Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Колегa, достa трябвa дa нaпишa зa дa обясня кaкво точно е товa, но пишa от мобилния и ми е достa зор. Утре от рaботa ще дрaснa нa крaтко, зaщото нaистинa имaм желaние дa ти обясня. Нaкрaтко, товa е aсистент помaгa достa при шофирaне при зимни условия и спомaгa зa няколко нещa.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Не мисля, че кaлибровкa ще реши проблемa. Тя не е зaвисимa от темперaтурaтa. По-скоро лентов кaбел, колкото и дa не ти се ще. Тaкa си мисля де, пък знaм ли 

това е някоя студена спойка според мен. Имах такъв проблем две зими на А3-05' студено ли е ESP светеше и не работеха системите. Много ме дразнеше, така и не го оправих, не разбрах как. Четох доста и стигах винаги до подмяна на цялостен модул на ESP, който на аудито беше под дясната седалка. Има малко хора , които ги отварят и знаят какво правят. В София има един пич на бул.Сливница срещу шел-а носил съм му два пъти компютър на зафира за ремонт след опити от няколко човека и само той успяваше да ги оправи. Мисля, че и на теб ще помогне. Имам и телефон ако искаш да го питаш.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колеги,и аз да споделя.В събота като заваля снега,а аз нямах време да си сложа зимните гуми,не успях да изкача един стръмен участък,защото ESP-то просто ми набиваше спирачки.Върнах се за втори опит ,но с изключено ESP ,но от многото въртене накрая на баира светнаха и ABS и ESP.Изкачих се и изгасих колата и се оправи.Но се чудя дали не е някаква защита против изключването на системата ?
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колега,а дали АБС блока не ти прави някакъв номер,че затова да ти светят АБС и ЕСП
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Аз пък се върнах при проблема с водата в краката на шофьора.Предния път почиствахме под акумулатора, сега явно някое уплътнение ще търся.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
dimovip написа:Аз пък се върнах при проблема с водата в краката на шофьора..
Тампона на жилото?? Когато се зариби под сервото протича и от този отвор,ако е разместен или напукан тампона. А при порой се зарибява /вдига се нивото/ отвора за изтичане няма голям дебит. Надигай мокета и суши модула,че...

Добър вечер колеги,
Понеже цялата тема отворена от колегата Дон Кихот бе за двигател AZM 115 к.с. си позволявам да се обърна директно към него. (Ако медераторите сметнат за нужно могат да изтрият.)
Колега Дон Кихот!
Бащата преди два месеца си купи Пасат 20001 г. 2.0 с двигател AZM 115 к.с. и тръгна да се интересува за газов инжекцион. Обиколил всичките т.нар. газ. специалисти в нашия град и установил, че всеки дупчи колектора където му падне. Би ли казал/показал къде са монтирани щутсерите на газта при теб. При добро желание очаквам мнението на evrogaz от София, чиито мнение бащата много ги почита. Нека всеки с AZM двигател, (който се е газирал) да покаже/сподели къде му е продупчен колектора.
Предварително Благодаря!
П.П. Колата пали от първи път и работи перфектно на бензин!
Понеже цялата тема отворена от колегата Дон Кихот бе за двигател AZM 115 к.с. си позволявам да се обърна директно към него. (Ако медераторите сметнат за нужно могат да изтрият.)
Колега Дон Кихот!
Бащата преди два месеца си купи Пасат 20001 г. 2.0 с двигател AZM 115 к.с. и тръгна да се интересува за газов инжекцион. Обиколил всичките т.нар. газ. специалисти в нашия град и установил, че всеки дупчи колектора където му падне. Би ли казал/показал къде са монтирани щутсерите на газта при теб. При добро желание очаквам мнението на evrogaz от София, чиито мнение бащата много ги почита. Нека всеки с AZM двигател, (който се е газирал) да покаже/сподели къде му е продупчен колектора.
Предварително Благодаря!
gamble написа:Добър вечер колеги,
Колега Дон Кихот!
Предварително Благодаря!

TiL , аз я резнах с резачките и после я залепих с полника :)
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За газовите дюзите - правилното място е най-близо до самата глава. По принцип има раздел за газовите системи.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Til крушка без цокъл за 30 ст. и я пъхнах в пластмасата на старата.Вече 2 години си работят.
Mного трудно излезе , човърках с едно шило но не стана и напрая счупих частта на светловода , където запираше крушката. Щом ще го правиш с диоди чупи смело :)