От обикновенно - ел. стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

От обикновенно - ел. стъкло

Мнениеот bachest » Пет 16 ное 2007 1:05

Може ли на Passat B4 на шофьорското място да се постави ел. стъкло, ако вратата е с обикновено. Ако може с какви разходи е свързана процедурата?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 16 ное 2007 10:14

Може, как да не може. А разходите са много относително нещо. Обикновено никой не продава само шофьорското стъкло-поне двете предни, а най-често и четирите. Аз съм чувал за цени на ел. стъкла втора употреба от 40лв. до 150. За работа... :dontknow:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 19 ное 2007 21:38

Здравей колега.
Имах преди време горе долу същия въпрос. Предните ми ел. стъкла на работеха като на дясното воупще липсваше целият механизъм и много се бях нервирал. Питах къде ли не, търсих какви ли не варианти и разбрах следното.
Може да се направи, но намирането на механизъм, работещ с букси и т.н специално за Б4 ще ти струва поне, 150-180 лв. и то ако се намери. Сега трябва да се намери и кой да го сложи и за колко? Бих си приготвил поне още 60-80лв. за това. Станаха около 230-250лв. минимум. Хората които съм питал до сега, са ми отказвали. Е аз исках от ел. стъкла да ми се направят ръчни.
Не претендирам, че това е най-точната информация, но това разбрах.
Чрез форумът успях да намеря десен механизъм за 100лв., чист късмет. Колегата Asparuh, услужливо ми го и монтира за което му благодаря. Но от разговорите и с него, а той работи в сферата на автомобилите, разбрах че е трудно да се намери, а и скъпо.
Приятелски съвет. Все ми се струва, че има за какво друго да се дадът тези пари. И доколкото знам, простите неща винаги са по здравите неща. Ел. стъклото си е глезотия (лично мнение).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 19 ное 2007 21:45

Незнам дали от В3 стават ама ако остват те са по 70лв за врата по моргите и поне на В3 без проблем може да се монтира направо целия механизъм на мясото на стария.Мисля за В3 също е така.
По повод управлението им аз на В3-ката като си ги преправях използвах ключета от кола с ел.стъкла за задните стъкла понеже се монтират отпред на таблото в някой от празните отвори.С малко преправки и 4 релета нещата стават както трябва от електрическа гледна точка.
Аз като смятах се оказа че ми е много по-евтино да си купя цяла врата и да си сваля от нея каквото ще ми трябва и да си имам врата (или пък после да я продам разоборудвана на някой с удар).
Успех!

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 19 ное 2007 22:02

zfa159 написа:Незнам дали от В3 стават ама ако остват те са по 70лв за врата по моргите и поне на В3 без проблем може да се монтира направо целия механизъм на мясото на стария.Мисля за В3 също е така.....
Успех!

Колега само да те питам. От Б3 механизмите за ел. стъкла стават ли на Б4? Имаш ли представа?

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Пон 19 ное 2007 23:04

sasho07 написа:
zfa159 написа:Незнам дали от В3 стават ама ако остват те са по 70лв за врата по моргите и поне на В3 без проблем може да се монтира направо целия механизъм на мясото на стария.Мисля за В3 също е така.....
Успех!

Колега само да те питам. От Б3 механизмите за ел. стъкла стават ли на Б4? Имаш ли представа?

Стават самите механизми , но на В3 модула за управление не е на механизма а общ за всички стъкла иначе пасва на вратата.

Иначе може да се пригоди цялата ел система на стъклата от В3 на В4
от ръчни на ел - малко по евтино ще излезе

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 ное 2007 10:16

Някой има ли и ако има дали би сложил снимка на двата механизма на вратата.За ел. и за обикновенни ръчни.Става въпрос за сравнение.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Вто 20 ное 2007 14:44

И аз да споделя мъките с моята машинка за пр. лява врата на Б4 - моторчето беше ОК но бяха изронени зъбите на гребена на механизма+от изместването спукано легло на моторчето. Обиколих всички известни ми морги в София - няма. На едно място на Враня един ми обяви 250 лв само за механизма. Пробвах да сложа моторчето на механизъм за ръчно - изгорях с 15 кинта ама урокът си струваше. Доколкото ми обясниха по моргите от Б3 не е същия.
Та отидох в Унито и ......173 лв. само за механизма. Иначе моторчето го обявиха 500+лв. Сега съм с нов механизъм и старо моторче - идеално но скъпичко.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 20 ное 2007 15:39

При мен левите врати са механични а десните ел. Така е дошъл Пасата от Италия. Есин месец след като го взех спряха да работят електрическите, обаче проблема ми е от инсталацията. А за това което казва колегата

Andrey написа: Доколкото ми обясниха по моргите от Б3 не е същия. .

Ваското1 каза, че ако си намеря от В3 щял да ми ги сложи обаче без комфорт модула

:wink:

Върни се в “Passat”