Black-diamant написа:Направих ново засичане днес и мисля че имам повод за пълно успокоение. Въоръжих се с ново търпение и много нерви /нужни са за подобен експеримент/ и напълних резервоара с бензин догоре. Минах 100 километра по магистралата с поддържане на постоянна скорост около 95 км/ч и 2400-2500 оборота, без климатик, с много плавно и равномерно каране, с цел икономия, без никакви ускорения. Като минах около 100 километра се върнах на бензиностанцията, допълних и се изненадах на чудото - 6.4 литра на 100 км. разход бензин. Толкова побра докато се напълни отново.
Това означава ли че всичко е в ред? Може ли например ако има повреда, да гори малко като се кара кротко, обаче като се настъпва да харчи много повече от нормалното? Или такова положение няма, щом може да слезе и до 6.4 извънградско бензин?
както казах и по-горе, ходи да ти пипнат малко газта. Ако си от София бих те пратил при моя газаджия. Щом на бензин си с такъв приятен разход значи всичко по колата е ок. При същото каране "При извънградско от бургас надолу като не превишавам 70-80км/ч падна на 8 точно.
п.с.всички споменати разходи са пълно пълно само на газ, бензин само за палене ползвам." цитат от пост малко по-горе. Дава 8 газ. Което е нормално според мен. Сложи си пак в сметките че търкаляш 17" колела! И още нещо скорости 150 и нагоре са скорости далеч от икономичното каране. До 100км всичко е свръх икономично, даже до 90км/ч. Между 100 и 130км/ч вече си в нормалните разходи, минеш ли 130 всяка кола харчи повече от очакваното. Разлика от 10км/ч може да ти качи и литър. Все пак въздушното съпротивление се изменя катастрофално с увеличаване на скоростта.
Как му липсва една 6-та предавка на тоя наш мотор. Да сваля оборотите от 3500-4000 на 2900-36000

п.с. накратко колата си ти е ок, може да се иска малко по-добри стойности за разход от газовата уредба!