Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Колата не беше палена някъде два месеца и свалих стария акумулатор.Сложих днес Бош 74ампера и аха изскочи проблем дотогава никакъв проблем.Къде е точно този алтернатор да видя що за чудо е може да има окислени връзки нещо,да спре да бачка от нищото чудо и приказ.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Трудно ще разбереш

Трябва да се отвори, да се видят намотки, лагери
но като за начало може просто да пробваш с друг акумулатор... може този просто да не си зарежда 

Трябва да се отвори, да се видят намотки, лагери

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
TiL написа:Някой слагал ли е карбоново фолио на преден капак, таван... чудя се колко ще издържи и дяли след премахването му ще има следи.
На дядо ми на 80тката пролетта на 2012 слагахме фолио на предния капак и не е мръднало до сега. Предполагам че като се махне няма да има следи после.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Май че стават,моите са или 45 или 47.Просто не помня.
- ti6ogb
Трябва да станат,но седят като подарени и навътре.И аз като теб питах за Б5,като си мислех че са едни и същи.Но нашите са с по големи раздувки на веждите (така си мисля аз).Аз така си карам 2 зими и мисля да ги махам , но само с лети,че ми писна да ги освежавам всяка година.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си взех железни джанти 15 Ет 45, имам 16 ет 37 пасват идеално нищо че са малко по навътре 

- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Има ли чалъм някак се вади клемата минус на алтернатора неще и неще накрая да чупя нещо най много?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
минус е на корпуса,дебелия болт с дебелия проводник към акумулатора е + са.Тънко кабелче от допълнителния изправител -към лампазареждане .
- ti6ogb
TiL написа:Тая зима май ще карам така или ще се борим с някакви фланци... Аз лети джанти за зимата не искам засега... Ти какво им освежаваш толкова? Едни тазове, ако има ръжда им праскам една шкурка и черния спрей и са на шест+ :)
Позна ,точно махането на ръждилката и спрея след него ми омръзнаха и съм се навил на оригинални алуминки 15 ,но май ще е догодина.

- ACURA_Sport
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател:
Здравейте колеги.Малко се по загубих,но пак съм в БГ! Първо едно въпросче... От оригиналното CD на Пасата пак извадих два диска :D Някой знае ли как да вкарам повече от един и как да ги сменям?
Понеже идва зимата и си казах... ''Защо да не взема да си къпя нови зимни гуми...?'' и се започна... Понеже и вуйчо ми си взе Пасат (1.9тди 90 коня 2001г. и решихме,че ще милим за гуми.Четохме,четохме форуми и на края трябваше да избираме .... Мишелин Алпин 5 ; Гууд Иър прогрип 9 и Клебер Крисалп 2! На края взехмме решение... 8 нови Гууд Иър-а.Според Вас правилно решение ли сме взели? Днес дойдоха. Като първоначално мнение... Мисля,че ще са чуднички за снега. Понеже са доста меки и идва дилемата...Дали да ги слагаме без да се замисляме или да изчакаме още малко,че това слънце.... Да не стане само на гуми...?
Колеги понеже вече се разбра,че проблема ми не е със задните накладки,а ми блокира ръчната на лявото колело...Та дали ще ми помогне ремонтен комплект?
Искам да сложа дневни светлини,но не ми се дават много пари за система.... Дали ще има проблем,ако взема диодни ленти или не е редно? Ще има ли проблеми ,ако диодните ленти се намокрят?
Извинявам се колеги,че ви понатоварих ,но през няколкото месеца ,през които ме нямаше ми изникнаха много въпроси :)
Понеже идва зимата и си казах... ''Защо да не взема да си къпя нови зимни гуми...?'' и се започна... Понеже и вуйчо ми си взе Пасат (1.9тди 90 коня 2001г. и решихме,че ще милим за гуми.Четохме,четохме форуми и на края трябваше да избираме .... Мишелин Алпин 5 ; Гууд Иър прогрип 9 и Клебер Крисалп 2! На края взехмме решение... 8 нови Гууд Иър-а.Според Вас правилно решение ли сме взели? Днес дойдоха. Като първоначално мнение... Мисля,че ще са чуднички за снега. Понеже са доста меки и идва дилемата...Дали да ги слагаме без да се замисляме или да изчакаме още малко,че това слънце.... Да не стане само на гуми...?
Колеги понеже вече се разбра,че проблема ми не е със задните накладки,а ми блокира ръчната на лявото колело...Та дали ще ми помогне ремонтен комплект?
Искам да сложа дневни светлини,но не ми се дават много пари за система.... Дали ще има проблем,ако взема диодни ленти или не е редно? Ще има ли проблеми ,ако диодните ленти се намокрят?
Извинявам се колеги,че ви понатоварих ,но през няколкото месеца ,през които ме нямаше ми изникнаха много въпроси :)
- ACURA_Sport
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател:
Здравей колега ti6ogb !!! Вентото ми е с железни 13-ки. След като ги направих вече 3 години не съм ги пипал. Хванах бор машината и една телена четка отпред.Като ги застъпих до момента ,в който не светнаха.После ги измих с бензин,шприцвах ги.една боя и запечатах с лак. Поне на мен не ми е ммръднало Много разправия обаче.Чак ми се овидя!Така направих и летите джанти. Извинявам се ,ако съм повторил някое мнение,но нямах време да прочета мненията ви. Поздрави КОЛЕГИ
Гумите вече можеш да ги слагаш. В следващите дни температурите ще паднат, така че е дошло времето.
А диодните ленти ... аз не бих си сложил. Изглежда отвратително. А един модул, който включва къси или дълги струва 25 лева ..
А диодните ленти ... аз не бих си сложил. Изглежда отвратително. А един модул, който включва къси или дълги струва 25 лева ..
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Разлика има между фаровете правени за кола с десен и ляв волан и тя е в формирането на светлинното петно. Иначе като монтаж нямат разлика.
По закон не е позволено да караш из нашата страна фарове предназначени за страна където се кара с десен волан. Заслепяваш насрещно движещите се и нямаш добро осветяване върху знаците от дясно.
За повече инфо можеш да ползваш "LHD RHD headlights" като ключови думи в някоя търсачка.
По закон не е позволено да караш из нашата страна фарове предназначени за страна където се кара с десен волан. Заслепяваш насрещно движещите се и нямаш добро осветяване върху знаците от дясно.
За повече инфо можеш да ползваш "LHD RHD headlights" като ключови думи в някоя търсачка.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Еднакви са фаровете и само трябва да промениш на къде да светят 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Което до колкото съм виждал е приложимо за малък брой фарове и май само ако са с лупи. На фабричните лупи на B5.5 става ли?