Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Уплътненията имат дупки
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Аз мисля, че при всички коли трябва да си влиза вода през "уплътнението" вътре във вратата. Ако е много притиснато просто ще се дере стъклото ог прашинки и кал
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
проблемът не е в уплътнението на стъклото , а това на металната тава/кора. Особено ако някой я е свалял е много вероятно после да прокапва от там , понеже и самата метална тава се деформира малко или много. Трябва ново уплътнение . Аз просто минах със силикон по края и от тогава не е прокапало :) Съветвам всеки ,който сваля или повдига мокета , да налепи пода със звукоизолация. Файда има :)
ПП: Пластмасите ги изтърках , още малко искат де , но станаха като нови. Все пак ще ги пръсна с пласти дип-а. Поне лесно се отлепя после :)
ПП: Пластмасите ги изтърках , още малко искат де , но станаха като нови. Все пак ще ги пръсна с пласти дип-а. Поне лесно се отлепя после :)
кое си изтъркал, нещо не се ориентирам. Изглежда ми добре, има си релеф, няма драскотини ?
KBK написа:Колега DOH Kixot, термостата на AZM е зад алтернатора, може да се смени и без да се сваля алтернатора, но не е много лесно. Оригиналния термостат е на 87 градуса, взех си Behr от Елиткар за 25 лева и работи перфектно.
смених го днес, бая зор видях... Само разхлабих алтернатора и го звъртях около долната ос. Пак едвам бърках, покрай смукателните колектори с по няколко удължения и каренце. Много хитро ми се получи източването на антифриза. Понеже е на няколко месеца, реших да си го запазя. Свалих маркуча от преливното казанче, понеже не се бях подготвил с друг маркуч. Нанизах го на отвора за източване на водния радиатор развих му кранчето и целия антифриз се изсипа в легенчето без да олива всичко. После само си го прецедих през цедка за боя и го върнах обратно в казанчето, долях 200мл някъде. Утре на студен двигател ще го проверя и ще долея още, ако се налага. Парното ми почна да духа неприятно горещо явно до сега съм карал с доста по-ниска температура на охладителната течност, защото чак да духа парещ въздух и да не мога да си държа ръката на духалките до сега не съм имал :)
Марка на термостата Febi 12лв с ддс. Обезвъздушаването стана от само себе си без да пипам. Взех на 87 градуса. Утре повече впечатления че стана 100 часа
пластмата около скоростния лост и тази на където са поставките за чаши търках. Трябваше да направя снимка преди да ги изтъркам , за да се види в какво състояние бяха. Сега изтъркани са като нови , релефът си стои просто гумираното покритие го няма. За това се чудих дали има смисъл да ги гумирам с тази боя. Но ще се пробвам с образователна цел :)
с какво си ги търкал, изглеждат перфектно. Няма и следа от драскотинка.
С мокри кърпички , но много трудно пада покритието на места. Явно при мен е било мазано с нещо точно около лоста и лесно падна там. Но отстрани си беше играчка
yanio написа:С мокри кърпички , но много трудно пада покритието на места. Явно при мен е било мазано с нещо точно около лоста и лесно падна там. Но отстрани си беше играчка
мога да ти кажа и точно какво е :) Боя Silver за кожа
Тази боя ли е разяла гуменото покритие , че е започнали да се надира толкова лесно? Имам чувството , че от автомивките като бършат с тези препарати и от това , че постоянно колата е била на слънце , понеже е испанска. Нз :)
по-скоро това което лесно си изчистил с мокри кърпички е тънък слой боя за кожа, аз така реших да си забърша волана и почна да оставя черно по кърпичката оказа се че е мазан с боя за кожа която падна изцяло. После си купих боя, намазах го хубаво и вече няколко месеца е като нов. Моя също е испанец :)
Не беше боя , като го махах си падаше на люспички гума , както при другите елементи. Просто с по-малко усилие. Отстрани искаше повече търкане. Както и да е , доволен съм 

- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Колеги вали дъжд и при мен пак се появи същия проблем,има ли при някой при който се случва същото уплатненията на вратата попиват пак вода.