Коя от двете водни помпи - старата или новата?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Старата ти помпа определено е с чугунено витло(перка), както искаш го наричай. То е по здраво от това което си купил, така че аз бих предпочел старото пред новото. Като го гледам това новото, то направо си плаче за изкривяване, пък недай си боже да се откъсне някой перка и върви го търси после къде се е задръстило. Чугуна няма изхабяване при това положение само да върти охладителната течност. А по въпроса за нея определено съм на становището за слагане на антифриз. Вода само в краен случай. Ако ти прокапе от антифриза има добавки към 5 лв., сипваш и се небой. Аз съм сипал такава добавка преди 3 години и нямам нито теч, нито загуба на антифриз. 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Така или иначе не е рентабилно да налея антифриз за около 50лв в туку що събран двигател....трябва нещо да ми е изпило акъла или да имам 50лв излищни
Ако я карам 6 месеца с вода и после налея антифриз може и да прокапе ама за 1 седмица и няма нищо
а и сега 2000км по-късно съм взел и ново казанче за разширителния съд и след смяната му ще налея антфриза и предполагам ии се надявам,че няма да прокапе от никъде.
Като резултат за да бъде грижливо приключена темата - новата водна помпа работи много добре и нямам никакви забележки.
Старата засега я пазя ама скоро без вода ще е за изхвърляне.
Темата си е за заключване вече

Ако я карам 6 месеца с вода и после налея антифриз може и да прокапе ама за 1 седмица и няма нищо

а и сега 2000км по-късно съм взел и ново казанче за разширителния съд и след смяната му ще налея антфриза и предполагам ии се надявам,че няма да прокапе от никъде.
Като резултат за да бъде грижливо приключена темата - новата водна помпа работи много добре и нямам никакви забележки.
Старата засега я пазя ама скоро без вода ще е за изхвърляне.
Темата си е за заключване вече

Re: Коя от двете водни помпи - старата или новата?
колко струва новата хепу помпа? и попринцип се сменя на всеки 90 000км с агренажа за да има гаранция евентуално ако се скъса ремачката и стане всичко на сол.Ако ти е оригинална се връща старата и новата ти е 125лв става вапрос за 1.9 помпа дюзаzfa159 написа:Купих си аз нова водна помпа (така и така съм разколачил около нея да я сменя понеже подозирах,че старата ми вече е сдала багажа....лошо охлаждане и т.н.).
Обаче се оказа,че старата е доста по-истинска от новата и се чудя коя от двете да сложа.....старата не тече нито издава странни звуци.
Ето какви са витлата на старата и какви са на новата :
стара - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/851/161731465.JPG
нова - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/987/1028415952.JPG
Старата не е ясно каква марка е....на мястото на щампата не пише нищо....
Новата е с марка Hepu и според доста хора е качествена...ама тези витла
Много хора казха,че видиш ли витлата се износвали с времето и започвала да не охлажда добре....като задържиш колата на 1400-1500 оборота и охлажсала добре понеже дебита бил по-добър.И аз като видях тези витла на новата перка си викам "ясно защо се износват - просто се изкривяват" и очкавах като сваля моята да видя нещо подобно.....е да ама не.....старата както се вижда си е със стандартната за водна помпа отливка и аз лично не виждам това как може да се износи въобще и след 30 години работа....то е масивно![]()
Все пак очаквам някакъв коментар понеже искам да сложа по-добрата от двете....
Благодаря!