Мощност на акумулатора !

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Мощност на акумулатора !

Мнениеот Гергин » Пон 26 дек 2011 11:39

Количествените натрупвания, водят до качествени изменения. Аз така се "натоварих" вчера, че още имам качествени изменения :lol:
Интересно от къде си ги прекарал тея кабели и как е изглеждало? :applause:

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Вто 27 дек 2011 14:31

Мечо Пух също е казал:
- Колкото повече, толкова повече!
- Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.

Но, всичко зависи от много работи!!!! :bishop :bowdown :012:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 27 дек 2011 15:22

Слушаи сега требва акумулатора да си отговаря на алтернатора , може малко по силен но не мн силен :D

Потребителски аватар
xenri
Автомобил: passat b3
Двигател: 1990

Мнениеот xenri » Вто 27 дек 2011 16:24

Здравейте. Искам да попитам има ли значение с какъв поляритет да бъде акумулатора? Има с ляв и десен полюси да не взема някой и да си го блъскам в главата после. Извинете ако е глупав въпроса

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 27 дек 2011 17:05

Абе глупавичък е въпроса.

По принцип има голямо значение, особено ако кабелите са къси, а те са такива. Аз на лада съм слагал с обратни електроди и удължавах единия кабел, не помня кой- минуса беше, а там квадратурата на кабелите бате е големичка.
Така, че вземи си точният акумулатор за да не те боли главата, и с по голям ампераж. Ако си чел темата ще разбереш защо и дозареждай профилактично. Те това е за дълак живот на батерйиката. :да: !!!

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Вто 27 дек 2011 23:03

Пробвах търсачката, извинявам се ако не е мястото тук на питането ми.

Къде мога да видя или някой, който знае да каже какъв акумулатор може да се сложи на Б6, 2.0 ТДИ, 140 коня. Из разните сайтове различни акумулатори дават като съвместими. Стария е 72, но не знам дали е оригинален или не и дали трябва да е повече или по-малко.

Много благодаря! :)

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Сря 28 дек 2011 0:25

Провери в някой VIN декодер по рамата. Там трябва да пише какъв е. Или попитай при вносителя на VW.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 28 дек 2011 10:29

е аз знам от ел.техник по колите/не мога да използвам неговия език за съжаление/,че акумулатора трябва да си е точно зададения.Човека в общи линии каза следното.Когато е по-голям,в първите моменти на зареждане черпи по-голям ток като ампераж и може да гръмне шалтера ли каза,нещо си там.Та аз бях сложил тогава на аудито си/ауди 100/ един акумулатор от бус и веднага ми се повреди инсталацията.

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Сря 28 дек 2011 10:39

да така е . всичко трябва да е по предписание иначе : проблеми само :)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 03 фев 2012 11:55

Zlatina написа:е аз знам от ел.техник по колите/не мога да използвам неговия език за съжаление/,че акумулатора трябва да си е точно зададения.Човека в общи линии каза следното.Когато е по-голям,в първите моменти на зареждане черпи по-голям ток като ампераж и може да гръмне шалтера ли каза,нещо си там.Та аз бях сложил тогава на аудито си/ауди 100/ един акумулатор от бус и веднага ми се повреди инсталацията.

Колега, това че слагаш по голям акумулатор не значи че той ще имаш по-голям първоначален заряден ток от този на по-малък такъв. Това зависи от неговата зареденост и респективно вътрешното му съпротивление, което значи че мо-малкия може да консумира по-голям ток ако не е зареден или е скапан - (така можеме да разбереме ,че един акумулатор е заминал)- постоянно черпи яко ток и не се променя. Освен това инсталацията -алтернатор -аку-е оразмерена с необходимите кабели и елек. реле и въобще не се притеснява от големината на тока през нея-каквато и да е. Няма какво да гори ако всичко е здраво. Да не говориме, че това няма нищо общо с шалтера на стартера. Този майстор нещо те будалка или не е наясно с нещата :screwy .
Единственото нещо което ще се промени при по-голяма батерия е времето за достигане на граничния заряд от 14.4 волта който се следи от реле регулатора с цел да не изкипи и презареди акуто. Акуто е бездънен консуматор и за това и инсталацията е сметната- алтернатора произвежда 1000 вата, акуто черпи еди-колко си и кабелите се пре-оразмеряват за да издържат на това !
Ако беше прочел темата щеше да ти се изяснят някой неща, а не просто да се пльосва някакво мнение там.

:?: :!: Ма, къде ги намирате тия майййстори бе !!??

Последна промяна от kossis на Пет 03 фев 2012 13:27, променено общо 4 пъти.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 03 фев 2012 12:05

Не те знам какъв акумулатор от бус си слагал ама да кажеш, че от по-голям капацитет на батерия ти се е прецакала инсталацията е направо несериозно- все едно да не слагаме акумулаторни батерии във фотоапарат примерно ако сме взели 1000 ма и после да не слагаме 2000 ма. Важно в случея е напрежението бате !
Да не би да си сложил аку на 24 волта, де да те знам ?
Друго което се сещам е ако не си закачил добре клемите на акуто (патинирали,замърсени) и тогава напрежението е възможно да достигне и до 60-70 волта от алтернатора - за това акуто има роля и на балансен (инпедансен) регулатор-товар в цялата тая схема !!!
Аз на бензинов пасат съм праснал 70 ампера аку. и нищо не се скапва. А и го карам по 5-10 км на ден и пак запалих на -22 градуса оня ден у големия фрост. И 80 ампера да прасна пак ще е тоя ефекта, ама няма място майче. :Mr Green Fun

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 03 фев 2012 14:41

виждам че си на ти с нещата,но да пльосна още едно мнение.
Вземи един трабант и му сложи 100Ah аку.После не ми давай сравнение с батерии и фотоапарати,където имаме само консумаци на ток.При колата имаме и зареждане,най малкото което се променя при смяна с по-голяма батерия е времето за зареждане.За това и имаме алтернатори с различен ампераж.Не знам как да се изразя,но като вземеш бусова батерия,вземи му и алтернатора.Добър пример ми даде с фотоапарата.Сетих се,че на jps-а бях с 1200mah и ги смених с 2500mah.Е вярвай ми,зарядното не може да смогне да ги зареди,отделно това напъване е съпроводено с голямо греене,отказах се за да не си прецакам зарядното.Та моя калпавия майстор сигурно това е имал предвид.А да не говорим,че на мен наистина ми се прецака боша на ключа,което не е често срещана повреда при изправна инсталация...

Последна промяна от Zlatina на Пет 03 фев 2012 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 03 фев 2012 15:15

Zlatina написа:виждам че си на ти с нещата,но да пльосна още едно мнение.
Вземи един трабант и му сложи 100Ah аку....

По-добре повече чети !
Знаете ли какво е K700 :D ?
Ей туй :shock :

А колко ли трябва да е генератора му , след като двигателя му , пък и акумулатора му са доста по-големи от на Трабант mhihi , може би 1000-2000 А ? Не - 85А !

http://www.impel.com.ua/price35.shtml
http://nn.tiu.ru/p2983678-generator-g287d-14v-85a-na-k-701-yamz-240bm.html

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 03 фев 2012 18:50

колега,опасни води :D
Не четящия да те пита-защо на ЗиЛ динамото е 110 Ампера? :talk: :talk:
Правилото за батерия-алтернатор е 3:1.Значи на КА -то може да се сложат 250 амперови батерии и ще бъдат заредени от алтернатора,ако няма естествено други консуматори.Такива са музика,подгрявания на заден джам и др.
Зареждането зависи от това колко е разреден акумулатора, т.е. ако успееш да запалиш с много разреден акумулатор зарядния ток ще е по-голям от този, ако това стане при зареден акумулатор-тук подкрепям до някъде kossis.Теоретичнотой може да кара и с алтернатор 60 ампера,но зимата на кьси дистанции може да не дозарежда батерията достатьчно,на дълго проблеми никакви.
Тук са и разликите,все пак алтернатора трябва да храни известен брой консуматори без да се отрази това на акумулатора,а и да му остане ток и за зареждане.На всяка кола инсталацията е съобразена с това.Но лично аз смятам,че в първите моменти от запалването най-голям консуматор се явява акумулатора.Там бушони няма,самата зареденост на батерията е един вид бариера на консумацията.Не знам до какъв ампераж може да стигне тока там.Тук вече става страшно/по моята теория/.Първо да разграничим Ампер часовете от Амперите.Един акумулатор от 74ампер часа може да има стартов ток 750 ампера.Това е за дизел.За някои бензини са достатъчни и 80 ампера ток при палене.
Останалото може и да е случайност,че ми е гръмнало нещо,че на колега от ауди форума му се стопил бушон след слагането на по-голям акумулатор...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 03 фев 2012 19:56

[quote="Zlatina"[/list]
Златинче айде спри се най накрая с дълбокомислените си умозаключения :idea: Ако си достатъчно грамотен каквито претенции имаш прочети първа страница от темата там е казано 99% от каквото има да се казва относно мощността на акумолатора :idea: Това какво си чул и прочел няма да промени основите на електротехниката. А доколко е опасно остави всеки да прецени за себе си :idea: Не си господ за да трябва да приемем писаното от теб като 10-те божи заповеди :wink:

Върни се в “Passat”