Проблем с бензиновата помпа!

Техническа и сервизна информация за Passat
orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензиновата помпа!

Мнениеот orlinlakov » Пон 17 дек 2007 21:56

Здравейте, колеги! Днес ме сполетя един малко изненадващ проблем на връщане от работа. Качвам се в колата въртя и паля на бензин всичко е ОК. Тръгвам аз да се прибирам и изненада колата угасна. Позачудих се, а бензин има в колата. Правя опит да запаля не иска преминах на газ завъртях два три пъти и малко със зор запали, че и беше още студено. Прибрах се в къщи свалям капака на таблото с бушоните и номер 18 се оказа изгорял. Фактът, че е изгорял един предпазител не ме притесни притеснява ,ме факта защо? Възможно ли е бензиновата помпа да си заминава! Другото, горивният филтър може ли да е запушен и от тама да идва проблема. 1,6 АЕК мотор

Потребителски аватар
Пилето
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пилето » Пон 17 дек 2007 22:02

Бушона е за това да изгори, когато премине по- голям ток- може да е някакво омасяване от влагата сега, ако не гори повече- карай си спокойно, но ако изгори следващ пак същия- отивай на сервиз за отстраняване на проблема.

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Чет 20 дек 2007 21:17

И аз така знам. Като изгори веднъж - сменяш. Ако изгори втори път тогава се притесняваш. Успех!

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пет 21 дек 2007 22:15

Благодаря колеги за влючваето ви! Сега ще сменя горивният филтър като се прибера за празниците. Надявам се да не ми се прави повече номера.

Vampiric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vampiric » Чет 17 яну 2008 10:38

Здравейте,

На мен ми се случи същото нещо. Карам Голф3 '94 1.6 ABU. Запалих на бензин .. нинах 500м и на един светофар просто умря. Така и не запали повече на бензин(резервоара е пълен). Минах на газ и продължих. После на др. ден като завъртях ключа не чух помпата. Проверих бушона - здрав е !!

Имам следният въпрос. Има ли книга, в която да е описано как се сменя таиз помпа или как се сваля резервоара. (искам да го свалям, защото газовата бутилка е точно в-у капака на помпата в багажника и трябва да се занимавам с газаджии.) Та ако някой зне за подобна книга, моля да сподели .. от каде да я взема/дръпна.

П.С.
Много ли е зле като паля на газ по студовете ?

Поздрави!

П.С. 2
Сега видях, че темата е за пасат... ако модераторът реши, нека ми изтрие отговора. Но проблема е от същото естество.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 17 яну 2008 12:28

Възможно е да се мъчи помпата зарад филтър, в такъв случай тока нараства...

Vampiric, ако е като пасатовите, то капачката на резервоара над нея се развива като капачка на буркан, самата помпа е захваната за дъното на резервоара, също подобно на капачка за буркан - развиваш наляво и вадиш. Ще се нагълташ яко с бензинови пари яко обаче. :-) Възможно е и да се помъчиш с развиването.
После при монтажа само трябва на нацелиш сглобката на дъното и въртиш надясно.

"Много ли е зле като паля на газ по студовете ? "

докато загрее ще ти харчи много, възможно е в по-голям студ да ти замръзне изпарителя.

Има 2 варианта:
1. Поливаш сутрин с гореща вода изпарителя;
2. Правиш си система за електрическо загряване на изпарителя - описвана е някъде из АГУ частта.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 17 яну 2008 14:47

Vampiric написа:Здравейте,

...
Имам следният въпрос. Има ли книга, в която да е описано как се сменя таиз помпа или как се сваля резервоара. (искам да го свалям, защото газовата бутилка е точно в-у капака на помпата в багажника и трябва да се занимавам с газаджии.) Та ако някой зне за подобна книга, моля да сподели .. от каде да я взема/дръпна.
...?
Поздрави!
...

В книгата на български не съм виждал да е описано как се демонтира и монтира помпата.
Демонтажа на целия резервоар също предполага махане на металния капак, за да се разкачи куплунга и маркучите, така че операцията с газовата бутилка няма да се размине.
Мога да ти помогна за демонтажа и монтажа(правил съм го няколко пъти), но ако имаш подходящо място за работа в зимни условия.
Иначе ти препоръчвам да посетиш niksi-Бай Брадър или vaskoto 1 и някой от тях да ти свърши работата.

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Чет 17 яну 2008 19:41

Имам книга на български но в нея пише за смяната на б.помпа"свалете резервоара и демонтирайте помпата"??? това е цялото описание на демонтажа на прословутата помпа-мъчих се два дена . Аз съм със комби както каза колегата развиваш капачката на резервоара (внимавай уплатнението цапа много ,ака е тръгнало да се разлага)издърпваш внимателна капака на страни внимавай за кабелите на поплавъка -къси са и бъркаш с две ръце ,кашницата се завъртва на ляво. И вадиш к-т всичко на вън .

Vampiric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vampiric » Чет 24 яну 2008 13:08

Благодаря много за съветите! Ще го боря, няма как :)!

Върни се в “Passat”