Проблем с АBS-а- Решено завинаги!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Проблем с АBS-а- Решено завинаги!!!!

Мнениеот ITN » Нед 23 дек 2007 10:49

Миналата седмица,както си карах ми се наложи да спра по рязко,след което ми светна лампата за ABS-а и в купето се разнесе миризма на изгоряло.След като изгасих двигателя и го стартирах отново лампата остана да свети и вече почти нямах спирачки(спира трудно едва след като скоча с двата крака на педала),нивото на спирачната течност се беше повишило .Сега дадох на късо кафявата букса при скоростния лост(до колкото разбрах так се прави)и ми даде грешка 1222,някой може ли да ми каже какво означава тази грешка?.
Проблема беше в бушона на на реле 78,което е за ABS-а,но самия бушон не беше изгорял, а едното краче се беше разтопило,може би е била хлабава връзката.

Последна промяна от ITN на Пон 21 яну 2008 17:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 23 дек 2007 12:09

Изображение

кодовете може да са повече от 1 но са последователни. търси кодове докато не излезат четири нули-end of sequence

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Нед 23 дек 2007 13:37

Показва само един и същи код(1222),което по таблицата означава че има проблем със соленоидния клапан.Това май означава че целия ABS e за смяна или има начин да се ремонтира?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 23 дек 2007 13:41

докато не го попиташ пак-все същия код ще показва.
след като го измига-дай пак маса за около 5 сек и ще измига друго, трето, пето до 4 нули.
за да занулиш грешките после след 4те нули трябва да развиеш на ход над 40км/ч.

като те чета-проблема ти е че не бачка помпата и няма налягане-твоя АБС е без серво ако няма налягане педала е корав!.
опитай с подаване на ток директно на моторчето на помпата закратко на изключена кола за да видиш дали не е спекло ако тръгне-търси причината електрически по релета и кабели.

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Пон 21 яну 2008 18:03

След едномесeчно ходене по-мъките, днес "анти-спирачнaта система" Teves беше "изскубната", а на нейното място беше монтирана спирачна помпа със серво и проблемите с ABS-a се решиха завинаги.Благодарности за Vaskoto1 за бързата и качествена работа, който покрай смяната на ABS-a ми смени и задните накладки и спирачни цилиндърчета.

Върни се в “Passat”