Проблем със задна чистачка на пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Bimbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bimbo » Нед 23 апр 2006 15:22

Проблема е следния: липсваше дюзата кото пръска вода на задното стъкло, отидох в ауто плюс и един момък ми продаде една която се състоеше от две части една дълга "Г"-образна тръбичка и една която се навира вътре в същата тази тръбичка. Разглобих аз цалата задна врата свалих апарата за чистачките смених тези тръбички но те влезнаха доста трудно и когато пуснах чистачките апарата се напълни с вода оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад за да пръска водата но вече не късно. Намерих оригиналните части за моя пасат оправих пръскането но сега не ми се позиционира адната чистачка спира си кадето пожелае. Въпроса ми е може ли да се е прцакал мотора от това че се напълни с вода и как да оправя този проблем.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 23 апр 2006 20:01

Огледай си кабелите може да иамш скъсан кабел на захранването или зацапване на вътрешния контакт на голямото зъбно колело.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Проблем със задна чистачка на пасат Б3

Мнениеот Pav3l » Пон 24 апр 2006 13:19

Bimbo написа:... оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад ...

През първите години на производство на В3 ('88-'89-та) се прави с такава тапичка, а след това механизма е променен и съобразен с новия тип пръскачка, състояща се от описаните две части. За това при теб не е станала.

Иначе както каза колегата - провери кабелите и контактите на колелото.

radko_tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko_tarikata » Вто 15 яну 2008 17:36

и аз колега имам същия проблем , на мен ми е запушена дюзата , можеш ли да ми кажеш , къде и какво ти струваше тая дюза

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 16 яну 2008 13:23

колега bimbo свали си цялото моторче и го разглоби,вътре има едно голямо зъбно,то е хванато за корпуса с един щифт,който се разхлабва и не може да завърти червяка,а също погледни четките и колектора на ротора.

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Сря 16 яну 2008 15:38

radko_tarikata и моята беше запушена. Издърпва се и се продухва/промива. Моята вече 6 месеца си работи след подобна процедура. Но това ако си сигурен, че маркуча не е прекъснат преди 5-тата врата, тогава просто ще си тече някъде.... вместо да пръска....

asenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenko » Чет 17 яну 2008 19:19

Pav3l написа:
Bimbo написа:... оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад ...

През първите години на производство на В3 ('88-'89-та) се прави с такава тапичка, а след това механизма е променен и съобразен с новия тип пръскачка, състояща се от описаните две части. За това при теб не е станала.

...............

абе колеги и аз имам същия проблем.на задното стъкло на комбито я нямам тази тапичка с дюза за разпръскването на водата.ако накой я е монтирал да каже от къде се е сдобил с нея и продава ли се отделно.благодаря предварително,колата е 1989г

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Съб 19 яну 2008 18:50

:lol: Здравейте и аз имам същия проблем на задната чистачка - счупено е капачето, само се вижда гайката с шийка. Като пусна водата пикае назад 2-3 метра. Може ли да се сменя само тази дюза която би следвало да ляга върху тази гайка с шийка. Ако може или някой е сменял откъде може да се купи-магазин или морга. И аз благодаря на тези които биха дали съвет. :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 яну 2008 22:47

След втория ми неуспешен опит да сменя цицката (пръскалката), взех. че си дупнах една дупка над стъклото, сложих една църкалка с 2 отвора, издърпах маркуча и го мушнах в новата пръскалка ;)
Бачка пИрфектно вече година! :yeaha:
Нямам снимки, но ако някой държи, утре мога да щракна няколко...

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Нед 20 яну 2008 14:16

Браво, Радотоме! Добре си се сетил. Аз направих подобна инвазия на Пежото ми и оттогава (5г.) не е мръднало. Сложих двойна пръскала от Лада, за да мие по-добре. Пак повтарям - добро решение.

asenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenko » Нед 20 яну 2008 21:43

radotom написа:.......................
Нямам снимки, но ако някой държи, утре мога да щракна няколко...

ако не ти е проблем наистина направи при първа възможност някой снимка, за да приложим рационализацията

Потребителски аватар
peikovi1994
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peikovi1994 » Пон 21 яну 2008 19:00

Колеги,а дали ще стане от тази дюза да се извади някаква
мека шлаухка и да се прикрепи някъде около перото.
Идеята ми е да пръска там където чисти перото.
Някой правил ли го е ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 22 яну 2008 23:49

Ето обещаните снимки ;)
Изображение
Изображение
Изображение
Двете дюзи съм ги нагласил да пръскат на около 30* една спрямо друга.
А ето как съм вкарал маркучлето:
Пробих отвътре отвор Ф16. Маркуча успях с прибутване от открехнатото ляво маншонче да го wдигна горе и да го покажа през отвора. Nадянах една по-мека гумена тръбика, която после вкарах и в щуцера на пръскалката и набутах всичките маркучи обратно.
За да не ми стои грозна дупка помолих един стругар да ми врътне тапичка от полиамид ;) Тя е на конус и заклини, но за по-сигурно и малко червен силикон мацнах ;)
Предварително бях пръснал тапичката с червен спрей, защото и колата ми е черена
Изображение
Изображение
Enjoy ;)

asenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenko » Сря 23 яну 2008 22:05

благодарности за разяснението и снимките.ще мъча да го внедря през почивните дни. :006:

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 24 яну 2008 8:11

:lol: По логично е мнението на peikovi1994 за поставяне на тръбичка от болта със шийка по протежение на цялото перо, което като идея и аз отдавна си го мисля, но все още не съм предприел мерки да го осъществя. Така ми се струва че овлажняването ще е по повсеместно навсякъде, тъй като водата ще се движи заедно с чистачката и тя няма да суха и да стържи. Не знам дали няма да има усукване на тази тръбичка, тъй хода на чистачката е бая и се съмнявам в качествата на тръбичката, трябва материала да е по скоро от силикон, а не от найлон. :beer

Върни се в “Passat”