Passat B8 - подобрения
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B8 - подобрения
Здравейте, има ли решение за пускане на youtube на Mib2 през андроид ауто? Пасат 2017. Преди гонпусках през mirror link-а на самсунг S7, но по-новоте версии на телефоните нямат mirror link. Жалко е такъв хубав монитор и да не пуска видео...
-
- Автомобил: Passat B8 Rline
- Двигател: 2_0 TDI DFGA
beboyan написа:Здравейте, има ли решение за пускане на youtube на Mib2 през андроид ауто? Пасат 2017. Преди гонпусках през mirror link-а на самсунг S7, но по-новоте версии на телефоните нямат mirror link. Жалко е такъв хубав монитор и да не пуска видео...
https://youtu.be/1Fegdd4nad4
Със сигурност не работи с Андроид 14. Със Самсунг А тридесет и някой си и Андроид 13 гледах клипчета от Тубата през Карстрийм, но дойде ъпдейт до Андроид 14 и вече не ще. Какво да правиш - съдба...
-
- Автомобил: Passat B8 Rline
- Двигател: 2_0 TDI DFGA
Какви крушки слагате на мястото на оригиналните в бронята, които светят жълто?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз съм харесал такива ама не съм ги пробвал https://www.aliexpress.com/item/1005005975485869.html
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Аз съм с такива, не са зле...за cornering lights.
аз слагах няколко модела и всички набиваха грешки, накрая взех от едно момче от ALO и са топ, вече втора година
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 4itemAdapt тези не набиват грешки и има избор за келвините, всеки може да си прецени дали иска колата му да изглежда готино или иска да свети добре в мъгла
специално тези за мъглата съм ги пускал 3 пъти ей така да ги упусна, не че е имало нужда, при мен Corner Light-a не е в фаровете за мъгла а горе в Led фаровете си има отделна секция, но на някои корнер лайта е в халогените и там когато сложиш лед наистина започваш да виждаш как светят в завой и ефекта е страхотен
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
При мен заводски си е лед там и се вижда, но ми липсват завиващите фарове на А8цата, при проходи и места с по-усойни завои където корнъринг лайта не работи се усеща.
Не знам това дали е обсъждано, но ако на някой колата му може да работи с мобилни ключове(телефона вместо ключ, слага се в поставката за безжичното зарядно и през NFC-то комуникира с колата и може да се запали), говорих с VW в Германия, само Самсунг се поддържа. Тук ми казаха че нямало проблем с айфона, работело си(дръжки....)
Не знам това дали е обсъждано, но ако на някой колата му може да работи с мобилни ключове(телефона вместо ключ, слага се в поставката за безжичното зарядно и през NFC-то комуникира с колата и може да се запали), говорих с VW в Германия, само Самсунг се поддържа. Тук ми казаха че нямало проблем с айфона, работело си(дръжки....)
-
- Автомобил: VW Passat B8 4motion
- Двигател: DFCA
Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти
Здравейте,намери ли се лек за това,че и моята е така?Карах на колега със същия мотор и кутия,но на предно и го няма това.Тръгва много плавно и леко!astragt написа:
Нещо друго ми прави впечетление и ме дразни малко:
При спряла кола като отпусна спирачката и веднага сама вдига оборотите до към 1000, същото е и при аутохолд съвсем леко подавам газ, колата леко тръгва след, което вдига оборотите до към 1000 и чувствот е за малко "нервно" поведение при тръгни-спри цикъл. Също при спиране до покой ако леко намаля спирачното усилие в края за да спре плавно колата пак се опитва да вдигне оборотите. На място ако съм спрял при съвсем леко натиснат педал на спирачката оборотите отиват на 1000, ако натисна по-дълбоко/силно си падат на 750, леко ако намаля усилието /колата не тръгва, в покой е/ пак отиват на 1000, все едно се подготвя за тръгване с леко форсиране, ама малко ме дразни при лежерно каране. При б7-цата ми не е така. Идея ?! :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами, това с вдигането на оборотите е нормалното поведение. Не знам какво имаш в предвид под това че неговата тръгва плавно и леко, аз съм на предно(DSG) оборотите си се вдигат като охлабя спирачката и колата потегля... леко и плавно, това вдигане на 250об/минута не е launch control, точно това е идеята да потегли без претрисане.
На 7ми пътувахме към Омуртаг и имах "честта" да пробвам адаптивния темпомат на примесен валеж сняг/дъжд, отделно каквото хвърлят отпред... Въпреки 10те опита да чистя емблемата, 300км си ги карах почти изцяло без темпомат. От там се ядосах че на колата няма активиран обикновен темпомат, който да си поддържа просто скоростта и да не е вързан със радара. След бая проби(главно защото съм глупав) успях да го активирам, та ако някой иска да си го има като вариант Б, ето как се прави(РАБОТИ ЗА ВСИЧКИ КОЛИ НА ПЛАТФОРМА MQB):
Мисля че се подразбира, но това е за коли със Adaptive Cruise Control
И ако искате да не си блъскате главата като мен, направете го на контакт, не на запалена кола. Моята не и харесва да правя каквито и да е интервенции запалена, само на контакт.
1. Връзваме VCDS
2. Отваряме модул 13 Auto Dist. Reg
3. Отиваме на Coding
4. Първо си копирайте текущия coding(дългия string от цифри в горното поле) в текстов документ, за да имате бекъп.
5. Тук има 2 опции, или копирате coding-a от първото поле във второто и променяте последните две цифри от 66 на 76 или влизате в Long Coding Helper(между двете полета) и минавате на последния бит, който ще бъде точно 66 и го променяте на 76.
6. Натискате Do it!
7. Колата ви дава потвърждение "coding accepted"
Пример:
преди: 32057FD25DFFC728949C812481400680000000000000000066
след: 32057FD25DFFC728949C812481400680000000000000000076
Сега може да сменяте между ACC, Cruise Control и Limiter:
https://drive.google.com/file/d/1_V99fU ... sp=sharing
На 7ми пътувахме към Омуртаг и имах "честта" да пробвам адаптивния темпомат на примесен валеж сняг/дъжд, отделно каквото хвърлят отпред... Въпреки 10те опита да чистя емблемата, 300км си ги карах почти изцяло без темпомат. От там се ядосах че на колата няма активиран обикновен темпомат, който да си поддържа просто скоростта и да не е вързан със радара. След бая проби(главно защото съм глупав) успях да го активирам, та ако някой иска да си го има като вариант Б, ето как се прави(РАБОТИ ЗА ВСИЧКИ КОЛИ НА ПЛАТФОРМА MQB):
Мисля че се подразбира, но това е за коли със Adaptive Cruise Control
И ако искате да не си блъскате главата като мен, направете го на контакт, не на запалена кола. Моята не и харесва да правя каквито и да е интервенции запалена, само на контакт.
1. Връзваме VCDS
2. Отваряме модул 13 Auto Dist. Reg
3. Отиваме на Coding
4. Първо си копирайте текущия coding(дългия string от цифри в горното поле) в текстов документ, за да имате бекъп.
5. Тук има 2 опции, или копирате coding-a от първото поле във второто и променяте последните две цифри от 66 на 76 или влизате в Long Coding Helper(между двете полета) и минавате на последния бит, който ще бъде точно 66 и го променяте на 76.
6. Натискате Do it!
7. Колата ви дава потвърждение "coding accepted"
Пример:
преди: 32057FD25DFFC728949C812481400680000000000000000066
след: 32057FD25DFFC728949C812481400680000000000000000076
Сега може да сменяте между ACC, Cruise Control и Limiter:
https://drive.google.com/file/d/1_V99fU ... sp=sharing
Последна промяна от Traytor на Вто 24 дек 2024 13:43, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: VW Passat B8 4motion
- Двигател: DFCA
Карам и бензиново Пежо автомат и там като включа D при 800 оборота и пусна спирачката колата тръгва без да вдига обороти.Върви си така,докато не и подам газ .С пасата още се изучаваме,та затова питам.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти
vek1 написа: Здравейте,намери ли се лек за това,че и моята е така?Карах на колега със същия мотор и кутия,но на предно и го няма това.Тръгва много плавно и леко!
Аз не успях да намеря, смених колата в някой момент с фейслифт с друг мотор и кутия - битди с dq500 и работи тотално различно. Общо взето в тези условия, в които предишната ми се държеше грубо (тръгни/спри режим) тази е настроена като хидротрансформаторна и е много приятна.