Разход на гориво на Пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SISHON
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SISHON » Съб 02 авг 2008 6:51

О.К. колеги,а може ли някой да ми помогне т.е. как да си въведа в профила модела ,годината на колата,нещо не се справям.А имам и един друг проблем .Скърца и ми потропва задна пружина на комбито,имало отчупено парче около 6 см.,има ли смисъл да слагам пружина втора употреба,щото закъсах с парите.Ще пътувам на дълго с багаж и ме е страх да не ми направи по голям проблем?

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 02 авг 2008 7:01

SISHON написа:О.К. колеги,а може ли някой да ми помогне т.е. как да си въведа в профила модела ,годината на колата,нещо не се справям?

Това става през секцията Гараж!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 04 авг 2008 0:10

SISHON написа:... Скърца и ми потропва задна пружина на комбито,имало отчупено парче около 6 см.,има ли смисъл да слагам пружина втора употреба,щото закъсах с парите.Ще пътувам на дълго с багаж и ме е страх да не ми направи по голям проблем?

Наистина си е за притеснение, живота ти и на останалите в автомобила не струват една пружина. Смени я при всяко положение.
Друг е въпроса, че при втора ръка не знаеш какво е състоянието и, тоест колко е "омекнала". Виж в подфорум "Продава", ако има да вземеш от някой колега с добре познато име във форума. И пусни обява, че търсиш това в "Купува".

Може да се свържеш и с Лъчо - veritas(той работи в един от магазините по ул. "Цал Симеон"), също с niksi-Бай Брадър имам и още един колега предвид, който сигурно ще ти даде нещо читаво и на приблична цена, но е в Монтана, за letajanta става дума, но с "Еконт" или ако някой колега пътува до там и обратно - виж в Организационен темата "Ще ходя до".
Ако ти се вижда по-лесно грабвай нещо от някой от магазините по ул. цар Симеон" или авточастите на "Италианеца" и се надявай на късмет.
:да:

batzane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batzane » Сря 06 авг 2008 10:04

Здравей! Сменявай веднага тая пружина! А иначе разхода ти е съвсем нормален,няма да се плашиш. :lol: На мен ми дава 9-11 л. бензин,така че смятай...

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 08 авг 2008 8:10

stereofonix написа:

Код: Избери всички

На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!

Ето да се посмеете малко колеги :)

Хахахаххаааа :lol: :lol: :lol: , колега, разсмя ме до сълзи рано сутринта, за което много благодаря. Дано целия ден да ми върви така усмихнато.
Само да кажа, че моя пасатко харчи към 14 на сто газ през лятото и вече взех да свиквам и да не ми прави впечатление.Бяха времената когато харчеше 11,5 . Този огромен разход го отдавам на смотаната газ която ни сипват навсякъде .

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 08 авг 2008 23:23

doktora написа:
stereofonix написа:... :)

... моя пасатко харчи към 14 на сто газ през лятото и вече взех да свиквам и да не ми прави впечатление.Бяха времената когато харчеше 11,5 . Този огромен разход го отдавам на смотаната газ която ни сипват навсякъде .

Доста е колега, дори и да си попадал на по-калпава газ, а и вече в София си е малко по-лек трафика. Аз съм доволен от качеството и на Еко-то.
След пълна профилактика на изпарителя на моето Ловато, последно засякох ок 10.5 градско във Варна, а движението не е като да не ти се случи да чакаш по 4-5(а на едно място ударих бинго: 7 или 8, вече не съм сигурен, защото бях на границата на слънчасването) смени на сфетофара, за да премина. Вярно, че си смених и въздушния филтър ден-два преди горното упражнение.

Потребителски аватар
angel71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel71 » Съб 09 авг 2008 20:12

Най-доброто ми постижение (за печката) е с 38л -815км :lol: вие смятайте :lol:От които 100-тина градско......

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 11 авг 2008 7:46

Тази тема си е направо за друг раздел. Нека ако админите преценят да я преместят там.
Колега Doop, на колко хиляди километра си прави профилактика на изпарителя?Това предполагам включва смяна на уплатнения и какво друго?Чувал съм че уплатненията се сменят на около 50 000 км, а аз до момента съм минал 40 000 с BRC.

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 11 авг 2008 9:02

doktora написа:Тази тема си е направо за друг раздел. Нека ако админите преценят да я преместят там.
Колега Doop, на колко хиляди километра си прави профилактика на изпарителя?Това предполагам включва смяна на уплатнения и какво друго?Чувал съм че уплатненията се сменят на около 50 000 км, а аз до момента съм минал 40 000 с BRC.

Изминал съм ок 110 хил. км. от монтажа на уредбата.
В сервиза ми смениха трите платна и едно малко гумено палче, като тапичка, което избутва най-малката по диаметър мембрана. Другото беше хубаво почистване с кореселин, телено мече и парцали. Филтъчето на газовия клапан го сменях преди ок година(някъде бях го писал) ,така че сега не се наложи да се подменя. Странно пипнаха само центровката за празния ход, а другата не.

Ще гледам да засека нов разход, защото имам приятното усещане, че клони към 9,5-10 л./100 градско, което ми се вижда доста оптимистично.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 11 авг 2008 9:18

Dpop написа: Изминал съм ок 110 хил. км. от монтажа на уредбата.
Ще гледам да засека нов разход, защото имам приятното усещане, че клони към 9,5-10 л./100 градско, което ми се вижда доста оптимистично.

110 000 :shock :shock :shock
9,5-10 л./100 градско :shock :shock :shock
Значи правилно съм преценил че е рано да правя профилактика на изпарителя и този разход не е от него. Ако някой ден достигна такъв разход като твоя, ще си ударя гъза в тавана колкото и да е невъзможно :lol:

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 11 авг 2008 18:54

Дай Боже всекиму Докторе. Между другото преди малко повече от година на същото място ми смениха само голамата мембрана, но тогава разхода не се промени съществено.
Жив и здрав.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 11 авг 2008 21:03

ми на мен ми гори 6/100 извънградско и градско 9/100, последното ми засичане беше от сливен до софия-312 км с19литра газ, оба4е нямам хидравлика и двигателя е от100% основен ремонт

Върни се в “Passat”