За какво говоря :
Наблядавам следните симптоми от близо месец насам :
Карам си колата и минавам през някаква неравност.Вмсто стегнато "туп" се чува тупване,издрънчаване,тупване още 3-4 пъти.
Като включвам от 1-ва на 2-ра или от 2-ра на 3-та отдясно имам едно леко "хлоп".
Онзи ден направо останах бемълвен - карам си и по едно време отпред отляво и отдясно започва да скърца (сякаш задържа накладка ама накладките не задържаха).Като навия волана нялво или надясно сякаш нещо стърже (рабзира се и волана позатегна малко в този момент).Минавма през неравност и отпред изскрибуцва ужасно силно.Обвиних тампоните на макферсона за което.Както беше в това положение имах лек преход по павета - свалих прозорците да се заслушам и дрънчеше всичко отпред (хлопане,дрънчене,потупване,удряне на метал в метал) и след някой и друг час каране всичко заспа - изчезнаха повечето от тези шумове. (Потупването от 1-ва на 2-ра си остана,порисвирването при по-дълго каране от колелата си остана и то).При спиране от над 100-км час по-рязко се чува едно доста силно бучене отпред ама вибрации няма.Ако пусна педала бученето моментално изчезва и като натисна пак го няма 1-2 секунди и после започва да се усилва постепенно.И така до към 90км/час и изчезва.
Ето какво е праено :
-в Хеед'91 преглеждаха предницата още преди да прояви такива зверски симптоми :
- рейката е наред и няма хлабини във вътрешните или външните накрайници
- амортисьори за смяна
-смениха тампоните на носачите,биалетките и тампоните на стабилизираща щанга.
-прегледаха тампоните на мотора и смениха 2 от 3 (този отпред масления и този на скоростите).Двигателния при ангренажа кахаза,че си е наред и няма за какво да се пипа.
-сменяха ми накладките (не съм доволен от тези,които ми сложиха)
-задни цилиндърчета
-барабани
-спирачна течност
Отдлено аз съм решил да сменя накуп още няколко неща :
-амортисьорите и 4-те
-тампоните на амортисьорите
-шарнирите отпред и 2-та
-ако има нужда рециклиране на рейката
-лагерите на предните главини
-спирачни дискове
-супорта на спирачните дискове (и без друго минавам на вентилирани)
-накладки
-спирачни маркучи (за да не пипам после пак)
-на волана долния лагер (похлопва си стабилно при неравности)
-горния лагер на волана (заминал е)
Някакви идеи за нео друго,което може да тропа толкова жесткото отпред и да не съм се сетил?
Честно казано започвам да се съмнявам дали са завинтили достатъчно магарето към купето,това бучене без вибрации,дръченето на предницата по толоква груб начин (чувал съм разбит носач,разбит шарнир,рейка - не е такова).Сменяха ми съединителя и май са пропуснали нещо да го дозавинтят.....трябва да поогледам като намеря време и терен (нямам канал под ръка).

Предницата издава звуци сякаш буквално се разпада
- brainstorm
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Предницата издава звуци сякаш буквално се разпада
zfa159 написа:..............дръченето на предницата по толоква груб начин (чувал съм разбит носач,разбит шарнир,рейка - не е такова).Сменяха ми съединителя и май са пропуснали нещо да го дозавинтят.....трябва да поогледам като намеря време и терен (нямам канал под ръка).
Ако звука, който чуваш е "дрънчи" в буквалния смисъл и когато натиснеш спирачката изчезва, то отивай да ти закрепят ламаринките, които държат накладките.
А като цяло с всичките тези неща за смяна, е напълно достатъчно, да потропва колата бая прилично.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
olele39 написа:То и аз ако си намаля музиката и отворя джама ще чуя много страхотии.
Е за според теб какво направих

Всъщност идеята е друга - за смяна сега са само амортисьорите с тампоните ама като сменям ще е наред за да не се занимавам след месец-два пак а съм си харесал много неща за смяна (не всички са във фаза дефектни на 100%)
По повод ламаринките - от тях започнах да оглеждам ама....не са те

Като се поопарича малко ще я закарам да я погледнат да видим какво още съм пропуснал да си предвидя.
Интересно ми стана точно това дрънчене на желязо защото никога досега не съм го срещал така изразено а разгледах всичко което е ламаринено отпред и няма видима причина.Като се прави ще накарам майстора да притегне магарето - все си мисля че е хлабаво по тея звуци дето издава.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Точно новата придобивка е
Все пак тези неща бяха заминали и на стария Пасат ама там ги смених накуп преди да седна да се возя.
На този само ремъци и ролки и айде да го търкалям....това се очакваше.Иначе темата ми не е за друго ами ако има още нещо дето не съм се сетил да ме подсетите навреме.
Иначе днес минавам през магазините за кабели,капачка,палец,свещи,ламбда сонда,акумулатор (моя умря) радиаторче за парното (не че тече ама не топли и така и така ще се разглобява ще го подменя).
Пък след празниците разколачвам предницата.

Все пак тези неща бяха заминали и на стария Пасат ама там ги смених накуп преди да седна да се возя.
На този само ремъци и ролки и айде да го търкалям....това се очакваше.Иначе темата ми не е за друго ами ако има още нещо дето не съм се сетил да ме подсетите навреме.
Иначе днес минавам през магазините за кабели,капачка,палец,свещи,ламбда сонда,акумулатор (моя умря) радиаторче за парното (не че тече ама не топли и така и така ще се разглобява ще го подменя).
Пък след празниците разколачвам предницата.