямаше нищо. В крайна сметка спаднах с една десета
дясната гума (2.3 на 2.4) и заспа. Незнам от какво е още.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 19 ное 2007 22:55

Аз бях така с предните амортисъори.Като ги свалиха се оказа че въобще нямам лагери на макферсона.Счупили са се и капачките са изядени от боя,на парченцата лагер :)Като дадях пълен ляв или десен отпред се чуваше някакво издрънчаване и колата почваше да носи на някъде.После сама се оправяше.Виж си тампоните.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 19 ное 2007 23:52

Хм? :idea:
Като прочетох линка, който ми даде колегата за спирачките се сетих нещо.

Един слънчев ден тествах какво се случва като изключа двигателя и продължа да карам. Геврека натежа доста и се наложи да помагам и с втората ръка. Със всяко натискане, педала на спирачката ставаше все по твърд. Спомням си че го натисках доста юнашката, за да проверя кога точно ме напуска спирачката.

Благодаря на отзовалите се. Като реша проблема ще постна резултата. Добре, че поне частите са му евтини на Пасатко, че иначе не ми се мисли. :)

Върни се в “Passat”