Проблема е следния: липсваше дюзата кото пръска вода на задното стъкло, отидох в ауто плюс и един момък ми продаде една която се състоеше от две части една дълга "Г"-образна тръбичка и една която се навира вътре в същата тази тръбичка. Разглобих аз цалата задна врата свалих апарата за чистачките смених тези тръбички но те влезнаха доста трудно и когато пуснах чистачките апарата се напълни с вода оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад за да пръска водата но вече не късно. Намерих оригиналните части за моя пасат оправих пръскането но сега не ми се позиционира адната чистачка спира си кадето пожелае. Въпроса ми е може ли да се е прцакал мотора от това че се напълни с вода и как да оправя този проблем.
Благодаря предварително

Проблем със задна чистачка на пасат Б3
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Проблем със задна чистачка на пасат Б3
Bimbo написа:... оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад ...
През първите години на производство на В3 ('88-'89-та) се прави с такава тапичка, а след това механизма е променен и съобразен с новия тип пръскачка, състояща се от описаните две части. За това при теб не е станала.
Иначе както каза колегата - провери кабелите и контактите на колелото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз колега имам същия проблем , на мен ми е запушена дюзата , можеш ли да ми кажеш , къде и какво ти струваше тая дюза
Pav3l написа:Bimbo написа:... оказа се че изобщо това не е мота система за пръскане на вода а всичко което е трябвало да се смени е една дюза кото се поставя като тапичка отзад ...
През първите години на производство на В3 ('88-'89-та) се прави с такава тапичка, а след това механизма е променен и съобразен с новия тип пръскачка, състояща се от описаните две части. За това при теб не е станала.
...............
абе колеги и аз имам същия проблем.на задното стъкло на комбито я нямам тази тапичка с дюза за разпръскването на водата.ако накой я е монтирал да каже от къде се е сдобил с нея и продава ли се отделно.благодаря предварително,колата е 1989г
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Проблем със задна чистачка на пасат Б3

- peikovi1994
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ето обещаните снимки
Двете дюзи съм ги нагласил да пръскат на около 30* една спрямо друга.
А ето как съм вкарал маркучлето:
Пробих отвътре отвор Ф16. Маркуча успях с прибутване от открехнатото ляво маншонче да го wдигна горе и да го покажа през отвора. Nадянах една по-мека гумена тръбика, която после вкарах и в щуцера на пръскалката и набутах всичките маркучи обратно.
За да не ми стои грозна дупка помолих един стругар да ми врътне тапичка от полиамид
Тя е на конус и заклини, но за по-сигурно и малко червен силикон мацнах
Предварително бях пръснал тапичката с червен спрей, защото и колата ми е черена
Enjoy

Двете дюзи съм ги нагласил да пръскат на около 30* една спрямо друга.
А ето как съм вкарал маркучлето:
Пробих отвътре отвор Ф16. Маркуча успях с прибутване от открехнатото ляво маншонче да го wдигна горе и да го покажа през отвора. Nадянах една по-мека гумена тръбика, която после вкарах и в щуцера на пръскалката и набутах всичките маркучи обратно.
За да не ми стои грозна дупка помолих един стругар да ми врътне тапичка от полиамид

Предварително бях пръснал тапичката с червен спрей, защото и колата ми е черена

Enjoy

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion