Проблем с бензиновата помпа!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с бензиновата помпа!
Здравейте, колеги! Днес ме сполетя един малко изненадващ проблем на връщане от работа. Качвам се в колата въртя и паля на бензин всичко е ОК. Тръгвам аз да се прибирам и изненада колата угасна. Позачудих се, а бензин има в колата. Правя опит да запаля не иска преминах на газ завъртях два три пъти и малко със зор запали, че и беше още студено. Прибрах се в къщи свалям капака на таблото с бушоните и номер 18 се оказа изгорял. Фактът, че е изгорял един предпазител не ме притесни притеснява ,ме факта защо? Възможно ли е бензиновата помпа да си заминава! Другото, горивният филтър може ли да е запушен и от тама да идва проблема. 1,6 АЕК мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
На мен ми се случи същото нещо. Карам Голф3 '94 1.6 ABU. Запалих на бензин .. нинах 500м и на един светофар просто умря. Така и не запали повече на бензин(резервоара е пълен). Минах на газ и продължих. После на др. ден като завъртях ключа не чух помпата. Проверих бушона - здрав е !!
Имам следният въпрос. Има ли книга, в която да е описано как се сменя таиз помпа или как се сваля резервоара. (искам да го свалям, защото газовата бутилка е точно в-у капака на помпата в багажника и трябва да се занимавам с газаджии.) Та ако някой зне за подобна книга, моля да сподели .. от каде да я взема/дръпна.
П.С.
Много ли е зле като паля на газ по студовете ?
Поздрави!
П.С. 2
Сега видях, че темата е за пасат... ако модераторът реши, нека ми изтрие отговора. Но проблема е от същото естество.
На мен ми се случи същото нещо. Карам Голф3 '94 1.6 ABU. Запалих на бензин .. нинах 500м и на един светофар просто умря. Така и не запали повече на бензин(резервоара е пълен). Минах на газ и продължих. После на др. ден като завъртях ключа не чух помпата. Проверих бушона - здрав е !!
Имам следният въпрос. Има ли книга, в която да е описано как се сменя таиз помпа или как се сваля резервоара. (искам да го свалям, защото газовата бутилка е точно в-у капака на помпата в багажника и трябва да се занимавам с газаджии.) Та ако някой зне за подобна книга, моля да сподели .. от каде да я взема/дръпна.
П.С.
Много ли е зле като паля на газ по студовете ?
Поздрави!
П.С. 2
Сега видях, че темата е за пасат... ако модераторът реши, нека ми изтрие отговора. Но проблема е от същото естество.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е да се мъчи помпата зарад филтър, в такъв случай тока нараства...
Vampiric, ако е като пасатовите, то капачката на резервоара над нея се развива като капачка на буркан, самата помпа е захваната за дъното на резервоара, също подобно на капачка за буркан - развиваш наляво и вадиш. Ще се нагълташ яко с бензинови пари яко обаче.
Възможно е и да се помъчиш с развиването.
После при монтажа само трябва на нацелиш сглобката на дъното и въртиш надясно.
"Много ли е зле като паля на газ по студовете ? "
докато загрее ще ти харчи много, възможно е в по-голям студ да ти замръзне изпарителя.
Има 2 варианта:
1. Поливаш сутрин с гореща вода изпарителя;
2. Правиш си система за електрическо загряване на изпарителя - описвана е някъде из АГУ частта.
Vampiric, ако е като пасатовите, то капачката на резервоара над нея се развива като капачка на буркан, самата помпа е захваната за дъното на резервоара, също подобно на капачка за буркан - развиваш наляво и вадиш. Ще се нагълташ яко с бензинови пари яко обаче.

После при монтажа само трябва на нацелиш сглобката на дъното и въртиш надясно.
"Много ли е зле като паля на газ по студовете ? "
докато загрее ще ти харчи много, възможно е в по-голям студ да ти замръзне изпарителя.
Има 2 варианта:
1. Поливаш сутрин с гореща вода изпарителя;
2. Правиш си система за електрическо загряване на изпарителя - описвана е някъде из АГУ частта.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Vampiric написа:Здравейте,
...
...?
Поздрави!
...
В книгата на български не съм виждал да е описано как се демонтира и монтира помпата.
Демонтажа на целия резервоар също предполага махане на металния капак, за да се разкачи куплунга и маркучите, така че операцията с газовата бутилка няма да се размине.
Мога да ти помогна за демонтажа и монтажа(правил съм го няколко пъти), но ако имаш подходящо място за работа в зимни условия.
Иначе ти препоръчвам да посетиш niksi-Бай Брадър или vaskoto 1 и някой от тях да ти свърши работата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам книга на български но в нея пише за смяната на б.помпа"свалете резервоара и демонтирайте помпата"??? това е цялото описание на демонтажа на прословутата помпа-мъчих се два дена . Аз съм със комби както каза колегата развиваш капачката на резервоара (внимавай уплатнението цапа много ,ака е тръгнало да се разлага)издърпваш внимателна капака на страни внимавай за кабелите на поплавъка -къси са и бъркаш с две ръце ,кашницата се завъртва на ляво. И вадиш к-т всичко на вън .