Това че не става секретния се обедих ,като го погледнах,колата е Б 5.5 и явно има разлика с Б5(в което се съмнявах).
Мерси на отзовали те се.
Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
На мене ми беше ясно че колегата говори за 17-ка ! За пасат 5,5 не става тя ! Виж за В3 става
.
За свещите е 21, а на 1,8Т -150 коня е 16 ! Още да продължавам ли ? Може да съм любител но ...........
Отговора е М12 ! И за вратите е М8 ! Все са 12сетостени тия при тая Пасаторна половинка.
Демек това
, а не гедорен камък с дупка-дето се развиват гайки.

За свещите е 21, а на 1,8Т -150 коня е 16 ! Още да продължавам ли ? Може да съм любител но ...........
Отговора е М12 ! И за вратите е М8 ! Все са 12сетостени тия при тая Пасаторна половинка.

Демек това

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Аз говоря за Б5 какъвто имам!!! При него е 17!!!
Off-topic при Б3 май е 24...
Off-topic при Б3 май е 24...
- AuDi_RuLzz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам да разкарам Демпферния маховик.Ако си купя оригинален притискател с феродо и лагер мога ли на тях да сложа твърд маховик и съответно от каква кола.
Passat 5.5 1.9TDI AVF мотор 4motion 6скорости
Бе .. активирах си преди време автоматично заключване на вратите като вдигна 15км/ч. Обаче се оказа, че трябва да се дръпне веднъж дръжката за да се отключи и още веднъж за да се отвори вратата. И съответно много хора дърпат веднъж и то със сила, което наскоро доведе и до счупени работи по едната врата.
Знаете ли дали има възможност вратите да се отключват и отварят с едно дърпане? Или въобще да го махам това.
Знаете ли дали има възможност вратите да се отключват и отварят с едно дърпане? Или въобще да го махам това.
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
И аз си го бях активирал,но ме дразнеше щракването и го махнах! По-добре си го активирай ръчно,от шоф.врата само при нужда!
-
- Двигател: AFN 1997
Няма как да става с едно движение от чисто механична гледна точка..
фабричен няма да намериш освен ако не искаш да вкараш някое Bose от ауди , но там е сложно със синхронизирането на звука с останалите колони. Има фирми дето правят поръчкови буфери от стъкломат и смола, след това се тапицира в велтер и става супер. Сега ще се поразровя някъде бях виждал такава тема.

TiL написа:Етва ще ми пасне идеално, но си мисля, че обема ще е малък за десятка.
зависи от говорителя, не съм много спец, но съм слушал 10-ка в много малък обем, която надсвирваше 12-ка в голям обем в един и същ автомобил.
п.с. може да се заиграеш да ползваш още от обема на калника в кухините над задно ляво колело, но кутията става доста сложна и няма да стане лесно. Рязането на всичко покрай вкарването на такъв тип буфер мен лично не ми допада много. Не знам но според мен фабричната музика си свири много прилично и ъпгрейдване с по-хубави говорители би довело до много добър резултат.
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Има различни марки и модели говорители, които свирят в различни обеми. Има модели от т.н. високобюджетни свирещи в малки обеми
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
AuDi_RuLzz написа:Искам да разкарам Демпферния маховик.Ако си купя оригинален притискател с феродо и лагер мога ли на тях да сложа твърд маховик и съответно от каква кола.
С оригинален притискател и феродов няма да стане - на оригиналният феродов няма демпферни пружини. Валео имат разни едномасови комплекти, но не се чуват много добри отзиви за тях. Купи си заводският вариант и би трябвало да живее предоволно дълго време. Все пак тая кола е с 240мм маховик и съединител. Или потърси читав комплект втора ръка (жокер - предлагам един такъв комплект за 350лв :) ) .
TiL написа:За десятка са около 20л затворен обем, а на това място едва ли ще стане кутия с 20л обем. И аз не мисля да режа нищо. Оставил съм само предна линия херц, но баса не ми стига и съм сложил една десятка със затворен обем, но пък взема да ми пречи и тя.
Казали са ти го по-горе, но 10ка може да работи и в 2, и в 200 литра обем. Обема се определя от TS параметрите на говорителят и търсеният резултат.
При мен правише тъмна черта , защото бях монтирал едната крушка обратно. Примерно,ако трябва "жичката" да сочи нагоре , аз я бях монтирал надолу.
черна надлъжна линия ако е, значи виждаш сянката на телчето на крушката. Аз оправих тоя недъг на китайския ксенон като изпилих огледално още едно зъбче на 180 градуса и завъртях крушката. Тъмната ивица изчезна. Ако пък ти сече ксенона напречно, значи си взел крушки с индекс R (H7R) които са предвидени със сенчеста зона , която крушка се ползва за монтаж във обикновен рефлекторен фар без лупа.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Да споделя и аз малко горчив опит. След проливен дъжд колата ми се намокри вътре много стабилно. Най - много в краката на пасажерите отзад и в краката на пасажера отпред. На другия ден вдигнах капака и пластмасата на акумулатора и видях, че има 3 пръста докато водата стигне до клемите на акумулатора. Полудях! Веднага във форума видях темата за дренажите и след 15 мин. от там се изляха 10тина литра вода под колата. Махнах дренажите под акуто и под сервото (там видях повече зор). Другото място е недобре стегната и уплътнена метална кора на задните врати. Леко напънах между прозореца и упълънението и излях половин шише вода и шурна вода между пластмасовата кора и вратата. НЕ Е НОРМАЛНО! Така се наводнява купето. Пластмасовата кора долу. Отвъртях болтовете на металната и яко силикон там където ляга. Стягане на болтовете. След същата проба с шише няма нито капка от там. Всичко си излиза от дренажните отвори на вратите най - отдолу.
Имам и друг проблем със спирачките. На следващия ден смених дискове и накладки. Дискове брембо и накладки трв. На четирите колела! Вече михах 600 км. , но като напомпя педала 2 3 4 пъти и става много твърд. Чак колата трудно спира. При смяната позагубих малко течност. Този симптом говори ли за удавено серво или е другаде проблема? Апарати или въздух в системата?
Имам и друг проблем със спирачките. На следващия ден смених дискове и накладки. Дискове брембо и накладки трв. На четирите колела! Вече михах 600 км. , но като напомпя педала 2 3 4 пъти и става много твърд. Чак колата трудно спира. При смяната позагубих малко течност. Този симптом говори ли за удавено серво или е другаде проблема? Апарати или въздух в системата?