интервал за смяна на синтетично масло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Чет 13 дек 2007 21:33

juve написа:
по темата : мисля , че няма значение кое какво , производителя е указал на какъв интервал да се сменя ....не мисля , че има какво да се коментира даже ...

а къде са тия указания, че изчетох какво ли не но не можах да намеря такива

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 13 дек 2007 21:55

а къде са тия указания, че изчетох какво ли не но не можах да намеря такива

ами за моята каручка си пише ..... дойде от някоя морга в Бриндизи с една книжка на италиански в която детайлно бяха написали какво масло при кои температури се ползва и какъв е интервала :roll: Мисля , че за някоя по млада с гаранция ще се намери по лесно какво се полага .... да не говорим , че тук сме се събрали все любители на такива неща - ти ако нямаш все някой друг ще има нужното инфо :!:
п.с можеш да започнеш с това ..да си оправиш профила с достоверна информация що за кола караш :) хах сега видях , че си го направил :oops:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 14 дек 2007 13:51

juve написа:
Минах 12 хиляди километра и като го източвахме беше в същия вид като го наливах преди 12к километра. Да сменяш синтетично масло на 8000 км според мен е пресилена обич към колата.

а какво точно имаш в предвид колега с тези думи ? че беше толкова като количество , или толкова бистро ? Защото вярно е , че колата ти не е дизел , ама масло , което хич не се цапа не значи ли че грам не мие двигателя.... което до колкото знам би трябвало да прави поне малко ;)
по темата : мисля , че няма значение кое какво , производителя е указал на какъв интервал да се сменя ....не мисля , че има какво да се коментира даже ...

Разбира че е било доста по-малко. Все пак тънко синтетично моята колица си го похапва. Не е за моя мотор, т.е. нищо лошо но трябва да се долива и то поне кило.
А иначе ти какво очакваш да е винаги чернилка ли и че мотора хвърля само огън и жупел ? :)

Според мен всеки си има мнение и е редно да си прави така както иска. Щом е кеф сменяш на 5 000, ако искаш сменяш на 10000. Не винаги съм имал пари да сменям маслото на 10000 и съм сменял и на 15000.
Ако отидеш примерно в официален сервиз дето поддържа чисто нови служебни авомобили на големи фирми сменят синтетиката на минимум 15000 км ... това поне съм виждал ... Поради тези причини мисля че е грехота да сменяш маслото на 7-8000.

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Пон 17 дек 2007 4:17

Синтетиката по препоръка на производителя се сменя на 15 000км. или на 1 година експлоатация-в зависимост от това кое ще е първо-километрите или годината.Никъде не пише ,че не може да се смени по-рано от 15 000км.Маслото не го е страх от
изпистя
-ване със 200 км. по магистралата.По-вредно за него е карането на къси разстояния ,тъй като при не добре загрелия двигател се получава конденз от разликата в температурите (топло-студено) и влагата от този конденз се поема от маслото(колкото и незначителна да е тя) + саждите от преобогатената горивна смес които също се отмиват от маслото ,като прибавим към това и окисляването му което става независимо от това ,дали двигателя се експлоатира или автомобила си стои на паркинг .Та хората затова не препоръчват да се кара с същото масло след 1 година експлоатация (било то и на 1000 км.).Дано съм ви бил полезен.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Вто 18 дек 2007 7:28

колега най добре е на 10к и да ти е мирна главата

Върни се в “Passat”