Passat 1.8T или 1.9TDI разход?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
Re: Passat 1.8T или 1.9TDI разход?
И под 4/100 минахме. Ще купя ауди а2 1.2тди и ще ти давам 400 лева само да ме караш на работа и да ме връщаш. Ако трябва ще изчаквам да ти свърши работния ден и да минеш само да ме вземеш. Ако пасат 1.9 харчи 3 литра при теб, то въпросното ауди ще връща нафта откъм ауспуха.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Газта винаги е била по на далавера. От 1.2 допоне 2.6 има голяма разлика, а доста дизели харчат под 8 градско само на хартия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата май си гаси колата надолу по баирите за под 4
Искренно се надявам да не го правиш, да спестиш някакви стотинки си излагаш живота на опасност.

Искренно се надявам да не го правиш, да спестиш някакви стотинки си излагаш живота на опасност.
Който както иска да го тълкува , аз с 20 лева минавам 160+ километра , ако някой си мисли , че съм седнал да пиша някакви безсмислени евтини лъжички , да продължава с евтините коментарчета

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,не е по темата,но по нанадолнище на ППХ е по-евтино ,отколкото по инерция или с изгасен дв.Надявам се да го знаеш.
Защо е така-има много писано.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Kalugero написа:Който както иска да го тълкува , аз с 20 лева минавам 160+ километра , ако някой си мисли , че съм седнал да пиша някакви безсмислени евтини лъжички , да продължава с евтините коментарчета![]()
Най-накрая няма ли да споделиш колко литра наливаш за 20 лева? Щото ако сипваш от бензиностанция и от туби са две различни работи.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
stefan4o написа:Kalugero написа:Който както иска да го тълкува , аз с 20 лева минавам 160+ километра , ако някой си мисли , че съм седнал да пиша някакви безсмислени евтини лъжички , да продължава с евтините коментарчета![]()
Най-накрая няма ли да споделиш колко литра наливаш за 20 лева? Щото ако сипваш от бензиностанция и от туби са две различни работи.
Ако е извънградско с 80 без да ускорява и спира (освен да се качи на магистрала и да кара с толкова) незнам и аз как го е постигнал колегата

- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Станахме за смях с тази тема... Колите ни вече не горят а произвеждат гориво...
Човека с 20-те лева нека да пише на VW, може да го вземат на по-добре платена работа.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Една бърза сметка показва.
20/2.60=7.69 литра
7.69/160 км= 4.80 на 100
Това за извънградако няма как да стане,а за градско просто е невъзможно.Темата е изчерпана отдавна,но нека пишат колеги които зареждат на бензиностанция не от туби.Тук ако влезе да пише тиряджия ще каже, че с 0 лв минава колкото си километра иска и е така защото не дава пари за нафта.
20/2.60=7.69 литра
7.69/160 км= 4.80 на 100
Това за извънградако няма как да стане,а за градско просто е невъзможно.Темата е изчерпана отдавна,но нека пишат колеги които зареждат на бензиностанция не от туби.Тук ако влезе да пише тиряджия ще каже, че с 0 лв минава колкото си километра иска и е така защото не дава пари за нафта.
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
До колегата който е пуснал темата:
Не слушай никой, а сам си прецени. Това което ти казват че колата не ти е наред и ти горяла много.... НЕ ГИ СЛУШАЙ - Точно толкова гори колата.
Пасат Б5.5 дизел е хубава кола, но в случая няма абсолютно никакъв смисъл да сменяш твоя. Сам можеш да сметнеш че с 20лв можеш да заредиш малко под 8л. нафта, което никой Пасат не гори толкова в града на 100км - или градското на тези хора е по главния булевард със хваната зелена вълна на светофарите. Плюс това не забравяй едно много голямо предимство на твоята кола която също качва осезаемо разхода - това ти е автоматичната скоростна кутия. Та ако сложим на 1.9ТДИ и автомат... разхода със сигурност е 10л/100км и нагоре. Така че... мисля сам можеш да прецениш. Абстрахирай се от всички безмислени коментари за разходи под 8л/100км. Това са пълни глупости.
Не слушай никой, а сам си прецени. Това което ти казват че колата не ти е наред и ти горяла много.... НЕ ГИ СЛУШАЙ - Точно толкова гори колата.
Пасат Б5.5 дизел е хубава кола, но в случая няма абсолютно никакъв смисъл да сменяш твоя. Сам можеш да сметнеш че с 20лв можеш да заредиш малко под 8л. нафта, което никой Пасат не гори толкова в града на 100км - или градското на тези хора е по главния булевард със хваната зелена вълна на светофарите. Плюс това не забравяй едно много голямо предимство на твоята кола която също качва осезаемо разхода - това ти е автоматичната скоростна кутия. Та ако сложим на 1.9ТДИ и автомат... разхода със сигурност е 10л/100км и нагоре. Така че... мисля сам можеш да прецениш. Абстрахирай се от всички безмислени коментари за разходи под 8л/100км. Това са пълни глупости.
Ама никой не ви кара да ми вярвате или пък претендирам да си налагам мнение.Просто споделям това , което се случва от 3 години насам , аз в живота си в тоя пасат не съм сипвал за повече от 50 лева , пардон един път до горе.Всеки път сипвам за 10 или 20 лева и изминавам разстоянието Костинброд - Студентски град (отиване и връщане)1 път с 10 лева 2 пъти с 20.Който иска да вярва , грам не ме интересуват подигравателните ви коментари.Сипвам на Лукойл , ОМВ , Петрол , РОМ Петрол , Шел ,ГО.Не искам да споря с фанатичните ви мозъци относно разхода.Боли ме левия мигач , кой какво пише , сипвам 10 лева и отивам и се връщам от вкъщи до УНСС.Проверете да не ви текат резервоарите господа ;) 

- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Пич, първо малко се поинтересувай от километрите които изминаваш!!!
От Костинброд до студентски град са ти точно 24 километра!!!! Демек, (обяснявам ти го като на човек от Костинброд)24 + 24 = 48км отиване и връщане!!!!!! - не са 100!!!!
Та ако ги закръглим на 50 км се получава че с 10 лв ( 3.8л - дизел) изминаваш 50 км, което ти прави смесен разход (градско и извънградско ) - 7.6 литра на 100 км
Та съвета ми е, малко да мислиш преди да скачаш срещу колегите, а и не е зле да си отвориш учебника по география!!!

От Костинброд до студентски град са ти точно 24 километра!!!! Демек, (обяснявам ти го като на човек от Костинброд)24 + 24 = 48км отиване и връщане!!!!!! - не са 100!!!!
Та ако ги закръглим на 50 км се получава че с 10 лв ( 3.8л - дизел) изминаваш 50 км, което ти прави смесен разход (градско и извънградско ) - 7.6 литра на 100 км
Та съвета ми е, малко да мислиш преди да скачаш срещу колегите, а и не е зле да си отвориш учебника по география!!!

- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
gancho написа:Колега,не е по темата,но по нанадолнище на ППХ е по-евтино ,отколкото по инерция или с изгасен дв.Надявам се да го знаеш.
Начи колега, незнам как ще ме убедиш, че колата харчи повече с ИЗГАСЕН ДВИГАТЕЛ!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сериозно ти пиша,при спускане-харчи накладки и дискове, примерно.
Явно наистина не знаеш,че при ППХ гориво в дв. НЕ се подава.
Явно наистина не знаеш,че при ППХ гориво в дв. НЕ се подава.