Здравейте ,като начало да задам въпросче :) .

Техническа и сервизна информация за Passat
Voltureee
Автомобил:
Двигател:

Здравейте ,като начало да задам въпросче :) .

Мнениеот Voltureee » Вто 04 дек 2007 0:00

първо здравейте , прекрасен форум :)
имах някои електрически проблеми с моето Пасатче Б3 93' -RP 1.8
и благодарение на форума ги отсраних ... и сега доиде момента за Рег. от доста време се каних , но чак сега стана факт :)

Е сега пред мен стои едно препятствие с което няма да се справя сам за това ще се надявам на вашата помощ, отскоро от към ролките на ремъците се чува едно ...мммм ... може би ... "руболене" ...сякаш има разбит лагер ... но звукът не е постоянно на лице - в смисъл ,че се чува някой път по-силно друг път по-слабо . И тъй като има и климатик и серво ... и всичките ролки стават много. Как мога да разбера от коя е ? ... дали е от това въобще ? .... колко време може да искарам така.
Друго нещо което се сещам е ,че ми просвирва ремъкът на сервото и водната пома (ако не се лъжа те са на едно ,ниско долу) и това е доста често... трябва да го сменям скоро ... дайте някакви идей ... :)
и междо другото съм Студент в София и почти всяка седмица си патувам ... затова се претеснявам ,че няма да ме пребере .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 04 дек 2007 0:09

Като за начало: Добре дошъл! :welcome_to_group
Най-лесния вариант е да се обърнеш към някой от форумните майстори- Никси или Ваското1 (той ваското сега май е зает, но не пречи да го попиташ лично ;) )
Ако желаеш да се пробваш сам, може да опиташ по метода на отверката ;) :lol:
Вземаш една отверка, по възможност по-дълга, палиш колата и почваш да допираш единия край на отверката до всеки един от агрегатите, които се въртят (корпусите им), а на другия край на отверката си долепяш ухото и слухтиш за познатото ти вече гадно стържене.
Естествено, препоръчвам ти края, на който е ухото ти да е дръжката!
И внимавай много някой ремък да не те докопа за косата или ръкава!

Voltureee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Voltureee » Вто 04 дек 2007 9:19

Благодаря за отговора, ведна щом мога ще го пробвам ... и все пак може би ще пробвам да се свържа с Майтсторите от фрума.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 04 дек 2007 15:49

:welcome_to_group

Пожелавам ти много приятни емоции с Пасатора! Само малко ме притеснява тоя RP мотор от 1993 година... Ако не се лъжа те са до 1991 година. Ако искаш за да си по-сигурен колеги могат да ти помогнат проверявайки VIN номера на автомобила ти.

Върни се в “Passat”