Мотора е 1.8Т 20V
Като си взех колицата, беше с червения антифриз. После се наложи да сменям ангренажен ремък и тогава го смениха със син. На последната среща на клуба някой ми беше казал, че трябва да го карам с червен антифриз, а не със син. Случайно разглеждах едни упътвания за колата от интернет и там видях, че пише да се кара само с червения, стандарт G12. В противен случай могло да се получат сериозни повреди по двигателя. Вече съм с червения, но ми е интересно какво може да стане/е станало като проблем? Освен за корозия, друго не се сещам.
Въпрос за антифриз на Пасат 1.8Т
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Според мен няма никаква разлика с кой цвят антифриз ще работи колата.
До сега няма данни за пресечен антифриз при евентуално смесване... (поне аз не съм чувал за нещо такова!)
Основата на всеки антифриз е Етилен-Гликол, от там нататък има вече различни добавки - против корозия, за смазване на фибъра на помпата и т.н., но това са все неща които ги има във всеки така да се каже "марков" антифриз.
Ако някой има повече инфо - нека го сподели!
До сега няма данни за пресечен антифриз при евентуално смесване... (поне аз не съм чувал за нещо такова!)
Основата на всеки антифриз е Етилен-Гликол, от там нататък има вече различни добавки - против корозия, за смазване на фибъра на помпата и т.н., но това са все неща които ги има във всеки така да се каже "марков" антифриз.
Ако някой има повече инфо - нека го сподели!
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Проблемът не е със смесването, а в съвместимостта на използваните адитиви с материалите на системата. Не е само до алуминия - има и други сплави, а също и неметали...
Иначе всичко е етиленгликол. Добавките обаче при G12 са с органичен произход, така че...
VAG
Защо не четете? Мине немине време и някой се изправи пред дилемата "червен или син"
gruebel
gruebel

Иначе всичко е етиленгликол. Добавките обаче при G12 са с органичен произход, така че...

Защо не четете? Мине немине време и някой се изправи пред дилемата "червен или син"