Проблемче с боята - дали да го пипам или по-добре не?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Проблемче с боята - дали да го пипам или по-добре не?

Мнениеот zfa159 » Съб 24 ное 2007 11:09

Ето за какво става дума (това не е моята кола и става дума за същото място при комбито) :
Изображение
Та там има една снадка на калника с някаква друга част.Оригинално отгоре е запълнено с нещо (незнам силикон ли е кит ли е) ама явно някой не е изтресъл отзад и едното такова място се е цепнало.Ръжда няма и цепката е по-малка от милиметър.Чудя се дали да го закачам или да не го пипам.Притеснявам се да не започне оттам ръждица да ми яде детайлите (знам,че не карам Опел ама събирам мнения).
Ако го пипам няма да съм аз ами ще я закарам някъде да го оправят понеже с бои не се занимавам (пробвал съм - не ставам за това орпсто).Не искам да го пълня със силикон (макар че ще е ужасно трудно понеже е много малка цепнатината) защото съм чувал от бояджии и хора дето с това се занимават,че силикона е вреден за боята.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Съб 24 ное 2007 15:01

Колега zfa159, чел съм внимателно всичко,което пишеш и съм изумен от проблемите,с които се сблъскваш. Дано занапред да си по-голям късметлия и да нямаш ядове! При мене също тази снадка е запълнена с нещо твърдо и кафеникаво-поне така изглежда-може би така да е заводски :dontknow: Предполагам обаче , че едвали е възможно да ти тръгне ръжда.Може би малко кит или специална смола и боичка?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 25 ное 2007 15:00

Ами не че срещам супер странни проблеми ами по-скоро доста време съм се занимавал с разни коли (не само VW) и ми се набиват в ушите странни шумове,забелязвам ненормално поведение на някой агрегат по автомобила и най-вече се мъча да направя кола на 15 години чисто нова :)

По повод това - мисля да не го закачам.И да тръгне ръжда ще е след 2-3-5 години а ще изгние след 10-тина ;)

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Нед 25 ное 2007 15:48

Съгласен! И аз немога да си намеря място , ако нещо не ми изглежда састо трябва. Но и тук си прав - това са стари коли и доста е трудно всичко да е перфектно :(

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Нед 25 ное 2007 16:34

При мен си е сцепено от 2-те страни. Наистина са много малки пукнатините, под милиметър, и затова не съм се занимавал.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 02 дек 2007 20:41

Всеки път като го видя ме дразни ужасно много ама не искам да го чопля и да го пипам защото ако го разбутам ще трябва да го правя,да отварям изцяло пукнатината,да я изжуля от предишните материали,да я запълня добре и да боядисам наново.За толкова малко боя няма смисъл да поръчвам по поръчка а цвета ми е много гаден в смисъл нестандартен.Отделно никой майстор няма да се навие за толкова малко работа.А не искам направо да го напълня с нещо защото отдолу първо трябва да се почисти добре и да се създадат условия да се захване материала добре за да не изпадне след няколко дупки.
По-скоро засега няма да го пипам а ако срещна проблем (ръжда или оттам да започне да се люпи боята) ще го карам на майстор да го прави (ясно е че ще трябва да платя доста повече отколкото реално струва ремонта за да се навие за толкова малко място).
Благодаря!

Върни се в “Passat”