въпрос за маслото
въпрос за маслото
Хиляди извинения за глупавия си въпрос! Днес погледнах нивото на маслото-беше нормално, но цвета на самото масло не ми хареса-тъмно кафяв, дори отиващ към черен. Не знам дали е нормално това, като се има предвид, че от последната смяна съм минал около 3000км. Мотора е абс 1,8 моноинжекция 92г. Дали този цвят се дължи на лошата работа на филтъра или е свързан с по-сериозен проблем по двигателя?
Няма проблем по двигателя ти колега. Всичко е наред. И маслото ти явно е свястно щом потъмнява. Една от функциите му е да почиства двигателя и щом потъмнява явно че го прави. По-лошото е ако до края си остане бистро - тогава явно че нищо не прави. Но щом потъмнява нещата са добре. 3000 км са достатъчно за да потъмнее. Между другото с какво масло си?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
slav написа:Няма проблем по двигателя ти колега. Всичко е наред. И маслото ти явно е свястно щом потъмнява. Една от функциите му е да почиства двигателя и щом потъмнява явно че го прави. По-лошото е ако до края си остане бистро - тогава явно че нищо не прави. Но щом потъмнява нещата са добре. 3000 км са достатъчно за да потъмнее. Между другото с какво масло си?

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
kibo_tom_8440 написа::lol: И аз карам с MOTUL 15-50 щото ми го гори ама май ще си мина пак на Lemforder, него го гори по малко. Важното маслото да е истинско. Показател е да не ти тракат повдигачите иначе марки колкото щеш. Като уцелиш едно масло просто си карай с него и не сменяй марката. Иначе всеки кара с каквото е свикнал и е доволен от него.
Мен пък май ми тракат от Lemforder клапаните