Разход на гориво на Пасат В4
О.К. колеги,а може ли някой да ми помогне т.е. как да си въведа в профила модела ,годината на колата,нещо не се справям.А имам и един друг проблем .Скърца и ми потропва задна пружина на комбито,имало отчупено парче около 6 см.,има ли смисъл да слагам пружина втора употреба,щото закъсах с парите.Ще пътувам на дълго с багаж и ме е страх да не ми направи по голям проблем?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
SISHON написа:... Скърца и ми потропва задна пружина на комбито,имало отчупено парче около 6 см.,има ли смисъл да слагам пружина втора употреба,щото закъсах с парите.Ще пътувам на дълго с багаж и ме е страх да не ми направи по голям проблем?
Наистина си е за притеснение, живота ти и на останалите в автомобила не струват една пружина. Смени я при всяко положение.
Друг е въпроса, че при втора ръка не знаеш какво е състоянието и, тоест колко е "омекнала". Виж в подфорум "Продава", ако има да вземеш от някой колега с добре познато име във форума. И пусни обява, че търсиш това в "Купува".
Може да се свържеш и с Лъчо - veritas(той работи в един от магазините по ул. "Цал Симеон"), също с niksi-Бай Брадър имам и още един колега предвид, който сигурно ще ти даде нещо читаво и на приблична цена, но е в Монтана, за letajanta става дума, но с "Еконт" или ако някой колега пътува до там и обратно - виж в Организационен темата "Ще ходя до".
Ако ти се вижда по-лесно грабвай нещо от някой от магазините по ул. цар Симеон" или авточастите на "Италианеца" и се надявай на късмет.

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
stereofonix написа:Код: Избери всички
На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!
Ето да се посмеете малко колеги
Хахахаххаааа

Само да кажа, че моя пасатко харчи към 14 на сто газ през лятото и вече взех да свиквам и да не ми прави впечатление.Бяха времената когато харчеше 11,5 . Този огромен разход го отдавам на смотаната газ която ни сипват навсякъде .
- Dpop
- Двигател:
doktora написа:stereofonix написа:...
... моя пасатко харчи към 14 на сто газ през лятото и вече взех да свиквам и да не ми прави впечатление.Бяха времената когато харчеше 11,5 . Този огромен разход го отдавам на смотаната газ която ни сипват навсякъде .
Доста е колега, дори и да си попадал на по-калпава газ, а и вече в София си е малко по-лек трафика. Аз съм доволен от качеството и на Еко-то.
След пълна профилактика на изпарителя на моето Ловато, последно засякох ок 10.5 градско във Варна, а движението не е като да не ти се случи да чакаш по 4-5(а на едно място ударих бинго: 7 или 8, вече не съм сигурен, защото бях на границата на слънчасването) смени на сфетофара, за да премина. Вярно, че си смених и въздушния филтър ден-два преди горното упражнение.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Тази тема си е направо за друг раздел. Нека ако админите преценят да я преместят там.
Колега Doop, на колко хиляди километра си прави профилактика на изпарителя?Това предполагам включва смяна на уплатнения и какво друго?Чувал съм че уплатненията се сменят на около 50 000 км, а аз до момента съм минал 40 000 с BRC.
Колега Doop, на колко хиляди километра си прави профилактика на изпарителя?Това предполагам включва смяна на уплатнения и какво друго?Чувал съм че уплатненията се сменят на около 50 000 км, а аз до момента съм минал 40 000 с BRC.
- Dpop
- Двигател:
doktora написа:Тази тема си е направо за друг раздел. Нека ако админите преценят да я преместят там.
Изминал съм ок 110 хил. км. от монтажа на уредбата.
В сервиза ми смениха трите платна и едно малко гумено палче, като тапичка, което избутва най-малката по диаметър мембрана. Другото беше хубаво почистване с кореселин, телено мече и парцали. Филтъчето на газовия клапан го сменях преди ок година(някъде бях го писал) ,така че сега не се наложи да се подменя. Странно пипнаха само центровката за празния ход, а другата не.
Ще гледам да засека нов разход, защото имам приятното усещане, че клони към 9,5-10 л./100 градско, което ми се вижда доста оптимистично.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dpop написа: Изминал съм ок 110 хил. км. от монтажа на уредбата.
Ще гледам да засека нов разход, защото имам приятното усещане, че клони към 9,5-10 л./100 градско, което ми се вижда доста оптимистично.
110 000

9,5-10 л./100 градско

Значи правилно съм преценил че е рано да правя профилактика на изпарителя и този разход не е от него. Ако някой ден достигна такъв разход като твоя, ще си ударя гъза в тавана колкото и да е невъзможно