Според мен не е нормално, а тея от сервиза не очаквай и да кажат нещо различно...
Закарай си колата на сервиз за климатици и някой да ти прегледа рейката и окачването.
Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Ще пробвам до после :)VasilStoichkov написа:Ето нещо интересно за хората с електронен багажник
https://youtu.be/sw9e5MnS-Ek
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
за 2ри път днес пиша за ролки
смени си ролката на генератора т 2 /компресор климатик ,съединителя...
а за въртенето на волана ...на колко хиляди км е колата т 1/3
смени си ролката на генератора т 2 /компресор климатик ,съединителя...

а за въртенето на волана ...на колко хиляди км е колата т 1/3
-
- Автомобил: Пасат Б7 140 конски сили дизел
- Двигател: 2012
161 000 км
- bobi_robi
- Контакти:
Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Или аз не правя нещо като хората, или това не сработва на моята кола и багажник.bobi_robi написа:Ще пробвам до после :)VasilStoichkov написа:Ето нещо интересно за хората с електронен багажник
https://youtu.be/sw9e5MnS-Ek
1.отваря багажника през ключа
2.заключва колата
3. Изчаква и след това натиска бутона за заключване
Аз така го разбрах, да не би да изпускам нещо...
Да не би да е кодировка или допълнителен модул?
В коментарите на клипчето пише, че е с допълнителен модул...
- bobi_robi
- Контакти:
Измъчих багажника вчера :)
Мерси
Мерси
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Re: RE: Re: RE: Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Признавам си и аз не съм ги чел коментарите, но си мислех, че е кодировка като цяло.bobi_robi написа:Лошо е човек да не дочита... [emoji16]svenn1 написа:В коментарите на клипчето пише, че е с допълнителен модул...
Измъчих багажника вчера :)
Мерси
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
gergovprint написа:моля за съвет за ELM327 от алиекспрес (кой би ми свършил работа за Б7 дизел)
https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... for+diesel
последно взех това за 2.76$ работи на дизелов 1.6тди в В7https://www.aliexpress.com/item/Automotive-Scanner-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-V2-1-V1-5-OBD2-Car-Diagnostic-Tool-ELM-327/32951222476.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dHQgY15
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Аз поръчах Carista за 19.99$, като дойде ще пиша дали работи
- krasimir.rilski
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFGB
Във връзка с електрическия багажник и аз да попитам нещо. Днес след работа отивам до колата и с копчето от дистанционното натискам със задържане и вратата не реагира. Бързах и си я отворих с бутона от зад ( след около 5 опита с дистанционното). Прибрах се гася слизам и с копчето от дистанционното отвори без проблем.
На някой случвало ли се е? От какво може да е?
На някой случвало ли се е? От какво може да е?
- bobi_robi
- Контакти:
Не съм имал, но пък не мога да кажа че и от доста време имам колата :)
Евентуално батериите на ключа.
Евентуално батериите на ключа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гумите си ги пише най често на капачката за зареждане, ако ли не на рамката на вратата. Обслужването много зависи какви части и къде ще ги сменяш. Няма смисъл от смяна на водна помпа, ако няма проблем с нея.Netasq написа:Колеги, автомобилът, който ще закупя е на почти 190к км. Живо ме интересува какво се "обслужва." Масла и филтри е ясно. Колата преди 20к км е със сменено масло в Германия на кутията и не ми се иска тук да го сменям с българско ? Маслена и водна помпа сменят ли се? Ориентираха ме , че частите като масла, филтри и ангренаж като части са около 700лв и трудът е около 300лв. И също така до попитам 225/50/17 ли е размера на Аллтрак за гуми?
Не става нито с plug and play нито и с кодиране след това, ако не са и пуснати модула, окабеляването и моторчето. Провери в Аутотрейд (тъй като прочетох, че са те в твоя район, а не защото са компетенция) какво имаш заложено в автомобила по рамата. Аз имах същите желания, както и за багажника, но ме отказаха като чух каква играчка е.angel.angelov13 написа:Здравейте колеги! И аз се сдобих този януари със Б7, който докарах на ход от Германия в най големия сняг. Колата беше със термостати за смяна, но нямах никакви проблеми през целия път.
Накратко:
Комфортлайн
140кс. автомат
2012г. на 140000км реален пробег
премината сервизна акция "дизел гейт" още в Германия, поради което DPF-a се регенерира доста често и то все в гаража на вентилатори и ме достраша да не мога да запаля някоя сутрин. Затова след доста ровене реших да държа резервоара пълен с макс 1/3 нафта. Така уж не влиза в регенерация, поне в градски условия. Е влиза пак но определено не толкова често, колкото когато я пълнех повече.
Единственото, което съм направил по колата бе да сменя предни накладки,термостати, тампони на предни носачи, ОЕМ масло сложих, филтри, комплект ангренаж и водна помпа, пистов ремък и ролки, спирачна течност и една подгревна свещ. Ангренажа го смених само за лично спокойствие, защото колата е обслужвана както е предписано по книжка и трябваше чак на 210 000 да се сменя. А.. и си взех 17ки АЕZ, че зимните гуми с които я взех бяха на железарки с тасове![]()
И като собственик на доста пазен автомобил реших за сефте да го проверя във Аутотрейд Варна.. е.. беше ми за последно със сигурност. Мноого "компетентни".Затова и обслужих колата при друг, проверен механик.
Не прелива от екстри, но има всичко, което исках, със изключение на прибиране на огледалата и асистент за мъртвата точка.
Във този ред на мисли.. някой запознат ли е какво е нужно да направя огледалата да се прибират? Ако си намеря огледала със асистент за мъртва точка И/ИЛИ прибиране плюс копчето на вратата, ще стане ли плъг енд плей или ще има голяма разправия и кодиране?
Във Варна да знаете, кой може да ми ъпдейтне RNS315-ката и да тръгне тая навигация? Също така и да разгледа какви неактивирани скрити "благинки" има пасатора?
Иначе за старт-стоп-а съм си сложил една бележка на таблото сутрин да го изключвам като тръгвам за работа.![]()
Относно лед фаровете и крушките... искам да сложа и лед на мигачите и на светлините за заден ход... в али експреса варианти бол.. някой да е вземал вече крушки, които са проверени и не дават грешки? А какви цокли са ?
Кога точно се включва тази прословута "Старт-Стоп" система, вэпреги че както колегата е писал аз при палене я изключвам. Прави ми впечатление, че понякога се включва на загрял двигател, а понякога не. Като забравя да я изключа седи със забранена буква А.
Колата ще бъде обслужена само с оригинални части от Мишо, който си е тук в Бг :)
Колата ще бъде обслужена само с оригинални части от Мишо, който си е тук в Бг :)
много е сложно. около 30 параметъра определяха дали ще сработи или не.