дискове паджит

Техническа и сервизна информация за Passat
VALKOV
Автомобил:
Двигател:

дискове паджит

Мнениеот VALKOV » Пон 19 ное 2007 13:04

По форума четох за накладките "паджит", общо взето добри отзиви. Но карал ли е някои с дискове от същата марка+ накладки и как е? Утре мисля да си купувам че ми светна "ламбата" .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 ное 2007 14:14

Пратено ми е като лично съобщение от човек, който знае какво пише:
_ написа:Да,аз съм в тая област на частите,..
Относно дисковете,личното ми мнение: на пазара има всякакви марки и модели.Хората се подлъгват,че марковите са уж по-хубави,но истината е в самия процес на обработка на стоманата.Основното изискване е дискът да е минал всички етапи на обработка,като последният,наречен на български "отвръщане" е най-важен за дълговечността на диска.Иначе всички дискове,независимо дали са китайски,европейски,бразилски,турски и т.н. карат,само дето някои свършват по-бързо от други.

Аз за себе си,в момента харесвам италианските дискове - Брембо,Райкам,Бради - прави ги една и съща фабрика.На добра цена са и карат.С Брембо се занимава Манимпекс,с Райкам - Илиев Авточасти,Бради се намират в БГ,опаковани от Магнети Марелли,но марелито са много скъпи и няма смисъл да се търсят.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 19 ное 2007 14:21

Името на фирмата не е ли PAGID ?

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пон 19 ное 2007 19:02

Да, но мисля че така се произнася на български.Може и да греша.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 19 ное 2007 21:51

Аз съм с такива дискове от около десетина-дванадесет хил. км и за сега съм доволен, не се е появил проблем нещо с биене или нещо такова. Купих ги от Ауто + но вече не си спомням цената, не бяха кой знае колко скъпи но и аз съм с обикновенни /не вентилирани/. Между другото обаче не съм с такива накладки защото нямаха тогава, а с някакви които ми ги препоръчаха /приятели са ми/ защото били меки и доколкото разбрах било по-добре да са по-меки и да свършат малко по бързо отколкото да са твърди и да издържат дълго и наистина тези доста повече зацапват джантите отпред отколкото предишните ми.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 19 ное 2007 21:55

slav написа:Аз съм с такива дискове от около десетина-дванадесет хил. км и за сега съм доволен, не се е появил проблем нещо с биене или нещо такова. Купих ги от Ауто + но вече не си спомням цената, не бяха кой знае колко скъпи но и аз съм с обикновенни /не вентилирани/. Между другото обаче не съм с такива накладки защото нямаха тогава, а с някакви които ми ги препоръчаха /приятели са ми/ защото били меки и доколкото разбрах било по-добре да са по-меки и да свършат малко по бързо отколкото да са твърди и да издържат дълго и наистина тези доста повече зацапват джантите отпред отколкото предишните ми.

Ама не ти изпилват диска така че не се тормози.Отделно твърдите влошават спирачните способности на колата особено ако ги натискаш по-често.Аз съм с много твърди (ама така и така отпред ще сменям и дискове и ги доизносвам в момента) и сутрин им трябва време да загреят за да започне да спира колата.След като загреят за 2-3 спирания и вече са прегряли и пак няма спиране колата....ужасни са!
Успех!

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 20 ное 2007 8:37

Предложиха ми комплекта- дискове
+накладки за 332 лв./само предни/ Дисковете били вентилирани.Ще ги слагам, пък за резултата ще споделя.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Сря 21 ное 2007 14:22

Колега не притеснявай, аз сложих на пасата и на голфчето накладки + дискове Pagid и се държат добре. От ауто + ги взех.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Сря 21 ное 2007 14:39

Аз съм с 'паджид' дискове и накладки отпред, въобще не съм доволен, 'на студено' провлачва доста преди да блокира колелата, пълна гадост, като влезнат в 'режим' (ако спускаш славно, примерно влизаш в Кърджали) започват да работят 'нормално' - това е през лятото. Зимата е трагедия почти невъзможно е да спираш контролирано върху лед, екстенно пълен абсурд, просто колелата блократ и това е. Независимо, че съм им 'свикнал' се дразня зверски, пък е и опасно.

Иначе дисковете вече са на около 20 000 - 30 000 и не са мръднали, накладките също, идват ми прекалено твърди, ще сменя накладките, ако не се подобрят нещата и дисковете ще заминат в коша, за 150 кинта няма да се пребивам.

Всичко купих от Ауто+, само подчертавам че не са крещящи ментаци.

Успех.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 21 ное 2007 15:56

Днес сложих комплекта дискове и накладки вярно че минах малко км , не съм ги натискал яко/ така ме посъветва монтьора поне 200, 300км., но май се държат нормално. И аз ги взех от Ауто+. Четох последните две мнения, и не знам какво да мисля, явно в карането ще покаже!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 21 ное 2007 17:22

VALKOV написа:Днес сложих комплекта дискове и накладки вярно че минах малко км , не съм ги натискал яко/ така ме посъветва монтьора поне 200, 300км., но май се държат нормално. И аз ги взех от Ауто+. Четох последните две мнения, и не знам какво да мисля, явно в карането ще покаже!

Аз съм с такива от ауто+ вече 1 година перфектни са спират си супер бавно се износват,не пищят кой каквото ще да казва аз доволен
Като сработят след1000=2000км ще си доволен

Върни се в “Passat”