Passat 97-2000 1.6

Техническа и сервизна информация за Passat
_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Сря 22 окт 2008 16:48

vw16v написа:
kokidi Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 9:24 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Карай си пасатчето и да не ти пука. Нека този с 1.8Т да поговори за обслужването, разхода и да не дава господ да му се прецака турбото или съединителя.
Айде кат си се прецакал с пасат 1.6 да не приказваш глупости и да навираш хората а :lol: .Такава кола може да си купи само човек ,който си няма хал хабер или пък "отворен "тарикат ,който иска пасат на всяка цена въпреки,че му идва малко над възможностите или акъла.Аз също съм на мнение,че е груба грешка да се взима автомобил с базовия си мотор,въпреки че много дървени философи ще наскачат ама как така щом са го направили значи става,ами направили са го,бюджетен модел именно за тези ,които искат пасат на всяка цена ,въпреки,че силите им стигат само за добре оборудвано поло.На хората направили подобна грешка се дължат и темите от рода:мога ли да сложа чип на 1.6 или пък "не съм състезател ама как да го накарам да тръгне малко повече".То на 1.8 под 4000 оборота му идва леко зор това купе ,а 1.6 с 4 човека и тир трудно ще изпревари на отсечка по къса от 10 км на магистрала :lol: .Със 101 к.с. в пасат бива единствено ако е 1.9 TDI-PD иначе на бензинов мотор 1.6 с тази мощност и със съответния му мижав въртящ момент е обречена кауза.
П.С.За обслужването какво да си говорим ,не е нещо фрапиращо/е не е и 150 лв. с частите маслото и труда като на 1.6/ ,а е като на всеки автомобил със съвременен многоклапанен двигател,разхода на натоварен автомобил на дълъг път е като на тъпото 1.6 само,че с двадесет километра по-висока средна скорост ,а съединителят и турбината са божа работа я ги смениш я не,не се чупи само това ,което го няма и ако мисли човек за това кое може да се счупи и кое не трябва да кара жигула,дето почти няма какво да се счупи,а и да се счупи се оправя за максимум 200 лв.

:hahhihi: :hahhihi: :hahhihi:

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Сря 22 окт 2008 17:31

Мноого се извинявям че не пиша по темата, но бихте ли ми казали пасат б4 със същото гумено покритие ли е на пластмасите като голф 4 примерно ?

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 22 окт 2008 17:47

ilia3 написа:Мноого се извинявям че не пиша по темата, но бихте ли ми казали пасат б4 със същото гумено покритие ли е на пластмасите като голф 4 примерно ?

Не ...
Б4 е от Времето на Голф 3 и пластмасите са сходни ...

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Сря 22 окт 2008 21:11

Извинявайте пак и мерси! Поздрави!

dare
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dare » Нед 26 окт 2008 18:18

Здравей,

аз карам такъв пасат 1.6, динамиката му наистина не е от най-бързите, но за града е перфектна. На магистралата моята кола дигна към 180км.ч., малко мъчително, но лично на мене такава скорост не ми е конфортна.
140-160 държи перфектно, с изпреварвянията нямам проблеми (независимо от вида на пътя, условията, багажа и броя на хората в колата), като наистина - ако искам рязко да ускоря, то я качвам над 4к обороти, дори 4.5к.
Ако решиш да се "надбягваш" с някой по светофарите или магистралта нямаш голям шанс.
Аз имам една ксара 1,9тди, много по-доволен съм пасата.
Ако имах избор когато го купувах, бих си взел 1.8Т. Въпреки това аз много си харесвам количката и ми доставя огромно удоволствие да я карам.

Надявам съм да съм ти бил от полза.

П.С. Намирам изказванията от рода "който няма възможност взима 1.6" за много некоректни и неоправдани.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Пон 27 окт 2008 2:39

И аз карам Б5 с 1.6 двигателя. Ако избирах сега, задължително минимума щеше да е 1.8 за тая кола, а пък най добре 1.8Т с чип. Гори като 1.8, а върви като 1.6. Динамиката му е зле, но колкото и да е зле при празна кола си набира добре след като си влезе в обороти, зависи и задкормилното устройство кви ги върши. Колкото и базов да е тоя 1.6, колкото и хора да ги задоволява тоя двигател, според мен минимума за Б5 е 1.8. Тия 100 коня са малко и на голф 4, може би щеше да се върже идеално на Поло.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 27 окт 2008 9:17

Е, положението не е трагично, но е доста безсмислено... :)

Zarrick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarrick » Вто 25 ное 2008 12:35

Здравейте, бащата от скоро има такъв Пасат Б5 1.6-101к.с. Въпроса ми е какъв е двигателя, алуминиев или чугунен? Питам, защото четох че има разлика във вида на антифриза при двигателите на VW. Търсих тема за двигателите на Пасат, но не можах да намеря. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Miro de la Valcea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Miro de la Valcea » Вто 25 ное 2008 17:14

Жоро къде си видял луксозен 1.6??? това са за по... хора ако ме разбираш :) Например за някъв дрисльо като мен бих си зел 1.6,но падне ли ми някоя пара ще се направа на циганче и си зема по голям и луксозен.пък после 3 дена ихо 27 тихо :wink:

Върни се в “Passat”